© Haber Hanesi 2014 - 2025

AK Parti’li Yayman, gazetecilerle Tahtaköprü Barajı’nı gezdi

HATAY (AA) TBMM Dijital Mecralar Komisyon Başkanı ve AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, beraberinde AK Parti İl Başkanı Adem Yeşildal, belediye başkanları ve gazetecilerle Tahtaköprü Barajı'nda incelemede bulundu.

Kırıkhan ilçesindeki bir çay bahçesinde gazetecilerle buluşan Yayman ve beraberindekiler, basın mensuplarının 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı'nı kutladı.

Ardından beraberindekilerle Tahtaköprü Barajı'na geçen Yayman, buradaki açıklamasında, barajın 450 milyon metreküp su tutma kapasitesiyle kentin en büyük 2 barajından birisi olduğunu söyledi.

Suyun petrolden daha değerli olduğunu vurgulayan Yayman, "Biz Tahtaköprü Barajı'na, Menzelet Barajı'ndan dev kanallarla suyu getirdik. Bugün itibarıyla barajımızda 120 milyon metreküp su var, sulama sezonunun yüzde 60'ının tamamlanmasına rağmen barajımızda suyumuz hala var. Şimdi ise Narlıhöpür Mahallesi üzerinden 36 kilometrelik bir kanalla Reyhanlı Barajı'na götüreceğiz. İnşallah 1 Haziran 2023'te Karasu derivasyon kanalıyla buradaki suyu Reyhanlı Barajı'na ulaştırmış olacağız." ifadelerini kullandı.

Yayman, barajın yükseltilmesi ve kanal projesinde desteklerinden ötürü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür etti.

AK Parti İl Başkanı Yeşildal da Büyükşehir Belediyesinin maliyeti yüksek olan taban suyunu çekerek içme suyunu temin etmeye çalıştığını belirterek, "Buradan bir çağrıda bulunmak istiyorum; Hatay’da içme suyu problemi var, Tahtaköprü Barajı veya Reyhanlı Barajı'ndan içme suyu temini noktasında proje hazırlasınlar. Cumhur İttifakı olarak Hatay Büyükşehir Belediyesi ile HATSU yönetimine çağrıda bulunuyoruz. Onlara bu konuda destek olacağımızı ifade etmek istiyorum." şeklinde konuştu.

Programa, Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz, Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz ve Hassa Belediye Başkanı Mehmet Karataş da katıldı.

İlginizi Çekebilir

Çimko’nun 2024 Sürdürülebilirlik Raporu’na Stevie® Awards’tan Bronz Ödül

Çimko’nun "2024 Sürdürülebilirlik Raporu", uluslararası iş dünyasının ödül programlarından biri olan 23. Uluslararası İş Ödülleri’nde (The 23rd Annual International Business Awards®) "En İyi Sürdürülebilirlik Raporu" kategorisinde Bronz Stevie® Ödülü’ne layık görüldü.

30 Ağustos’un kadın kahramanları SANKO Üniversitesi’nde anıldı

SANKO Üniversitesi’nde 30 Ağustos Zafer Bayramı töreni düzenlendi. Programda Milli Mücadele’nin kadın kahramanları ve fedakârlıkları anlatıldı.

Başkan Dr. Yıldırım’dan 30 Ağustos Vurgusu: “Vatan Sevgisinin En Güçlü Yansıması”

Anadolu Sağlık İşletmeleri Derneği (ASİD) Genel Başkanı Dr. Yusuf Ziya Yıldırım, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.  

Şehitkamil Turnuvası’nda Büyük Heyecan: Gaziantep Basketbol Sahaya Çıkıyor

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, Şehitkamil Turnuvası kapsamında 29 Ağustos Cumartesi günü Gaziantep Basketbol ile Mersin Spor Kulübü arasında oynanacak karşılaşma öncesinde düzenlenecek kortej yürüyüşüne ve mücadeleye tüm Gazianteplileri davet etti.

Prof. Dr. Perihan Öztürk, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde Hasta Kabulüne Başladı

Cilt Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Perihan Öztürk, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.

Şehitkamil’de “Her Dilimde Vefa” Büyüyor: Şekabel Baklava Yeni Noktalarda

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın “Her Dilimde Vefa” sloganıyla hayata geçirdiği Şekabel Baklava, Kuzeyşehir ve Gazikent bölgelerinde de hizmet vermeye başladı.

TÜM HABERLER