ATSO’dan 5. Antalya Devlet Destekleri Zirvesi
GÜNDEM
ANTALYA (AA) Antalya Ticaret ve Sanayi Odasınca (ATSO) düzenlenecek Antalya Devlet Destekleri Zirvesi, 24 Haziran'da çevrim içi yapılacak.
ATSO'dan yapılan açıklamaya göre, Yönetim Kurulu Başkanı Davut Çetin ile Ticaret Bakan Yardımcısı Rıza Tuna Turagay'ın açılış ve istişare toplantısını gerçekleştireceği zirvede 7 ayrı oturumda devlet destekleri anlatılacak.
Açıklamada görüşlerine yer verilen, Çetin, Antalya Devlet Destekleri Zirvesi'nin bu yıl beşincisini düzenleyeceklerini dile getirdi.
Yeni tip koronavirüs (Kovid19) salgını nedeniyle iş dünyasının zor günler yaşadığını belirten Çetin, "Ülke olarak aşılama sürecinde sergilediğimiz başarılı performansın meyvelerini vermesiyle iş dünyamızı yeni bir süreç bekliyor. Bu zor dönemde üyelerimizi, ülke çapındaki tacir ve sanayicilerimizi, kamu kurum ve kuruluşları tarafından verilen destekler hakkında bilgilendirmek her zamankinden daha önemli bir hale gelmiştir. Biz de ATSO olarak bu hedef doğrultusunda zirveye Türkiye'deki tüm oda ve borsalarımızı davet edeceğiz." ifadelerini kullandı.
Çetin, zirvede, kamu kurumlarının teşviklerine dair bilgisi olamayan üyelerin, ülke çapındaki tacir ve sanayicilerinin doğrudan ilgili kurum yetkilileriyle bir araya geleceğini bildirdi.
Zirve’ye 10 farklı kamu kurum ve kuruluşunun katılacağını ifade eden Çetin, şöyle devam etti:
"Etkinliğimize, Tarım ve Orman Bakanlığı, Teknoloji ve Sanayi Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığının yanı sıra KOSGEB, Sosyal Güvenlik Kurumu, TÜBİTAK, Türk Patent ve Marka Kurumu ve İŞKUR temsilcileri sunumları ile katılacak. Temsilciler, yapacakları sunumlarda turizm, tarım, sanayi, Ticaret Bakanlığı, ARGE ve istihdam destekleri konusunda katılımcıları bilgilendirecekler. Sunumların akabinde katılımcıların sorularını doğrudan ilgili personele yöneltebilecekleri bir seans da olacak."
Çetin, devlet tarafından sağlanan destek ile teşviklerin kapsamının ve içeriğinin sıklıkla güncellendiğini vurgulayarak, bu kapsamda ilgili desteklerin girişimci, iş adamı ve potansiyel yaralanıcılara ulaşmasını bu zirve ile sağlayacaklarını ifade etti.
Etkinliğe tüm Türkiye'den katılım sağlanabileceğini aktaran Çetin, şunları kaydetti:
"Devlet kurumları tarafından verilen destekler doğru kişi ve kurumlara ulaştığında çok daha fazla sayıda girişimcim ve işletmemizin ülkemiz için katma değer yaratan işlere imza atacaklarına inanıyorum. Böylelikle istihdam yaratacak ve ülkemizin zenginleşmesine katkı koyacaklar. Tüm Türkiye'den destekler hakkında bilgi sahibi olmak isteyen herkesi ücretsiz olarak katılım sağlayabilecekleri zirvemize davet ediyoruz.”
İlginizi Çekebilir
Şehitkamil’de 3 Mahalleye Yeni Sosyal Tesis Müjdesi
Şehitkamil Belediyesi, ilçenin farklı noktalarında vatandaşların sosyal, kültürel ve sportif ihtiyaçlarını karşılayacak yatırımları hayata geçirmeye devam ediyor. Bu kapsamda Atalar, Battal ve Işıklı mahallelerinde yapımına başlanan sosyal tesislerde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.
Dülük Antik Taş Ocağı'nda Muhteşem Defile! Tarih ve Moda Buluştu
Şehitkamil Belediyesi ile Gaziantep Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen 3. Moda ve Tasarım Haftası kapsamında gerçekleştirilen Cosplay ve Sürrealizm Defilesi, Dülük Antik Taş Ocağı’nın eşsiz atmosferinde büyük ilgi gördü. Tarihi dokunun sanatla buluştuğu etkinlikte, genç tasarımcıların özgün çalışmaları izleyenlerden tam not aldı.
AKEDAŞ’ta Bayram Coşkusu: Çalışanlar ve Yöneticiler Bayramlaştı
Kurban Bayramı dolayısıyla AKEDAŞ tarafından düzenlenen geleneksel bayramlaşma programı, kurum çalışanlarını ve yöneticilerini bir araya getirdi. AKEDAŞ yerleşkesinde gerçekleştirilen programda, bayramın birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu hep birlikte yaşandı.
Şehitkamil Belediyesi Haziran Meclisi’nde Gündem Yoğundu
Şehitkamil Belediyesi Haziran ayı Meclis Toplantısı’nın 1. birleşimi Başkan Vekili Hakan Aslansoy başkanlığında gerçekleşti. Gündemdeki 8 maddenin oybirliği ile komisyonlara sevk edildiği toplantıda gündem dışı 3 madde de gündeme alındı.
Şehitkamil’den Gençlere Tarih Yolculuğu: Ankara Gezisi Gerçekleşti
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın, kendisini makamında ziyaret eden Süleyman Şah Anadolu Lisesi öğrencilerine verdiği Ankara gezisi sözü yerine getirildi. Başkent’i görme fırsatı bulan öğrenciler, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna tanıklık eden tarihi mekanları ziyaret ederek unutulmaz bir deneyim yaşadı.
Şehitkamil’de Bayram Boyunca Yoğun Temizlik Mesaisi
Şehitkamil Belediyesi ekipleri tarafından Kurban Bayramı süresince ilçenin dört bir yanında yoğun bir temizlik mesaisi yürütüldü. Bayram öncesinde kurban satış ve kesim alanlarında başlayan çalışmalar, vatandaşların sağlıklı ve hijyenik bir ortamda bayram geçirebilmesi adına gece gündüz devam etti.