Kahramanmaraş Büyükşehir'den Gençlere Ücretsiz Dijital Eğitim! Avrupa Birliği Destekli Program İçin Kayıtlar Açıldı
Kahramanmaraş HaberleriKahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, KAMEK bünyesinde hayata geçirdiği yeni eğitim programıyla 18 – 29 yaş arasındaki gençleri dijital çağın gerektirdiği bilgi ve becerilerle buluşturacak. Avrupa Birliği destekli çevrimiçi eğitimlere başvurular başladı.
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışı doğrultusunda gençlerin eğitimine ve istihdamına katkı sağlayacak projelerine bir yenisini daha ekledi. Hayat boyu öğrenmeyi destekleyen çalışmalarıyla her yaş grubuna yönelik eğitim faaliyetlerini sürdüren Büyükşehir Belediyesi, Kahramanmaraş Meslek Edindirme Kursları (KAMEK) bünyesinde gençleri dijital dünyanın gerektirdiği temel yetkinliklerle buluşturacak yeni bir eğitim programını hayata geçiriyor. Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Türkiye Belediyeler Birliği iş birliğiyle yürütülen, Avrupa Birliği tarafından finanse edilen “Bugünün Gençleri Geleceğin Meslekleri” projesi kapsamında düzenlenecek eğitim programı, dijital dönüşüm sürecinde gençlerin ihtiyaç duyduğu bilgi ve becerileri kazanmalarını hedefliyor.
Dijital Dünyaya İlk Adım
KAMEK bünyesinde gerçekleştirilecek çevrimiçi “Başlangıç Modülleri Eğitimi”, özellikle dijital okuryazarlık, teknolojiye uyum ve geleceğin mesleklerine yönelik temel bilgi ve farkındalık oluşturmayı amaçlıyor. Program kapsamında gençler, dijital çağın gerektirdiği temel yetkinlikleri kazanırken, hızla değişen iş dünyasına daha donanımlı şekilde hazırlanma fırsatı bulacak. Eğitim içeriği, katılımcıların teknolojiyi etkin kullanabilmelerini sağlamanın yanı sıra dijital dönüşüm sürecine uyumlarını güçlendirmeyi ve kariyer planlamalarına katkı sunmayı hedefliyor. Böylece gençlerin hem kişisel gelişimlerinin desteklenmesi hem de istihdam edilebilirliklerinin artırılması amaçlanıyor.
18 – 29 Yaş Arasındaki Gençlere Açık
Çevrimiçi olarak gerçekleştirilecek eğitim programına 18 – 29 yaş arasındaki tüm gençler başvurabilecek. İnternet üzerinden yürütülecek program sayesinde katılımcılar, bulundukları yerden eğitime kolaylıkla erişebilecek ve mekân sınırlaması olmadan eğitimlerden faydalanabilecek. Başvurular www.cevrimiciegitim.org adresi üzerinden alınırken, kurs içerikleri, eğitim süreci ve başvuru şartlarıyla ilgili detaylı bilgi almak isteyen gençlerin 0552 033 99 51 numaralı Whatsapp danışma hattına ulaşabileceği belirtildi.
İlginizi Çekebilir
Başkan Hanifi Toptaş Tekir’de Vatandaşlarla Buluştu, Soruları Tek Tek Yanıtladı
Onikişubat Belediye Başkanı Hanifi Toptaş, Muharrem ayı dolayısıyla Tekir Mahallesi’nde düzenlenen aşure programında vatandaşlarla bir araya geldi. Aşure kazanının başına geçerek vatandaşlara aşure ikram eden Başkan Toptaş, ardından AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkanlığı tarafından hayata geçirilen “Vatandaş Soruyor, Başkan Cevaplıyor” programı kapsamında hemşehrilerinin talep, öneri ve beklentilerini dinledi.
Kahramanmaraş Büyükşehir, Nursultan Nazarbayev Bulvarı’nda Kapsamlı Dönüşüm Başlattı
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, şehir merkezinin önemli ulaşım arterlerinden Nursultan Nazarbayev Bulvarı’nda kapsamlı yenileme çalışmalarına başladı. İlk ve son kat sıcak asfalt serimi, refüj ve yürüyüş yollarının imalatı ve modern aydınlatma elamanlarının montajıyla arter yeni görünümüne kavuşacak.
Kahramanmaraş’ta Korkutan Trafik Kazası! Araçlar Hurdaya Döndü
Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 5 kişi yaralandı. Çarpışan araçlar hurdaya döndü.
Kahramanmaraş’ın Yeni Sağlık Üssünde Çalışmalar Tüm Hızıyla Sürüyor
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, 66. Hükümet Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci ile Önsen’de yapımı süren bin yataklı devlet hastanesinde incelemelerde bulundu. Bin yatak, 30 ameliyathane ve 246 yoğun bakım kapasitesiyle hizmet verecek dev sağlık yatırımının son durumu yerinde değerlendirildi.
Kahramanmaraş Büyükşehir’den Türkoğlu’nda Ulaşım Konforunu Artıracak Asfalt Yatırımı
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Türkoğlu Gaziler Mahallesi’nde ulaşımın yoğun olarak kullanıldığı Dereboyu Sokak’ta sıcak asfalt öncesi zemin hazırlıklarına başladı. Yaklaşık 1,5 kilometrelik arter, zemin hazırlıklarının ardından sıcak asfaltla kaplanacak.
Kahramanmaraş Stadyumu Yükseliyor! Başkan Görgel ve Vahit Kirişci Çalışmaları Yerinde İnceledi
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, 66. Hükümet Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci ile birlikte yapımı hızla devam eden stadyumda incelemelerde bulundu. Başkan Görgel, “Kahramanmaraş’ımıza değer katacak en önemli yatırımlardan biri olan stadyumumuzda çalışmaların planlanan takvim doğrultusunda ilerlemesinden büyük memnuniyet duyuyoruz” dedi.