Çocuklarda Solunum Yolu Hastalıklarında Artış: Bronşiolit Nasıl Tedavi Edilir?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Çocuklarda Solunum Yolu Hastalıklarında Artış: Bronşiolit Nasıl Tedavi Edilir?
Abone ol
Kış aylarının gelmesiyle birlikte, viral enfeksiyonlar ve bronşiolit gibi solunum yolu hastalıkları çocuklarda daha sık görülmeye başlanıyor. Özellikle 2 yaş altı çocuklar arasında yaygınlaşan bronşiolit, solunum zorluğu, morarma ve yüksek ateş gibi ciddi belirtilere yol açabiliyor.

Bronşiolit, genellikle RSV (Respiratory Syncytial Virus) ve Influenza gibi virüsler tarafından tetikleniyor. Bu virüsler, kış aylarında daha aktif hale gelerek çocuklarda bronşiolit ataklarını başlatabiliyor. Prof. Dr. Güzel, havaların soğumasıyla birlikte çocuklarda solunum yolu hastalıklarında belirgin bir artış yaşandığını ve bronşiolitin özellikle 2 yaş altı çocuklarda, özellikle de 6 aydan küçük bebeklerde daha ağır seyrettiğini vurguladı.

Bronşiolitin Belirtileri

Bronşiolitin başlangıcı genellikle üst solunum yolu enfeksiyonları ile başlar. Burun akıntısı, öksürük, nefes darlığı, solunum sıkıntısı, hışıltılı nefes alma ve morarma gibi belirtilerle kendini gösterir. Hastalık ilerledikçe, çocuğun ateşi 38°C'yi geçebilir, beslenme problemleri ve nefes almakta zorlanma görülebilir.

Ailelerin Dikkat Etmesi Gereken Durumlar

Prof. Dr. Güzel, bronşiolit belirtilerine dikkat edilmesi gerektiğini belirtiyor. Eğer çocukta burun akıntısı, öksürük, nefes almakta zorluk, dudaklarda morarma, yüksek ateş ve beslenme problemleri gözlemleniyorsa, ailelerin hemen bir sağlık kuruluşuna başvurması gerektiğini söyledi.

Korunma ve Tedavi Yöntemleri

Prof. Dr. Güzel, bronşiolitten korunmak için aşılara dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı. Özellikle kronik rahatsızlıkları olan, prematüre doğan veya bağışıklık sistemi zayıf olan çocukların RSV ve influenza aşılarını mutlaka yaptırması gerektiğini ifade etti.

Bronşiolit tedavisinde çoğu zaman evde sıvı takviyesi, ateş kontrolü ve oksijen desteği gibi yöntemler kullanılır. Ancak, bazı vakalarda hastaneye yatış gerekebilir. Ailelerin, çocuklarının tedavisi sırasında beslenme ve ortamın nemlendirilmesi gibi faktörlere de özen göstermeleri önemlidir.

Kaynak:Haberhanesi

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kahramanmaraş'ta Kadınlara Yönelik El Sanatları ve Meslek Kursları BaşlıyorÖnceki Haber

Kahramanmaraş'ta Kadınlara Yönelik El Sa...

Kahramanmaraş'ta Silahlı Çatışma: 4 Kişi Yaralandı!Sonraki Haber

Kahramanmaraş'ta Silahlı Çatışma: 4 Kişi...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar