TEMU'ya Erişim Engeli Mi Geliyor? Bakanlık Süreci Başlattı!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
TEMU'ya Erişim Engeli Mi Geliyor? Bakanlık Süreci Başlattı!
Abone ol
TEMU İçin Geri Sayım Başladı: Türkiye Temsilcisi Olmayan E-Ticaret Sitelerine Engel Yolda

Türkiye'de e-ticaret alanında yeni bir dönem başlıyor. Ticaret Bakanlığı'nın 1 Nisan 2025'te yürürlüğe koyduğu yönetmelikle, yurtdışı merkezli alışveriş platformlarına temsilci atama zorunluluğu getirildi. Çin merkezli TEMU platformu ise bu şartı süresi içinde yerine getirmedi.

Yeni düzenlemeye göre, Türkiye'de yerleşik üretici ya da ithalatçısı bulunmayan firmalar, yasal temsilci göstermediği takdirde faaliyetlerine devam edemeyecek. TEMU'nun 22 günlük yasal süreci aşması, platformun Türkiye'deki varlığını tehlikeye soktu.

Sürecin devamında Ticaret Bakanlığı, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’na başvuruda bulunacak. Ardından süreç mahkeme kararıyla netleşecek. Eğer erişim engeli kararı çıkarsa, Türkiye’deki tüm kullanıcıların platforma erişimi sonlandırılacak.

Bu adımın arkasında yalnızca ekonomik değil, toplumsal bir gerekçe de bulunuyor. Denetimsiz ürünlerin halk sağlığını tehdit etmesinin önüne geçmek ve yerli üretimi teşvik etmek, yönetmeliğin temel hedefleri arasında yer alıyor.

Kaynak:Haberhanesi

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kahramanmaraş’ta Trafik Kazası: İki Araç Çarpıştı, 6 Kişi YaralandıÖnceki Haber

Kahramanmaraş’ta Trafik Kazası: İki Araç...

Rektör İsmail Bakan: “TBMM, Aziz Milletimizin Bağımsızlık Mührüdür”Sonraki Haber

Rektör İsmail Bakan: “TBMM, Aziz Milleti...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar