Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye’de 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlandı
GÜNDEM
ADANA (AA) Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye'de düzenlenen törenlerle 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlandı.
Adana Atatürk Parkı'nda gerçekleşen törende, İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Koçak, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.
Vali Süleyman Elban, Şehit Yunus Uğur Ortaokulu'nda devam eden programda yaptığı konuşmada, insanların kalbinde öğretmenlerin her zaman özel bir yeri olduğunu söyledi.
Öğretmenliğin onurlu bir meslek olduğunu belirten Elban, tüm öğretmenlerin gününü kutladı.
Konuşmaların ardından Vali Elban, emekliliğe ayrılan öğretmenlere "Hizmet Şeref Belgesi" verdi. Aday öğretmenlerin de yemin ettiği törende, öğretmenlerden oluşan müzik grubu dinleti sundu.
Mersin
Mersin Cumhuriyet Alanı'ndaki törende İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.
Vali Ali Hamza Pehlivan, Mersin Kültür Merkezi'nde devam eden programdaki konuşmasına parmak kaldırıp salondaki öğretmenlerden söz ve müsaade isteyerek başladı.
Öğretmenliğin insan yetiştirmek gibi ulvi bir amaca hizmet ettiğini dile getiren Pehlivan, öğretmenlerden sadece ders değil hayata dair birçok şeyin öğrenildiğini söyledi.
Pehlivan, öğretmenlere müteşekkir olduklarını vurgulayarak, "Öğretmenler için devletimiz, Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından yeni düzenlemelerle mesleki şartlarının iyileştirilmesi için çeşitli adımlar atılıyor. Öğretmenlerimizin ortaya koyduğu hizmetlere paha biçilemez ve beşikten mezara devam eden hizmetlerdir. O yüzden sadece 24 Kasım'da değil, öğretmenlerimize her gün, her an teşekkür borçluyuz." diye konuştu.
Emekli öğretmenlere "Hizmet Şeref Belgesi" verilen programda çeşitli yarışmalarda başarı gösteren öğrenci ve öğretmenlere ödüller takdim edildi. Programda müzik dinletisi gerçekleştirildi.
Hatay
Hatay'da, Antakya Cumhuriyet Alanı'nda gerçekleştirilen tören, İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük'ün Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla başladı. Törene katılanlar saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı okudu.
Meclis Kültür ve Sanat Merkezi'nde süren programda, mesleğe yeni başlayan öğretmenler yemin etti.
Vali Rahmi Doğan, yaptığı konuşmada, Türkiye'nin bilimde, sanatta, sanayide, tarımda ve her alanda gelişmiş ülkelerle yarışabilmesinde, öğretmenlerin yetiştirdiği öğrencilerin ürettiklerinin büyük önemi olduğunu belirtti.
Tören sonunda emekli olan öğretmenlere "Hizmet Şeref Belgesi" takdim edildi.
Osmaniye
Osmaniye'de, Devlet Bahçeli Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'nda başlayan törende İl Milli Eğitim Müdürü Aydın Albak, anıta çelenk sundu.
İl Milli Eğitim Müdürlüğü Kültür Sanat ve Kongre Merkezi'nde devam eden programda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in kutlama mesajı okundu
Günün anlam ve önemine dair konuşmaların ardından göreve yeni başlayan öğretmenler yemin etti, emekli olan öğretmenlere "Hizmet Şeref Belgesi" verildi.
İlginizi Çekebilir
Şehitkamil’de Kadınların El Emeği Göz Kamaştırdı: 550 Eser Sergilendi
Şehitkamil Belediyesi Aile Merkezlerinde eğitim gören kadınların 8 ay süren eğitimlerin sonunda ortaya çıkardığı eserlerden oluşan El Sanatlar Sergisi, yoğun katılımla açıldı. 550 eserden oluşan sergi büyük beğeni aldı.
KİÜ Öğrencileri TUSAŞ’ta Geleceğin Havacılık Uzmanları Olarak Yetişiyor
Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi (KİÜ) Airbus-TUSAŞ Havacılık Meslek Yüksekokulu öğrencileri, “İşletmede Mesleki Eğitim Programı” kapsamında havacılık ve savunma sanayiinin öncü kuruluşu TUSAŞ’ta uygulamalı eğitimlerine hız kesmeden devam ediyor.
Çimko’dan enerji dönüşümü ve alternatif yakıt kullanımına yönelik adımlar: Alternatif yakıt oranını 5 yılda %63 arttırdı
Çimko, 2025 Sürdürülebilirlik Raporu’nda enerji dönüşümü ve karbon yönetimi alanındaki uygulamalarına ve performans göstergelerine yer verdi. Alternatif yakıt tedarikinde biyokütle içeriğine sahip atıklarla birlikte yüksek kalorifik değere sahip atıkları öncelikli olarak tercih eden Çimko’nun, 2025 yılında fabrikalara ait ağırlıklı ortalama alternatif yakıt ısıl ikame oranı yüzde 17,2 seviyesine ulaşırken, bu oran 2020 baz yılına kıyasla yaklaşık yüzde 63 artış gösterdi.
Şehitkamil’de 3 Mahalleye Yeni Sosyal Tesis Müjdesi
Şehitkamil Belediyesi, ilçenin farklı noktalarında vatandaşların sosyal, kültürel ve sportif ihtiyaçlarını karşılayacak yatırımları hayata geçirmeye devam ediyor. Bu kapsamda Atalar, Battal ve Işıklı mahallelerinde yapımına başlanan sosyal tesislerde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.
Dülük Antik Taş Ocağı'nda Muhteşem Defile! Tarih ve Moda Buluştu
Şehitkamil Belediyesi ile Gaziantep Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen 3. Moda ve Tasarım Haftası kapsamında gerçekleştirilen Cosplay ve Sürrealizm Defilesi, Dülük Antik Taş Ocağı’nın eşsiz atmosferinde büyük ilgi gördü. Tarihi dokunun sanatla buluştuğu etkinlikte, genç tasarımcıların özgün çalışmaları izleyenlerden tam not aldı.
AKEDAŞ’ta Bayram Coşkusu: Çalışanlar ve Yöneticiler Bayramlaştı
Kurban Bayramı dolayısıyla AKEDAŞ tarafından düzenlenen geleneksel bayramlaşma programı, kurum çalışanlarını ve yöneticilerini bir araya getirdi. AKEDAŞ yerleşkesinde gerçekleştirilen programda, bayramın birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu hep birlikte yaşandı.