AKILLI TAVŞAN MOMO DA DONDURMA KESTİ
GÜNDEMKahramanmaraş’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 99. Yıldönümü kutlama etkinleri kapsamında sahne alacak Kahramanmaraş menşeili Akıllı Tavşan Momo Çizgi filminin galası yapıldı.
Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen galaya AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Cihat Sezal, TRT Genel Müdür Yardımcısı Osman Urgun, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Cevdet Kabakcı ile çok sayıda davetlinin katıldığı gala açılış konuşmaları ile başladı.
Açılış konuşmalarında kürsüye ilk gelen Akıllı Tavşan Momo Çizgi Filmi'nin yönetmeni Mahmut Hasan ve Teknik Yönetmen Yunus Emre Günaydın, filmin yapımına ilişkin bilgiler aktararak kendilerine sunulan bu imkanlardan dolayı TRT ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ettiler.
Daha sonra kürsüye gelen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Cevdet Kabakcı, Akıllı Tavşan Momo müzikal filminin Kahramanmaraş’ta yapılıyor olmasından ve böylesine anlamlı bir günde burada izlettirilecek olmasından duyduğu memnuniyeti ifade ederek TRT ailesine teşekkürlerini bildirdi.
Son olarak kürsüye gelen TRT Genel Müdür Yardımcısı Osman Urgun ise 46 yıl önce 7 Şubat’ta Maraş'a "kahramanlık" unvanının verildiği, 99 yıl önce 12 Şubat’ta da Kahramanmaraş halkının düşmanı bu topraklardan sürdüğünü ifade ederek: “Çocuklarımızın milli kültürden beslenen tarihi bilen bireyler olarak yetişmesi için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Akıllı Tavşan Momo Kahramanmaraş'ta üretiliyor. Biz de TRT olarak ailelerimizin evlatlarına güvenle izletebileceği içerikler üretmeye devam edeceğiz" diye konuştu.
Açılış konuşmalarının ardından plaket takdimi gerçekleştirilerek Akıllı Tavşan Momo çizgi filminden bir bölüm izlendi.
Filmin izlenmesinin ardından Kervan Pastanelerinin katkılarıyla düzenlenen Dondurma Şovu’nda akıllı tavşan Momo ve diğer ilgililer dondurma kestiler.
İlginizi Çekebilir
Çimko’nun 2024 Sürdürülebilirlik Raporu’na Stevie® Awards’tan Bronz Ödül
Çimko’nun "2024 Sürdürülebilirlik Raporu", uluslararası iş dünyasının ödül programlarından biri olan 23. Uluslararası İş Ödülleri’nde (The 23rd Annual International Business Awards®) "En İyi Sürdürülebilirlik Raporu" kategorisinde Bronz Stevie® Ödülü’ne layık görüldü.
30 Ağustos’un kadın kahramanları SANKO Üniversitesi’nde anıldı
SANKO Üniversitesi’nde 30 Ağustos Zafer Bayramı töreni düzenlendi. Programda Milli Mücadele’nin kadın kahramanları ve fedakârlıkları anlatıldı.
Başkan Dr. Yıldırım’dan 30 Ağustos Vurgusu: “Vatan Sevgisinin En Güçlü Yansıması”
Anadolu Sağlık İşletmeleri Derneği (ASİD) Genel Başkanı Dr. Yusuf Ziya Yıldırım, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.
Şehitkamil Turnuvası’nda Büyük Heyecan: Gaziantep Basketbol Sahaya Çıkıyor
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, Şehitkamil Turnuvası kapsamında 29 Ağustos Cumartesi günü Gaziantep Basketbol ile Mersin Spor Kulübü arasında oynanacak karşılaşma öncesinde düzenlenecek kortej yürüyüşüne ve mücadeleye tüm Gazianteplileri davet etti.
Prof. Dr. Perihan Öztürk, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde Hasta Kabulüne Başladı
Cilt Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Perihan Öztürk, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.
Şehitkamil’de “Her Dilimde Vefa” Büyüyor: Şekabel Baklava Yeni Noktalarda
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın “Her Dilimde Vefa” sloganıyla hayata geçirdiği Şekabel Baklava, Kuzeyşehir ve Gazikent bölgelerinde de hizmet vermeye başladı.