© Haber Hanesi 2014 - 2025

1.ULUSLARARASI KAHRAMANMARAŞ TEKNOKENT ROBOT YARIŞMASI

1.ULUSLARARASI KAHRAMANMARAŞ TEKNOKENT ROBOT YARIŞMASI

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen '1. Uluslararası Kahramanmaraş Teknokent Robot Yarışması' başladı. KSÜ Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleştirilen yarışmaya Meksika ve Tunus'tan takımlar da katıldı. 40'ın üzerinde şehirden 100'den fazla takımın 284 robotla katıldığı yarışmanın açılışında konuşan KSÜ Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, üniversitenin 36 bin 500 öğrenci ve bin 300 öğretim görevlisi ile eğitim hayatını sürdürdüğünü ifade etti. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç da insanlığın geleceği için yapay zeka devriminin çok önemli olduğunu, bu nedenle şehirde böyle bir yarışmanın düzenlenmesinin kendilerini çok mutlu ettiğini söyledi. Başkan Erkoç yaptığı konuşmada: "Daha güçlü bir geleceğe yürüyebilmemiz için yapay zeka devriminde çok önemli adımlar atmamız gerekir. Tabi bu konuya gençlerimizin ilgisini çekmek için, onları motive etmek için biz de büyükşehir belediyesi olarak her zaman üzerimize düşen gayreti gösterme çabasındayız hamdolsun" diye konuştu. Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan da yaptığı konuşmada bu tür bir yarışmanın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.  

İlginizi Çekebilir

Şehitkamil Belediyesi’nden Üniversite Öğrencilerine 200 Milyon TL Destek

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, üniversite öğrencilerine yönelik eğitim desteğini bu yıl da sürdürüyor. Birinci dönem 10 bin TL, ikinci dönem 10 bin TL olmak üzere toplam 20 bin TL eğitim desteği sağlayacak olan Şehitkamil Belediyesi, üniversiteli gençler için 200 milyon TL bütçe ayırdı. Başkan Yılmaz, “Bir öğrencinin hayaline, bir ailenin umuduna ortak olmak istiyoruz. Bizim sizlerden tek isteğimiz, derslerinize çalışmanız” dedi.

Bakan Kacır Ve Selçuk Bayraktar, SANKO Yürütücülüğünde Düzenlenen TEKNOFEST İnsanlık Yararına Teknolojiler Yarışmasını Ziyaret Etti

T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu ve TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, SANKO Holding Yürütücülüğünde düzenlenen TEKNOFEST İnsanlık Yararına Teknolojiler Yarışması’na katılan finalist öğrencileri ziyaret ederek, projeleri incelediler.

SANKO Üniversitesi Öğrencisi Avrupa Kardiyoloji Kongresi’nde Araştırma Sundu

SANKO Üniversitesi Rektör Danışmanı ve ABD Pittsburgh Üniversitesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Öğr. Üyesi Prof. Dr. Özlem Soran başkanlığında tıp fakültesi öğrencileri tarafından dokuz yıl önce başlatılan koroner arter hastalığından birincil koruma içerikli çalışmanın uzun dönem sonuçlarına ilişkin araştırma, Avrupa Kardiyoloji Kongresinde sunuma seçilerek, Tıp Fakültesi beşinci sınıf öğencisi Songül Merve Güven tarafından sunuldu.

SANKO Holding’den TEKNOFEST 2026’da Gençlere Teknoloji Desteği

SANKO Holding, ana paydaşlarından biri olduğu TEKNOFEST 2026’da yürütücülüğünü üstlendiği İnsanlık Yararına Teknolojiler Yarışması ile toplumsal ihtiyaçlara yönelik yenilikçi ve fayda odaklı teknoloji projelerinin geliştirilmesini teşvik ediyor.

Bilim Şehitkamil’den TEKNOFEST 2026’da Büyük Başarı

Şehitkamil Belediyesi Bilim Şehitkamil’de TEKNOFEST 2026 için hazırlanan 10 takım, 5 ayrı kategoride finale kalma başarısı gösterdi. Geleceğin bilim insanları geliştirdikleri projelerle TEKNOFEST 2026’da birincilik için yarışacak.

Şehitkamil Çamlıtepe’de ulaşım rahatladı: Yeni imar yolları asfaltla buluştu

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın ilçe genelinde daha güvenli, konforlu ve ulaşılabilir yollar oluşturma hedefi doğrultusunda yürütülen çalışmalar aralıksız devam ediyor. Çamlıtepe Mahallesi’nde yıllardır vatandaşların yaşadığı yol sorunu çözüme kavuşturulurken, yeni bölgelerde de asfalt serimi gerçekleşti.

TÜM HABERLER