© Haber Hanesi 2014 - 2025

57 Yıl Sonra Kahramanmaraş'ta Rekor Soğuk

Kahramanmaraş’ta son yılların en soğuk günleri yaşanırken şehir merkezi, Göksun, Elbistan ve Afşin’de soğuk hava rekoru kırıldı. Kahramanmaraş şehir merkezinde 57 yıl sonra termometreler -9 dereceyi gösterdi. Göksun -28, Elbistan -23 dereceyi gördü.

Kahramanmaraş, son yılların en şiddetli kış koşullarıyla karşı karşıya kaldı. Hava sıcaklıklarının ani ve sert düşüşüyle birlikte 31 Aralık gecesi başlayan kar yağışı, günlerce etkisini sürdürerek şehri beyaza bürüdü. Özellikle gece saatlerinde etkisini artıran soğuk hava dalgası, birçok noktada sıcaklık rekorlarının kırılmasına neden oldu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan veriler doğrultusunda Kahramanmaraş’ın farklı noktalarında son yılların en düşük sıcaklıkları kaydedildi. Kahramanmaraş Havalimanı’nda sıcaklık -13,1 derece olarak ölçülürken, Ekinözü’nde -20,8; Nurhak’ta -18; Türkoğlu’nda -14; Çağlayancerit’te -19,6 ve Pazarcık’ta -13,2 dereceye kadar düştü. Bu verilerle Ekinözü, Nurhak, Türkoğlu, Çağlayancerit ve Pazarcık’ta şimdiye kadarki en soğuk günler yaşandı.

Sıcaklıklar Yer Yer -27 Dereceye Kadar Düştü

Soğuk hava dalgasının en sert hissedildiği bölgelerden biri olan Göksun’da ise sıcaklık -27,8 dereceye kadar geriledi. Elbistan’da -22,7; Afşin’de -20,6; Andırın’da -15,4 ve şehir merkezinde ise -9 derece ölçüldü. Kahramanmaraş şehir merkezinde -9 derece en son 1968 yılında ölçülmüştü.

Büyükşehir Belediyesi Tüm Birimleriyle Sahadaydı

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, olumsuz hava koşullarının ulaşımı ve günlük yaşamı aksatmaması için sahada yoğun bir mücadele yürüttü. Kar yağışının başladığı ilk andan itibaren Yol Yapım, Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı, Kuzey İlçeler Dairesi Başkanlığı, Çevre Koruma ve Sıfır Atık Dairesi Başkanlığı, Kent Estetiği Dairesi Başkanlığı ile İtfaiye ve Afet İşleri Dairesi Başkanlığı ekipleri koordineli bir şekilde çalışmalara başladı. Şehir merkezi, ilçe ve kırsal mahalle ayrımı yapılmaksızın arterlerin ulaşıma açık tutulması için 220 araç ve 330 personel gece gündüz görev yaptı. Kar küreme, tuzlama ve solisyon uygulamalarıyla özellikle yoğun kullanılan yolların kapanmasının önüne geçildi.

Yaya Güvenliği İçin Kaldırımlar da Temizlendi

Araç trafiğinin yanı sıra yaya güvenliği de çalışmaların önemli bir ayağını oluşturdu. Özellikle şehir merkezinde ve yoğun kullanılan bölgelerde kaldırımlar ile yürüyüş yollarında buzlanma riskini ortadan kaldırmak amacıyla 200 kişilik ekiple kar küreme ve tuzlama çalışmaları yoğun bir şekilde sürdürüldü.

Kırılan Ağaç Dalları İçin Anında Müdahale

Kar yağışının ağırlığı nedeniyle bazı bölgelerde kırılan ağaç dalları, araç ve yaya trafiği açısından risk oluşturdu. Kent Estetiği Dairesi Başkanlığı, şehrin muhtelif noktalarında tehlike arz eden dallara anında müdahale ederek olası kazaların önüne geçti.

İlginizi Çekebilir

KASKİ'den Su Kayıplarına Teknolojik Takip! Görünmeyen Arızalar Tek Tek Tespit Ediliyor

Kahramanmaraş'ta su kayıp ve kaçaklarını azaltmak için çalışmalarını sürdüren KASKİ, akustik dinleme teknolojisiyle yer altındaki görünmeyen sızıntıları tespit ederek içmesuyu kaynaklarının korunmasına katkı sağlıyor.

KASKİ’den Kritik Uyarı: Vefat Eden Abonelerin Su Kayıtları İptal Edilecek

KASKİ, vefat eden abonelere ait su aboneliklerinin devredilmesini istedi. 10 Temmuz'a kadar işlem yapılmazsa sayaçlar sökülecek.

Kahramanmaraş'ta Aile Faciası: Kayınpederinin Bıçakladığı Damat Yaşamını Yitirdi

Kahramanmaraş'ta kayınpederiyle tartışan 30 yaşındaki damat bıçaklanarak ağır yaralandı. Hastaneye kaldırılan genç yaşamını yitirdi.

Başkan Akpınar 92. Mahalle Toplantısında Kabasakal’ın Sorunlarını Dinledi

Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Mehmet Akpınar, haftalık mahalle toplantıları kapsamında 92. buluşmasını Kabasakal Mahallesi’nde gerçekleştirdi. Mahalle sakinlerinin yoğun ilgi gösterdiği toplantıda vatandaşların talep, öneri ve ihtiyaçları yerinde dinlendi.

SOGEM’in Proje Geliştirme ve Mentörlük Programı Başlıyor

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Sosyal Girişimcilik Merkezi (SOGEM), dernek, vakıf ve spor kulüplerine yönelik “Proje Geliştirme ve Mentörlük Programı” eğitimi programı düzenliyor. Programa başvurular çevrimiçi yapılabiliyor. 

Kahramanmaraş Büyükşehir, Elbistan’da Yıkıntı Atıkları Ayrıştırma ve Geri Kazanım Tesisi Kuruyor

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) arasında imzalanan işbirliği protokolü kapsamında Elbistan’a Yıkıntı Atıkları Ayrıştırma ve Geri Dönüşüm Tesisi kazandırılıyor. Yaklaşık 100 Milyonluk yatırımın yüzde 90’ı hibe olacak.

TÜM HABERLER