AK Parti, 5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinlikleri düzenledi
GÜNDEM
ADANA (AA) Adana, Hatay, Mersin ve Osmaniye'de, AK Parti İl Başkanlıkları tarafından 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.
AK Parti Çevre, Şehir ve Kültür Başkanlığınca hayata geçirilen Cemre Projesi kapsamında, Adana'da çevre gönüllüleri Yüreğir ilçesindeki Millet Bahçesi'nde fidan dikti.
İl Başkanı Mehmet Ay, etkinlik öncesi, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde, AK Parti olarak, doğaya, çevreye ve bütün yaratılmışlara hürmet gösteren, onların haklarına saygı duyan, her canlının hukukunu koruyan bir anlayışı temsil ettiklerini söyledi.
Dünyanın çok ciddi çevre sorunlarıyla karşı karşıya olduğunu ifade eden Ay, "Bizler, yarın daha geç olmadan bu gidişatı tersine çevirebilecek, yarınlarımız için bugünden inisiyatif alacak son nesiliz. Bu nedenle AK Parti Çevre, Şehir ve Kültür Başkanlığı olarak 'Cemre' ismini verdiğimiz çevre gönüllüleri hareketini 81 ilimizde 1000 gencin katılımıyla başlattık. Cemre nasıl havaya, suya ve toprağa düşerse işte çevre gönüllüleri hareketimiz de böyle içimize düştü. Bugünden sonra cemreler tüm şehirlerimizde çalışmalarını sahada sürdürecek." diye konuştu.
Konuşmaların ardından katılımcılar tarafından fidanları toprakla buluşturuldu.
Hatay
AK Parti Hatay İl Başkanlığı da düzenlediği farkındalık etkinliğiyle çevre konusunda vatandaşlara bilgilendirme yaptı, "Ben cemreyim" yazılı tişörtler hediye etti.
Partinin İl Çevre, Şehir ve Kültür Başkanı Bilgehan Aksoy, dünyanın çevre sorunlarıyla karşı karşıya olduğunu belirterek, geç kalınmadan bu sorunun çözülmesini amaçladıklarını bildirdi.
Vatandaşlar, etkinlik için parti yetkililerine teşekkür etti.
Mersin ve Osmaniye
AK Parti Mersin İl Başkan Yardımcısı ve Çevre, Şehir ve Kültür Başkanı Refik Bağsız, yazılı açıklamasında, çevre kirliliği konusunda yerel yöneticilerden vatandaşlara kadar toplumun her kesimine büyük sorumluluk ve görev düştüğünü belirtti.
Çevrenin, ortak gelecek olduğunu kaydeden Bağsız, "İklim değişikliği, biyolojik çeşitliliğin yok olma tehdidiyle karşı karşıya kalması, kuraklık, aşırı hava olayları, kirlilik gibi küresel çevre sorunları karşısında Türkiye olarak sürdürülebilir kalkınma anlayışıyla adımlar atmaya devam ediyoruz." ifadelerini kullandı.
AK Parti Osmaniye Çevre, Şehir ve Kültür Başkanlığı koordinesinde parti binasında bir araya gelen üyeler, daha sonra çarşı merkezinde esnaf ve vatandaşlara şapka ve kalem dağıttı.
İlginizi Çekebilir
Şehitkamil’de Kadınların El Emeği Göz Kamaştırdı: 550 Eser Sergilendi
Şehitkamil Belediyesi Aile Merkezlerinde eğitim gören kadınların 8 ay süren eğitimlerin sonunda ortaya çıkardığı eserlerden oluşan El Sanatlar Sergisi, yoğun katılımla açıldı. 550 eserden oluşan sergi büyük beğeni aldı.
KİÜ Öğrencileri TUSAŞ’ta Geleceğin Havacılık Uzmanları Olarak Yetişiyor
Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi (KİÜ) Airbus-TUSAŞ Havacılık Meslek Yüksekokulu öğrencileri, “İşletmede Mesleki Eğitim Programı” kapsamında havacılık ve savunma sanayiinin öncü kuruluşu TUSAŞ’ta uygulamalı eğitimlerine hız kesmeden devam ediyor.
Çimko’dan enerji dönüşümü ve alternatif yakıt kullanımına yönelik adımlar: Alternatif yakıt oranını 5 yılda %63 arttırdı
Çimko, 2025 Sürdürülebilirlik Raporu’nda enerji dönüşümü ve karbon yönetimi alanındaki uygulamalarına ve performans göstergelerine yer verdi. Alternatif yakıt tedarikinde biyokütle içeriğine sahip atıklarla birlikte yüksek kalorifik değere sahip atıkları öncelikli olarak tercih eden Çimko’nun, 2025 yılında fabrikalara ait ağırlıklı ortalama alternatif yakıt ısıl ikame oranı yüzde 17,2 seviyesine ulaşırken, bu oran 2020 baz yılına kıyasla yaklaşık yüzde 63 artış gösterdi.
Şehitkamil’de 3 Mahalleye Yeni Sosyal Tesis Müjdesi
Şehitkamil Belediyesi, ilçenin farklı noktalarında vatandaşların sosyal, kültürel ve sportif ihtiyaçlarını karşılayacak yatırımları hayata geçirmeye devam ediyor. Bu kapsamda Atalar, Battal ve Işıklı mahallelerinde yapımına başlanan sosyal tesislerde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.
Dülük Antik Taş Ocağı'nda Muhteşem Defile! Tarih ve Moda Buluştu
Şehitkamil Belediyesi ile Gaziantep Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen 3. Moda ve Tasarım Haftası kapsamında gerçekleştirilen Cosplay ve Sürrealizm Defilesi, Dülük Antik Taş Ocağı’nın eşsiz atmosferinde büyük ilgi gördü. Tarihi dokunun sanatla buluştuğu etkinlikte, genç tasarımcıların özgün çalışmaları izleyenlerden tam not aldı.
AKEDAŞ’ta Bayram Coşkusu: Çalışanlar ve Yöneticiler Bayramlaştı
Kurban Bayramı dolayısıyla AKEDAŞ tarafından düzenlenen geleneksel bayramlaşma programı, kurum çalışanlarını ve yöneticilerini bir araya getirdi. AKEDAŞ yerleşkesinde gerçekleştirilen programda, bayramın birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu hep birlikte yaşandı.