© Haber Hanesi 2014 - 2025

24.Dönem Milletvekili Sıtkı Güvenç : Sokağa Çıkma Yasağı Gelmeli !

24.Dönem Ak Parti Milletvekili Ve Eski Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürü Sıtkı Güvenç sosyal medya hesabından coronavirüs konusunda kritik uyarılarda bulundu.

Sıtkı Güvenç sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla coronavirüs konusunda kritik uyarılarda bulundu. 

" Değerli hemşerilerim,durumun önemine binaen geldiğimiz noktayı sizlerle paylaşmak istiyorum.Korona virüsü tüm ülke sathına yayıldığı,vaka sayılarının arttığı Sağlık Bakanımız tarafından açıklandı.Korana virüsü artık aramızda.Yani durum dahada ciddileşti.Ancak hala vatandaş olarak yapabileceğimiz şeyler var.Ülke olarak Sağlık sistemi ve yoğun bakım yatak sayısı olarak iyi durumdayız.Bu bizim güçlü yönümüz.Ancak sağlık sistemi ne kadar iyi ,yoğun bakım üniteleri ne kadar güçlü olursa olsun,ani bir yayılım durumunda hasta yatakları hemen dolar.Salgın devam ederse bir çok hasta bırakın yoğun bakımda yer bulmayı,normal yatak dahi bulamaz.Avrupada kapalı spor salonlarına yatak koyup, hastene servisi haline getirmeleri bunun içindir..
Yoğun bakımda yatan hastaların durumu 2 ile 6 hafta arasında belli olmakta,%50 civarında şifa ile sonuçlandığı varsayılmaktadır.Yani 2 haftan önce yoğun bakımlarda yeni bir hasta için yer bulunamaz.,sıkışıklık 6 haftaya kadar devam edecektir.Yani O arada olabilecek bir çok hastanın yoğun bakım ihtiyacı karşılanamaz.Ölüm oranı artar.Sağlık sisteminin kapasitesinin aşılmaması durumunda ise insanlar yoğun bakım hizmetlerinden daha çok faydalanır. ölümlerde daha az olur.İhtiyacımız olduğunda yoğun bakımdan faydanmak istiyorsak Yayılımı yavaşlatmak tek çözümdür.Daha yapacaklarımız var demiştim.Evet var,Mecbur olmadıkça dışarı çıkmayalım,evde kalalım.
Sosyal mesafeyi Koruyalım
Bir noktada yoğunlaşmayalım,
Hiç kimseye 2 metreden fazla yaklaşmayalım.
Hijyene dikkat edelim,ellerimizi sık sık Yıkayalım,şüpheli durumlarda elimizi ağız,burun ve gözümüze götürmeyelim.
Yani kurallara uyalım.

Yoksa durum dahada kötüye gidecek ve sokağa çıkma yasağı şart ,olacak.
Sevdiklerimizi korumak istiyorsak,kendimizi koruyalım." dedi .

 

24.Dönem Milletvekili Eski il Sağlık Müdürü Sıtkı Güvenç'in kritik uyarısına vatandaşlardan gelen yorumda italya'nın durumunu gözler önüne serdi ; 

Ramazan Derinkuyu : 

" Yüreğine sağlık vekilim.işin ciddiyetine binaen-İtalya’da korona virüse yakalanan bir köylüm hastanede yer bulamadığı için evinin garajında bir yatakta tek başına ölümü bekliyor.evde kalalım tek bir insanın bu illete yakalanmasına vesile olursak bunun hesabını veremeyiz.her adımımıza azami dikkat gösterelim" 

İlginizi Çekebilir

Şehitkamil’de Kadınların El Emeği Göz Kamaştırdı: 550 Eser Sergilendi

Şehitkamil Belediyesi Aile Merkezlerinde eğitim gören kadınların 8 ay süren eğitimlerin sonunda ortaya çıkardığı eserlerden oluşan El Sanatlar Sergisi, yoğun katılımla açıldı. 550 eserden oluşan sergi büyük beğeni aldı.

KİÜ Öğrencileri TUSAŞ’ta Geleceğin Havacılık Uzmanları Olarak Yetişiyor

Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi (KİÜ) Airbus-TUSAŞ Havacılık Meslek Yüksekokulu öğrencileri, “İşletmede Mesleki Eğitim Programı” kapsamında havacılık ve savunma sanayiinin öncü kuruluşu TUSAŞ’ta uygulamalı eğitimlerine hız kesmeden devam ediyor.

Çimko’dan enerji dönüşümü ve alternatif yakıt kullanımına yönelik adımlar: Alternatif yakıt oranını 5 yılda %63 arttırdı

Çimko, 2025 Sürdürülebilirlik Raporu’nda enerji dönüşümü ve karbon yönetimi alanındaki uygulamalarına ve performans göstergelerine yer verdi. Alternatif yakıt tedarikinde biyokütle içeriğine sahip atıklarla birlikte yüksek kalorifik değere sahip atıkları öncelikli olarak tercih eden Çimko’nun, 2025 yılında fabrikalara ait ağırlıklı ortalama alternatif yakıt ısıl ikame oranı yüzde 17,2 seviyesine ulaşırken, bu oran 2020 baz yılına kıyasla yaklaşık yüzde 63 artış gösterdi. 

Şehitkamil’de 3 Mahalleye Yeni Sosyal Tesis Müjdesi

Şehitkamil Belediyesi, ilçenin farklı noktalarında vatandaşların sosyal, kültürel ve sportif ihtiyaçlarını karşılayacak yatırımları hayata geçirmeye devam ediyor. Bu kapsamda Atalar, Battal ve Işıklı mahallelerinde yapımına başlanan sosyal tesislerde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.

Dülük Antik Taş Ocağı'nda Muhteşem Defile! Tarih ve Moda Buluştu

Şehitkamil Belediyesi ile Gaziantep Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen 3. Moda ve Tasarım Haftası kapsamında gerçekleştirilen Cosplay ve Sürrealizm Defilesi, Dülük Antik Taş Ocağı’nın eşsiz atmosferinde büyük ilgi gördü. Tarihi dokunun sanatla buluştuğu etkinlikte, genç tasarımcıların özgün çalışmaları izleyenlerden tam not aldı.

AKEDAŞ’ta Bayram Coşkusu: Çalışanlar ve Yöneticiler Bayramlaştı

Kurban Bayramı dolayısıyla AKEDAŞ tarafından düzenlenen geleneksel bayramlaşma programı, kurum çalışanlarını ve yöneticilerini bir araya getirdi. AKEDAŞ yerleşkesinde gerçekleştirilen programda, bayramın birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu hep birlikte yaşandı.

TÜM HABERLER