AK Parti Teşkilat Akademisi Isparta Eğitim Programı başladı
GÜNDEM
ISPARTA (AA) AK Parti Erzurum Milletvekili Recep Akdağ, "Eskiden her cumhurbaşkanlığı seçiminde emekli bir asker getiriyorlardı o cumhurbaşkanı olmak zorunda, sanki bir kişinin bu ülkede cumhurbaşkanı olması için emekli asker olması lazım. Yıllarca bunun adına demokrasi demişiz." dedi.
AK Parti Genel Merkez ArGe ve Eğitim Başkanlığı tarafından Ticaret ve Kültür Merkezi Konferans Salonu'nda düzenlenen "Teşkilat Akademisi Isparta Programı" başladı.
Akdağ, eğitimde yaptığı konuşmada, 1960'lı yıllarda Türkiye'de Genelkurmay Başkanı'nın adının herkes tarafından bilindiğini söyledi.
Genelkurmay Başkanı'nın çok önemli bir insan olduğunu belirten Akdağ, "Silahlı kuvvetler bizim göz bebeğimizdir. Halkın ismini bilmesi gereken kişiler başbakanlardır, cumhurbaşkanlarıdır çünkü onlara yetkiyi halk veriyor. 1960'dan sonra öyle bir gelenek başlıyor ki mesela 1972'den sonra muhtıra yayınlandı. Yani seçilmişlere parmak sallıyorlar. Eskiden her cumhurbaşkanlığı seçiminde emekli bir asker getiriyorlardı, o cumhurbaşkanı olmak zorunda, sanki bir kişinin bu ülkede cumhurbaşkanı olması için emekli asker olması lazım. Yıllarca bunun adına demokrasi demişiz." diye konuştu.
28 Şubat döneminde İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in İçişleri Bakanı olduğunu hatırlatan Akdağ, şöyle devam etti:
"Akşener, o tarihte bir gazetecinin 'Siz Milli Güvenlik Kurulu kararlarını uygulayacak mısınız?' sorusuna 'Tabi ki uygulayacağım' diye cevap veriyor. 'Peki bu kılık kıyafetle ilgili kararları uygulayacak mısınız?' sorusuna da 'Tabi uygulayacağım' diyor. Hani ne oldu, sen demokrattın. Sayın Meral Akşener hanımefendi, sen o çocuklardan özür dilemedikçe, o gün çile çeken o yavrularımızdan ve ailelerinden özür dilemedikçe, milletin içine çıkmaya hakkın yok. Bu durumu Isparta'da İYİ Parti'ye ilgi duyanlara anlatın."
Eğitime, AK Parti Isparta Milletvekilleri Recep Özel, Mehmet Uğur Gökgöz, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen ve partililer katıldı.
İlginizi Çekebilir
Şehitkamil Çamlıtepe’de ulaşım rahatladı: Yeni imar yolları asfaltla buluştu
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın ilçe genelinde daha güvenli, konforlu ve ulaşılabilir yollar oluşturma hedefi doğrultusunda yürütülen çalışmalar aralıksız devam ediyor. Çamlıtepe Mahallesi’nde yıllardır vatandaşların yaşadığı yol sorunu çözüme kavuşturulurken, yeni bölgelerde de asfalt serimi gerçekleşti.
Çimko’nun 2024 Sürdürülebilirlik Raporu’na Stevie® Awards’tan Bronz Ödül
Çimko’nun "2024 Sürdürülebilirlik Raporu", uluslararası iş dünyasının ödül programlarından biri olan 23. Uluslararası İş Ödülleri’nde (The 23rd Annual International Business Awards®) "En İyi Sürdürülebilirlik Raporu" kategorisinde Bronz Stevie® Ödülü’ne layık görüldü.
30 Ağustos’un kadın kahramanları SANKO Üniversitesi’nde anıldı
SANKO Üniversitesi’nde 30 Ağustos Zafer Bayramı töreni düzenlendi. Programda Milli Mücadele’nin kadın kahramanları ve fedakârlıkları anlatıldı.
Başkan Dr. Yıldırım’dan 30 Ağustos Vurgusu: “Vatan Sevgisinin En Güçlü Yansıması”
Anadolu Sağlık İşletmeleri Derneği (ASİD) Genel Başkanı Dr. Yusuf Ziya Yıldırım, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.
Şehitkamil Turnuvası’nda Büyük Heyecan: Gaziantep Basketbol Sahaya Çıkıyor
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, Şehitkamil Turnuvası kapsamında 29 Ağustos Cumartesi günü Gaziantep Basketbol ile Mersin Spor Kulübü arasında oynanacak karşılaşma öncesinde düzenlenecek kortej yürüyüşüne ve mücadeleye tüm Gazianteplileri davet etti.
Prof. Dr. Perihan Öztürk, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde Hasta Kabulüne Başladı
Cilt Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Perihan Öztürk, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.