AK Parti’li Ercik, CHP’nin ”miting yeri” açıklamasına ilişkin konuştu:
GÜNDEM”AK Parti olarak geçmişten bugüne bütün mitinglerimizi diğer partiler gibi yıkılan Tevfik Sırrı Gür Stadı yanı, yani şimdiki Millet Bahçesi yanında gerçekleştirdik. CHP’nin burada sanki kullanma hakkı engellenmiş gibi tüm Türkiye’de algı oluşturmaya çalışması manidardır”
MERSİN (AA) AK Parti Mersin İl Başkanı Cesim Ercik, "AK Parti olarak geçmişten bugüne bütün mitinglerimizi diğer partiler gibi yıkılan Tevfik Sırrı Gür Stadı yanı, yani şimdiki Millet Bahçesi yanında gerçekleştirdik. CHP'nin burada sanki kullanma hakkı engellenmiş gibi tüm Türkiye'de algı oluşturmaya çalışması manidardır." dedi.
Ercik, AK Parti Mersin milletvekilleri Hacı Özkan, Zeynep Gül Yılmaz ve Ali Cumhur Taşkın ile Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak'ın katılımıyla partisinin İl Başkanlığında basın toplantısı düzenledi.
Yarın miting için kente gelecek CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, daha gelmeden Mersin'in genleriyle oynadığını belirten Ercik, kimsenin buna hakkı olmadığını aktardı.
Ercik, miting yeri tartışmasıyla ilgili, şöyle konuştu:
"Mersin'de bütün siyasi partiler bilir ki Mersin'in miting alanı yıkılan eski Tevfik Sırrı Gür Stadı'nın yanıdır. Miting alanının yeri belli olmasına rağmen ısrarla Cumhuriyet Meydanı istenmiştir. AK Parti olarak geçmişten bugüne bütün mitinglerimizi diğer partiler gibi yıkılan Tevfik Sırrı Gür Stadı yanı, yani şimdiki Millet Bahçesi yanında gerçekleştirdik. CHP'nin burada sanki kullanma hakkı engellenmiş gibi tüm Türkiye'de algı oluşturmaya çalışması manidardır. Türkiye'ye Mersin üzerinden bir algı oluşturulmaya çalışıldı. Sanki CHP'nin miting isteği engellenmek isteniyormuş gibi Mersin üzerinden mesaj verilmeye başlandı. Kemal Kılıçdaroğlu, ziyaretinde Mersin'de haksız yere işten çıkarılan işçilerle helalleşme yapacak mı? Helalleşecekse nasıl helalleşecek çok merak ediyoruz. Hem vatandaşı ekmeğinden edeceksiniz hem de helalleşeceksiniz. Yok böyle bir dünya, Mersin’de yarın yapacağınız miting CHP'nin mi, İYİ Parti'nin mi, yoksa HDP'nin mi? CHP İl Başkanı siyasi partileri tek tek gezerek herkesten destek istediğinin ispatı kendi sosyal medya hesabında var."
Ercik, CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır'ın büyükşehir belediye meclisi toplantısında yaşananlarla ilgili de algı oluşturmaya çalıştığını belirterek, şunları kaydetti:
"Ali Mahir Başarır'ın 'organize bir şekilde meclisin basılması' diye ifade ettiği konuya gelecek olursak, burada AK Parti Gençlik Kollarının dışarıda olduğu, içeride ise külhanbeylik yapan bir CHP gençlik örgütü söz konusu. Burada hem CHP gençlik kolları genel başkan yardımcısı, gençlik kolları il başkanı, ilçe başkanları ve yönetimleri ile beraber meclis içerisinde ağza alınmayacak ifadeler ve tehditler savurmakta. AK Parti gençlik kolları kongre merkezine giriyor doğru ama toplantı yapılan salonun içerisine hiçbir şekilde girmeleri söz konusu değil. Videoda öyle bir şey yapmışlar ki sanki içeriye zorla girmeye çalışan AK Parti gençlik kolları lanse edilmeye çalışılmış. O gün bütün kargaşayı çıkaran CHP örgütünün ta kendisidir. Zaten AK Parti gençlik kolları gittiğinde olay bitmişti. Polisler oradaydı. Diyorlar ya 'polis müdahale etmedi'. Bizim gençlik kollarımız gittiğinde polis müdahaleyi gerçekleştirmişti. Özellikle tekrar ifade etmek isterim ki CHP'nin gençlik örgütü toplantının yapıldığı salonda zaten huzuru bozmuş durumda."
