Adana’da kanser tedavisi gören çocuklar için 23 Nisan kutlaması yapıldı
GÜNDEM
ADANA (AA) Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Devlet Konservatuvarı öğrencileri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında kanser hastası çocuklara moral vermek amacıyla etkinlik düzenledi.
ÇÜ Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesine bağlı OnkolojiHematoloji Hastanesinde tedavi gören 45 çocuk için ÇÜ Devlet Konservatuarı öğrencileri müzik dinletisi ve bale gösterisi sundu.
Palyaçoların da yer aldığı etkinlikte, hastanede tedavi gören çocuklar şarkılar söyleyip dans ederek eğlendi.
Balcalı Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Murat Gündüz, gazetecilere, etkinlikte konservatuvarın çocuk bölümü öğrencilerinin yer aldığını söyledi.
Konservatuvardaki çocukların, tedavi gören çocuklara yönelik dinleti sunduğunu ve onlara bayram havası yaşattığını anlatarak, "Yatan çocuklarımıza iyi geleceğini tahmin ettiğimiz ve yatarken de bayram coşkusunu yaşayabilmelerini umut ettiğimiz bir aktivite. Umarım bir sonraki bayramda daha iyi koşullarda evlerinde ya da hastane dışında kutlayabilirler." diye konuştu.
Tedavi görenlerden 2,5 yaşındaki Zümra'nın annesi Ayşe Kazakşiş, ocak ayından bu yana hastanede olduklarını belirterek, etkinlikle çocuğunun güzel bir gün geçirdiğini ifade etti.
Anne Perihan Güler de etkinlikle 6 aydır hastanede tedavi gören kızı Elif'in (2) bir nebze de olsa moral bulduğunu aktardı.
Etkinlikte, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, ÇÜ Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel ve diğer ilgililer çocuklarla şarkılar söyledi.
İlginizi Çekebilir
Şehitkamil’de Kadınların El Emeği Göz Kamaştırdı: 550 Eser Sergilendi
Şehitkamil Belediyesi Aile Merkezlerinde eğitim gören kadınların 8 ay süren eğitimlerin sonunda ortaya çıkardığı eserlerden oluşan El Sanatlar Sergisi, yoğun katılımla açıldı. 550 eserden oluşan sergi büyük beğeni aldı.
KİÜ Öğrencileri TUSAŞ’ta Geleceğin Havacılık Uzmanları Olarak Yetişiyor
Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi (KİÜ) Airbus-TUSAŞ Havacılık Meslek Yüksekokulu öğrencileri, “İşletmede Mesleki Eğitim Programı” kapsamında havacılık ve savunma sanayiinin öncü kuruluşu TUSAŞ’ta uygulamalı eğitimlerine hız kesmeden devam ediyor.
Çimko’dan enerji dönüşümü ve alternatif yakıt kullanımına yönelik adımlar: Alternatif yakıt oranını 5 yılda %63 arttırdı
Çimko, 2025 Sürdürülebilirlik Raporu’nda enerji dönüşümü ve karbon yönetimi alanındaki uygulamalarına ve performans göstergelerine yer verdi. Alternatif yakıt tedarikinde biyokütle içeriğine sahip atıklarla birlikte yüksek kalorifik değere sahip atıkları öncelikli olarak tercih eden Çimko’nun, 2025 yılında fabrikalara ait ağırlıklı ortalama alternatif yakıt ısıl ikame oranı yüzde 17,2 seviyesine ulaşırken, bu oran 2020 baz yılına kıyasla yaklaşık yüzde 63 artış gösterdi.
Şehitkamil’de 3 Mahalleye Yeni Sosyal Tesis Müjdesi
Şehitkamil Belediyesi, ilçenin farklı noktalarında vatandaşların sosyal, kültürel ve sportif ihtiyaçlarını karşılayacak yatırımları hayata geçirmeye devam ediyor. Bu kapsamda Atalar, Battal ve Işıklı mahallelerinde yapımına başlanan sosyal tesislerde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.
Dülük Antik Taş Ocağı'nda Muhteşem Defile! Tarih ve Moda Buluştu
Şehitkamil Belediyesi ile Gaziantep Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen 3. Moda ve Tasarım Haftası kapsamında gerçekleştirilen Cosplay ve Sürrealizm Defilesi, Dülük Antik Taş Ocağı’nın eşsiz atmosferinde büyük ilgi gördü. Tarihi dokunun sanatla buluştuğu etkinlikte, genç tasarımcıların özgün çalışmaları izleyenlerden tam not aldı.
AKEDAŞ’ta Bayram Coşkusu: Çalışanlar ve Yöneticiler Bayramlaştı
Kurban Bayramı dolayısıyla AKEDAŞ tarafından düzenlenen geleneksel bayramlaşma programı, kurum çalışanlarını ve yöneticilerini bir araya getirdi. AKEDAŞ yerleşkesinde gerçekleştirilen programda, bayramın birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu hep birlikte yaşandı.