Başkan Toptaş, Dönüklü Mahallesi sakinleriyle aşure sofrasında buluştu
Kahramanmaraş HaberleriOnikişubat Belediyesi, Muharrem ayı geleneklerini yaşatmak ve kırsal mahallelerdeki vatandaşlarla bağları güçlendirmek amacıyla Dönüklü Mahallesi’nde aşure programı düzenledi.
Hanifi Toptaş başkanlığındaki Onikişubat Belediyesi, Muharrem ayı dolayısıyla düzenlediği geleneksel aşure ikramı ve mahalle buluşmalarına hız kesmeden devam ediyor.
İlk olarak Önsen Mahallesi’ndeki Pazar yerini ziyaret ederek incelemeler bulunan ve vatandaşlarla sohbet eden Başkan Toptaş, buradan aşure ikramının yapılacağı Dönüklü’ye geçti.
Muharrem ayının bereketini ve birleştirici ruhunu kırsal mahallelere taşımayı amaçlayan Onikişubat Belediyesi, Tekir Mahallesi’nin ardından Dönüklü Mahallesi’nde de geniş katılımlı bir aşure ikramı ve vatandaş buluşması programı gerçekleştirdi.
Dönüklü’de gerçekleştirilen etkinliğe, Dönüklü sakinlerinin yanı sıra çevre mahallelerden de çok sayıda vatandaş katılım sağladı.
Programda Onikişubat Belediye Başkanı Hanifi Toptaş’a, AK Parti Onikişubat İlçe Başkanı Durdu Safa Kekeç de eşlik etti.
“Hem aşuremizi paylaşıyor hem de hasbihal ediyoruz”
Etkinlikte konuşan Onikişubat Belediye Başkanı Hanifi Toptaş, Muharrem ayının birlik ve beraberlik ruhunu kırsal mahallelere taşımayı amaçladıklarını belirterek şu ifadeleri kullandı:
“Muharrem ayı vesilesiyle tüm hemşehrilerimizin bu mübarek ayını tebrik ediyorum. Merkezimizde sivil toplum kuruluşlarımız ve kurumlarımız birçok aşure etkinliği düzenliyor. Bizler de Onikişubat Belediyesi ve AK Parti teşkilatları olarak bu anlamlı etkinlikleri özellikle kırsal mahallelerimizde gerçekleştirmek istedik. Üç gün önce Tekir Mahallemizdeydik, bugün de Dönüklü Mahallemizde hemşehrilerimizle bir aradayız. Bu etkinliklerin en güzel tarafı, vatandaşlarımızla doğrudan bir araya gelebilmemizdir. Burada sadece aşure ikram etmiyor; mahallelerimizin sorunlarını, sıkıntılarını ve dertlerini dinleyerek hasbihal ediyoruz. Bizleri sıcak bir şekilde ağırlayan Dönüklü Mahallemize ve çevre mahallelerden gelen tüm hemşehrilerimize teşekkür ederim."
“Kırsal mahallelerimiz bizim için çok kıymetli”
Kırsal mahallelerin belediyecilik ve teşkilat çalışmaları açısından önceliğine dikkat çeken AK Parti Onikişubat İlçe Başkanı Durdu Safa Kekeç ise konuşmasında şunları kaydetti:
“Vatandaşlarımızın Muharrem ayını tebrik ediyor, bu güzel organizasyon için Hanifi Başkanımıza teşekkür ediyorum. Merkezde birçok faaliyet yürütülüyor ancak biz bu dönem aşure ve mahalle buluşmalarımıza kırsaldan başlamayı tercih ettik. 141 mahallemizin her biri bizim için eşit değerdedir; fakat coğrafi koşullar gereği dezavantajlı konumda olan kırsal mahallelerimiz, Hanifi Başkanımız ve bizler için ayrı bir öneme haizdir. Bugün Dönüklü’de çevre muhtarlarımız ve komşu mahallelerden gelen hemşehrilerimizle verimli bir vatandaş buluşması gerçekleştirdik. Emeği geçen tüm belediye personeline ve katılım sağlayan mahalle sakinlerine şükranlarımı sunuyorum.”
İlginizi Çekebilir
Başkan Akpınar, İsmetpaşa Mahallesi'nde Talepleri Yerinde Dinledi
Dulkadiroğlu Belediyesi tarafından düzenli olarak gerçekleştirilen mahalle toplantılarının 97’ncisi, İsmetpaşa Mahallesi’nde yapıldı. Belediye Başkanı Mehmet Akpınar, haftalık mahalle toplantıları kapsamında İsmetpaşa Mahallesi sakinleriyle bir araya gelerek vatandaşların talep, öneri ve beklentilerini dinledi.
Kahramanmaraş Büyükşehir, Pazarcık’ta Asfalt Mesaini Ahmet Bozdağ Mahallesi’nde Sürdürüyor
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Pazarcık’ta sürdürdüğü asfalt seferberliği kapsamında Menderes ve 15 Temmuz mahallelerinin ardından Ahmet Bozdağ Mahallesi’nde çalışmalara başladı.
Kahramanmaraş Büyükşehir’den Sivrisinek ve Haşerelere Karşı Etkin Mücadele
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, yaz aylarında artış gösteren sivrisinek ve haşerelere karşı 11 ilçenin tamamında ilaçlama çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. 60 araç ve 130 personelle yürütülen uygulamalar kapsamında yeşil alanlar, dere yatakları ve sulak bölgeler düzenli olarak ilaçlanıyor.
Kahramanmaraş Kültür Yolu Festivali’ne Hazırlanıyor: Tarihler Belli Oldu
Kahramanmaraş’ın 12 - 20 Eylül tarihlerinde ev sahipliği yapacağı Kültür Yolu Festivali öncesinde düzenlenen koordinasyon toplantısında, organizasyonun sorunsuz şekilde gerçekleştirilmesi için yürütülen hazırlıklar değerlendirildi. Başkan Görgel, “Tüm hemşehrilerimizi ve ülkemizin dört bir yanındaki vatandaşlarımızı, kültürün, sanatın ve edebiyatın başkenti Kahramanmaraş’ta düzenlenecek Kültür Yolu Festivali’nin coşkusunu birlikte yaşamaya davet ediyorum” dedi.
Kahramanmaraş Büyükşehir’den Türkoğlu Kılılı’ya 12 Milyonluk Asfalt Yatırımı
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Türkoğlu Kılılı Mahallesi’nin önemli ulaşım arterlerinden Abdulhamit Bulvarı ve Arif Balduk Caddesi’ni 4 bin ton sıcak asfalt ve 12 Milyon TL’lik yatırımla yeniliyor. Sağlık merkezi, sosyal donatı alanları ve ticarethanelere ulaşımı sağlayan güzergâhlar daha güvenli ve konforlu hale geliyor.
Kahramanmaraş'ta KASKİ Çağrı Merkezi Yoğun Mesai Yaptı
Kahramanmaraş'ta KASKİ 185 Çağrı Merkezi'ne haziran ayında 73 binin üzerinde çağrı ulaştı. Vatandaş talepleri hızla değerlendirilerek çözüme kavuşturuldu.