© Haber Hanesi 2014 - 2025

100. Yıl Etkinlik Tırı Yola Çıktı

Büyükşehir Belediyesi’nin 100. Yıl Etkinlikleri kapsamında hazırladığı Etkinlik Tırı öğrenciler tarafından yoğun ilgiyle karşılandı.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Kahramanmaraş’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. Yılı dolayısıyla gerçekleştireceği programları, Etkinlik Tırı’yla il geneline taşıyor. İlk durağı Göksun olan Etkinlik Tırı’nda “Taş Mektep” filmi gösteriliyor. Ayrıca ilçelerde, çat kapı, özellikle herhangi bir saat, mekan veya şahıs belirlenmeden, interaktif tiyatro gösterileri yapılıyor. Tiyatronun içeriğini, Kahramanmaraşlıların 100. Yıl önce gösterdikleri kahramanlık ve fedakarlıklar oluşturuyor. Kaldırım, cadde, sokak, okul bahçesi, bir dükkan veya otopark hiç fark etmez, aniden vatandaşların karşısına geçen tiyatro oyuncuları, o anda, sorularıyla ve canlandırdıkları tarihî karakterlerle, farklı bir deneyimin yaşanmasını sağlıyorlar. Sessiz ve rahat bir salona dönüştürülen tırın içindeyse, her izleyeni duygulandıran, tarihimizde yaşanmış olaylardan yola çıkılarak çekilmiş “Taş Mektep” filmi gösterilmektedir. Göksun’da çok beğenilen ve yoğun ilgiyle karşılanan Etkinlik Tırı’nın yeni rotası Afşin ilçesidir. Program takviminde diğer ilçeler Elbistan, Çağlayancerit, Ekinözü, Andırın, Pazarcık, Nurhak, Türkoğlu, Dulkadiroğlu ve Onikişubat da bulunmaktadır.

 

İlginizi Çekebilir

Çimko’nun 2024 Sürdürülebilirlik Raporu’na Stevie® Awards’tan Bronz Ödül

Çimko’nun "2024 Sürdürülebilirlik Raporu", uluslararası iş dünyasının ödül programlarından biri olan 23. Uluslararası İş Ödülleri’nde (The 23rd Annual International Business Awards®) "En İyi Sürdürülebilirlik Raporu" kategorisinde Bronz Stevie® Ödülü’ne layık görüldü.

30 Ağustos’un kadın kahramanları SANKO Üniversitesi’nde anıldı

SANKO Üniversitesi’nde 30 Ağustos Zafer Bayramı töreni düzenlendi. Programda Milli Mücadele’nin kadın kahramanları ve fedakârlıkları anlatıldı.

Başkan Dr. Yıldırım’dan 30 Ağustos Vurgusu: “Vatan Sevgisinin En Güçlü Yansıması”

Anadolu Sağlık İşletmeleri Derneği (ASİD) Genel Başkanı Dr. Yusuf Ziya Yıldırım, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.  

Şehitkamil Turnuvası’nda Büyük Heyecan: Gaziantep Basketbol Sahaya Çıkıyor

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, Şehitkamil Turnuvası kapsamında 29 Ağustos Cumartesi günü Gaziantep Basketbol ile Mersin Spor Kulübü arasında oynanacak karşılaşma öncesinde düzenlenecek kortej yürüyüşüne ve mücadeleye tüm Gazianteplileri davet etti.

Prof. Dr. Perihan Öztürk, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde Hasta Kabulüne Başladı

Cilt Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Perihan Öztürk, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.

Şehitkamil’de “Her Dilimde Vefa” Büyüyor: Şekabel Baklava Yeni Noktalarda

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın “Her Dilimde Vefa” sloganıyla hayata geçirdiği Şekabel Baklava, Kuzeyşehir ve Gazikent bölgelerinde de hizmet vermeye başladı.

TÜM HABERLER