Akdeniz Sanayi Sitesi’ndeki imar ve mülkiyet sorunu çözüldü
GÜNDEM
ANTALYA (AA) Akdeniz Sanayi Sitesi'nde imar ve mülkiyetle ilgili yaşanan sorunların çözüme ulaştığı bildirildi.
Kepez Beledisinden yapılan açıklamaya göre, sanayi sitesindeki dükkanların ifraz problemi çözümünün ardından, Akdeniz Sanayi Sitesi Kooperatifi'nin, Ünsal Mahallesi'nde bulunan 100 dönüm arazisindeki gecekondu problemi de ortadan kaldırıldı.
Bölgede yaşayan gecekondu sahiplerine arsa tahsis edilerek, Akdeniz Sanayi Sitesi Kooperatifince konut yapılması sağlandı.
Çalışmalar sonunda Akdeniz Sanayi Sitesi’ne yeni dükkanlar kazandırılabilecek alanlar oluştu.
Sanayi sitesini ziyaret ederek son durumu inceleyen Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü çalışmalara ilişkin açıklamalarda bulundu.
Tütüncü, çalışmaların sanayi sitesinde bir devrim niteliği taşıdığını belirterek, şunları kaydetti:
"Bu devrimi Sanayi Kooperatifi ile başardık. Sanayi esnafımıza, kooperatif üyelerimize çok ciddi bir gelir sağlamış olduk. Sanayi alanlarına hep farklı baktık. Burada binlerce dükkan var. On binlerce insan çalışıyor. Yıl içerisinde yüz binlerce kişi, sanayi sitesine hizmet almaya geliyor. Bankacılıktan tornacılığa kadar sanayide her alanda hizmet var. Kocaman bir şehir olan sanayiye hizmet etmeye, sanayi esnafıyla gönül bağımızı güçlendirmeye devam edeceğiz."
Akdeniz Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Mehmet Öztürk de söz konusu alana iki yüzden fazla dükkan yapılacağını, yapımına ise 2022'de başlanacağını ifade etti.
İlginizi Çekebilir
Çimko’dan enerji dönüşümü ve alternatif yakıt kullanımına yönelik adımlar: Alternatif yakıt oranını 5 yılda %63 arttırdı
Çimko, 2025 Sürdürülebilirlik Raporu’nda enerji dönüşümü ve karbon yönetimi alanındaki uygulamalarına ve performans göstergelerine yer verdi. Alternatif yakıt tedarikinde biyokütle içeriğine sahip atıklarla birlikte yüksek kalorifik değere sahip atıkları öncelikli olarak tercih eden Çimko’nun, 2025 yılında fabrikalara ait ağırlıklı ortalama alternatif yakıt ısıl ikame oranı yüzde 17,2 seviyesine ulaşırken, bu oran 2020 baz yılına kıyasla yaklaşık yüzde 63 artış gösterdi.
Şehitkamil’de 3 Mahalleye Yeni Sosyal Tesis Müjdesi
Şehitkamil Belediyesi, ilçenin farklı noktalarında vatandaşların sosyal, kültürel ve sportif ihtiyaçlarını karşılayacak yatırımları hayata geçirmeye devam ediyor. Bu kapsamda Atalar, Battal ve Işıklı mahallelerinde yapımına başlanan sosyal tesislerde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.
Dülük Antik Taş Ocağı'nda Muhteşem Defile! Tarih ve Moda Buluştu
Şehitkamil Belediyesi ile Gaziantep Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen 3. Moda ve Tasarım Haftası kapsamında gerçekleştirilen Cosplay ve Sürrealizm Defilesi, Dülük Antik Taş Ocağı’nın eşsiz atmosferinde büyük ilgi gördü. Tarihi dokunun sanatla buluştuğu etkinlikte, genç tasarımcıların özgün çalışmaları izleyenlerden tam not aldı.
AKEDAŞ’ta Bayram Coşkusu: Çalışanlar ve Yöneticiler Bayramlaştı
Kurban Bayramı dolayısıyla AKEDAŞ tarafından düzenlenen geleneksel bayramlaşma programı, kurum çalışanlarını ve yöneticilerini bir araya getirdi. AKEDAŞ yerleşkesinde gerçekleştirilen programda, bayramın birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu hep birlikte yaşandı.
Şehitkamil Belediyesi Haziran Meclisi’nde Gündem Yoğundu
Şehitkamil Belediyesi Haziran ayı Meclis Toplantısı’nın 1. birleşimi Başkan Vekili Hakan Aslansoy başkanlığında gerçekleşti. Gündemdeki 8 maddenin oybirliği ile komisyonlara sevk edildiği toplantıda gündem dışı 3 madde de gündeme alındı.
Şehitkamil’den Gençlere Tarih Yolculuğu: Ankara Gezisi Gerçekleşti
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın, kendisini makamında ziyaret eden Süleyman Şah Anadolu Lisesi öğrencilerine verdiği Ankara gezisi sözü yerine getirildi. Başkent’i görme fırsatı bulan öğrenciler, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna tanıklık eden tarihi mekanları ziyaret ederek unutulmaz bir deneyim yaşadı.