”7. Akdeniz Orman Haftası ve SilvaMed Komitesi” toplantıları Antalya’da başladı
GÜNDEMOrman Genel Müdürü Bekir Karacabey: ”Türkiye olarak orman alanlarımızı son 50 yılda 2,9 milyon hektar arttırarak 23,1 milyon hektara ulaştırdık”
ANTALYA (AA) Türkiye'nin ev sahipliğinde düzenlenen "7. Akdeniz Orman Haftası ve SilvaMed Komitesi" toplantıları Antalya'da başladı.
Kemer ilçesinde bir otelde Orman Genel Müdürlüğü tarafından Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Organizasyonu (FAO) iş birliğinde düzenlenen programa 13 ülkeden 100'e yakın yabancı ve 70'e yakın Türk temsilci katıldı.
Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, açılış konuşmasında, Türkiye'nin dünyada en fazla ağaçlandırma yapan ülkelerden biri olduğunu söyledi.
Akdeniz Bölgesi'nin iklim değişikliğinin olumsuz etkilerine maruz kalan en hassas bölgelerin başında geldiğine işaret eden Karacabey, "7. Akdeniz Orman Haftası ve Silvamed Komitesi 24. Oturumu'nun bu yılki teması 'Gelecek Nesiller için Akdeniz Ormanlarının Rolü ve Ekosistem Restorasyonu' olarak belirlendi. Ülkemiz, ekosistem restorasyonu konusundaki küresel efor olarak ifade edilen 'Bonn Mücadelesi'ne 2030 yılına kadar 2,3 milyon hektarda restorasyon ve rehabilitasyon çalışmaları yapmayı taahhüt etmiştir." diye konuştu.
Karacabey, Türkiye'nin FAO tarafından hazırlanan 2020 Küresel Orman Kaynakları Değerlendirme Raporu verilerine göre ülkelerin orman varlık sıralamasında bir önceki rapora (2015) göre 46. sıradan 27. sıraya yükseldiğini bildirdi.
Türkiye'nin orman varlığını artırmak için son 20 yılda toplam 6 milyarın üzerinde fidan dikildiğini vurgulayan Karacabey, şunları kaydetti:
"2023'e kadar dikilen fidan sayısını 7 milyara çıkarmayı hedefliyoruz. Bu nedenle tohum ve fidan üretimi faaliyetlerimiz devam ediyor ve 2020 yılında 144 ton tohum ve 274 milyon fidan ürettik. Türkiye olarak orman alanlarımızı son 50 yılda 2,9 milyon hektar arttırarak 23,1 milyon hektara ulaştırdık. 19462020 yıllarında toplam 9,2 milyon hektar alanda ağaçlandırma, endüstriyel plantasyon, erozyon kontrolü, çığ kontrolü, sel kontrolü, rehabilitasyon, mera ıslahı, özel ağaçlandırma, suni tensil ve enerji ormanı tesisi çalışmalarını yürüttük. FAO ile birlikte Orta Asya ve Afrika ülkelerinde ağaçlandırma, arazi restorasyonu ve ormanlarla ilgili birçok proje hayata geçirildi."
Açılış töreninin ardından oturumlarla devam eden program, 25 Mart'ta sona erecek.
İlginizi Çekebilir
Çimko’nun 2024 Sürdürülebilirlik Raporu’na Stevie® Awards’tan Bronz Ödül
Çimko’nun "2024 Sürdürülebilirlik Raporu", uluslararası iş dünyasının ödül programlarından biri olan 23. Uluslararası İş Ödülleri’nde (The 23rd Annual International Business Awards®) "En İyi Sürdürülebilirlik Raporu" kategorisinde Bronz Stevie® Ödülü’ne layık görüldü.
30 Ağustos’un kadın kahramanları SANKO Üniversitesi’nde anıldı
SANKO Üniversitesi’nde 30 Ağustos Zafer Bayramı töreni düzenlendi. Programda Milli Mücadele’nin kadın kahramanları ve fedakârlıkları anlatıldı.
Başkan Dr. Yıldırım’dan 30 Ağustos Vurgusu: “Vatan Sevgisinin En Güçlü Yansıması”
Anadolu Sağlık İşletmeleri Derneği (ASİD) Genel Başkanı Dr. Yusuf Ziya Yıldırım, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.
Şehitkamil Turnuvası’nda Büyük Heyecan: Gaziantep Basketbol Sahaya Çıkıyor
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, Şehitkamil Turnuvası kapsamında 29 Ağustos Cumartesi günü Gaziantep Basketbol ile Mersin Spor Kulübü arasında oynanacak karşılaşma öncesinde düzenlenecek kortej yürüyüşüne ve mücadeleye tüm Gazianteplileri davet etti.
Prof. Dr. Perihan Öztürk, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde Hasta Kabulüne Başladı
Cilt Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Perihan Öztürk, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.
Şehitkamil’de “Her Dilimde Vefa” Büyüyor: Şekabel Baklava Yeni Noktalarda
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın “Her Dilimde Vefa” sloganıyla hayata geçirdiği Şekabel Baklava, Kuzeyşehir ve Gazikent bölgelerinde de hizmet vermeye başladı.