© Haber Hanesi 2014 - 2025

AK Parti’li Yayman: ”Reyhanlı Barajı’nda 60 milyon metreküp su var”

HATAY (AA) TBMM Dijital Mecralar Komisyon Başkanı ve AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, Reyhanlı Barajı'nda 60 milyon metreküp su olduğunu söyledi.

Barajda incelemelerde bulunan Yayman, gazetecilere, Reyhanlı Barajı'ndan Amik Ovası'na can suyu verileceğini belirtti.

"CHP'den birileri, 'Reyhanlı Barajı yok, baraj su tutmadı' diyor. Ben buradan tüm vatandaşlarımıza milletimize göstermek istiyorum. Bizim ovamıza can verecek, bereket verecek olan Türkiye’nin en önemli barajlarından bir tanesidir burası." diyen Yayman, şunları kaydetti:

"Burası Türkiye’nin en uzun gövdeli barajı, 480 milyon metreküp su tutma kapasitesine sahip. 580 bin dekar alanı sulayacak. Şu anda barajımızda 60 milyon metreküp su var. Bu barajın eksik kısmı, yer altı sulama sistemlerinin yapılması lazım. Bununla da ilgili ihaleleri yapıldı. TOKİ tarafından toplulaştırma çalışmaları devam ediyor. İnşallah önümüzdeki yıldan itibaren tamamlanacak ve çiftçimize suyu vereceğiz."

İlginizi Çekebilir

Zuhal Karakoç'tan Hürmüz Boğazı Uyarısı: Türkiye İçin Kritik Sonuçlar Doğurabilir

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Doç. Dr. Zuhal Karakoç, Hürmüz Boğazı ile Babülmendep hattında artan jeopolitik gerilimi değerlendirdi. Karakoç, deniz güvenliği, enerji arzı, küresel ticaret ve Türkiye'nin stratejik konumuna ilişkin kapsamlı analizinde, bölgedeki gelişmelerin Türkiye açısından enerji güvenliği, ekonomik istikrar ve stratejik özerklik üzerinde doğrudan etkiler oluşturduğunu vurguladı.

SANKO Üniversitesi'nde Rektörlük Görevine Prof. Dr. Güner Dağlı Yeniden Atandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmî Gazete'de yayımlanan karar kapsamında sekiz üniversiteye rektör ataması gerçekleştirildi.

Şehitkamil Belediyesi'nden LGS Tercih Döneminde Ücretsiz Danışmanlık Desteği

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından tercih dönemine giren öğrenciler ve aileleri için 22-27 Temmuz tarihleri arasında ücretsiz tercih danışmanlığı hizmetini başlattıklarını duyurdu.

SANKO Üniversitesi Rektörü Dağlı'dan YKS Tercihinde Kritik Tavsiyeler

SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı, Yükseköğretim Kurumları Sınav (YKS) sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte tercih yapacak adaylara yönelik mesaj yayımladı.

SANKO Üniversitesi Tanıtım Günleri 22 Temmuz'da Başlıyor

SANKO Üniversitesi tarafından, üniversite tercihi yapacak aday öğrencilere ve ailelerine yönelik Tanıtım Günleri düzenlenecek.

SANKO Üniversitesi Memnuniyet Sıralamasında Türkiye'nin Zirvesine Yükseldi

SANKO Üniversitesi, öğrenci ve mezun memnuniyetinde elde ettiği başarılarla Türkiye'nin en seçkin üniversiteleri arasındaki yerini daha da güçlendirdi.

TÜM HABERLER