Ercik, mecliste yaşanan olay anına ilişkin görüntüleri de katılımcılara izletti.
İlginizi Çekebilir
Başkan Umut Yılmaz Arıl Mahallesi’nde Vatandaşlarla Buluştu
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, vatandaşlarla doğrudan iletişim kurmak ve projeleri paylaşmak amacıyla düzenlenen “Vatandaş Soruyor, Başkan Cevaplıyor” programı kapsamında Arıl Mahallesi sakinleriyle bir araya geldi. Yılmaz, “İlçemizin geleceğini birlikte şekillendiriyoruz” dedi.
Adil Sani Konukoğlu, TOBB Çimento ve Çimento Ürünleri Meclis Başkanı Seçildi
SANKO Holding ve TÜRKÇİMENTO Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, TOBB Çimento ve Çimento Ürünleri Meclis Başkanlığı görevine seçildi. Konukoğlu, sektörün yeşil dönüşüm, dijitalleşme ve sürdürülebilir büyüme hedefleri doğrultusunda ortak akıl ve iş birliğiyle çalışmalarını sürdüreceklerini vurguladı.
Şehitkamil’de Kadınların El Emeği Göz Kamaştırdı: 550 Eser Sergilendi
Şehitkamil Belediyesi Aile Merkezlerinde eğitim gören kadınların 8 ay süren eğitimlerin sonunda ortaya çıkardığı eserlerden oluşan El Sanatlar Sergisi, yoğun katılımla açıldı. 550 eserden oluşan sergi büyük beğeni aldı.
KİÜ Öğrencileri TUSAŞ’ta Geleceğin Havacılık Uzmanları Olarak Yetişiyor
Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi (KİÜ) Airbus-TUSAŞ Havacılık Meslek Yüksekokulu öğrencileri, “İşletmede Mesleki Eğitim Programı” kapsamında havacılık ve savunma sanayiinin öncü kuruluşu TUSAŞ’ta uygulamalı eğitimlerine hız kesmeden devam ediyor.
Çimko’dan enerji dönüşümü ve alternatif yakıt kullanımına yönelik adımlar: Alternatif yakıt oranını 5 yılda %63 arttırdı
Çimko, 2025 Sürdürülebilirlik Raporu’nda enerji dönüşümü ve karbon yönetimi alanındaki uygulamalarına ve performans göstergelerine yer verdi. Alternatif yakıt tedarikinde biyokütle içeriğine sahip atıklarla birlikte yüksek kalorifik değere sahip atıkları öncelikli olarak tercih eden Çimko’nun, 2025 yılında fabrikalara ait ağırlıklı ortalama alternatif yakıt ısıl ikame oranı yüzde 17,2 seviyesine ulaşırken, bu oran 2020 baz yılına kıyasla yaklaşık yüzde 63 artış gösterdi.
Şehitkamil’de 3 Mahalleye Yeni Sosyal Tesis Müjdesi
Şehitkamil Belediyesi, ilçenin farklı noktalarında vatandaşların sosyal, kültürel ve sportif ihtiyaçlarını karşılayacak yatırımları hayata geçirmeye devam ediyor. Bu kapsamda Atalar, Battal ve Işıklı mahallelerinde yapımına başlanan sosyal tesislerde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.