Akdeniz Üniversitesinde kentsel yapılanma sorunu sempozyumu düzenlendi
GÜNDEM
ANTALYA (AA) Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesince "Kent Kimliği Bağlamında Mimarlık, Planlama ve Tasarım" konulu sempozyum düzenlendi.
Antalya Kent Konseyi ve Akdeniz Üniversitesi Mimarlık Fakültesince Hukuk Fakültesi salonunda düzenlenen sempozyuma, Üniversitenin Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Antalya Kent Konseyi Başkanı Sema Nur Kurt, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
Özkan, buradaki konuşmasında, kent kültürünün bozulduğunu, çarpık kentleşme karşısında hep birlikte mücadele edilmesi gerektiğini söyledi.
Daha sürdürülebilir, bilimsel, estetik bir kentsel tasarım ve planlama için ortak aklın merkezinde üniversitenin de olması kaçınılmaz olduğunu ifade eden Özkan, "Evrensel değerleri özümsemiş sağlıklı kuşaklar ancak toplumsal ihtiyaçlara yanıt veren çağdaş kentlerde filizlenebilir. Sürdürülebilir kalkınma da bu kuşakların yetişmesine bağlıdır. Hepimizin bu kente bir borcu var." dedi.
Kent Konseyi Başkanı Kurt ise üniversitenin şehrin planlamasına karşı sorumluluk almasını, kent için bir avantaj olduğunu kaydetti.
Şehir yapılanmasının göçle birlikte daha fazla değiştiğini belirten Kurt, "Çok hızlı göç alıyoruz, görüyoruz ki bu hızlı göçle birlikte her geçen gün kentte yaşayanlar olarak yabancılaştığımızı, sorunlarımızın farklılaştığını görüyoruz." diye konuştu.
Sempozyumda konuşma yapan Prof. Dr. Ruşen Keleş de doğal ve kültürel varlıkların hızla yok olduğunu vurguladı.
Sempozyum, 24 Kasım'a kadar devam edecek.
İlginizi Çekebilir
Şehitkamil’de Kadınların El Emeği Göz Kamaştırdı: 550 Eser Sergilendi
Şehitkamil Belediyesi Aile Merkezlerinde eğitim gören kadınların 8 ay süren eğitimlerin sonunda ortaya çıkardığı eserlerden oluşan El Sanatlar Sergisi, yoğun katılımla açıldı. 550 eserden oluşan sergi büyük beğeni aldı.
KİÜ Öğrencileri TUSAŞ’ta Geleceğin Havacılık Uzmanları Olarak Yetişiyor
Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi (KİÜ) Airbus-TUSAŞ Havacılık Meslek Yüksekokulu öğrencileri, “İşletmede Mesleki Eğitim Programı” kapsamında havacılık ve savunma sanayiinin öncü kuruluşu TUSAŞ’ta uygulamalı eğitimlerine hız kesmeden devam ediyor.
Çimko’dan enerji dönüşümü ve alternatif yakıt kullanımına yönelik adımlar: Alternatif yakıt oranını 5 yılda %63 arttırdı
Çimko, 2025 Sürdürülebilirlik Raporu’nda enerji dönüşümü ve karbon yönetimi alanındaki uygulamalarına ve performans göstergelerine yer verdi. Alternatif yakıt tedarikinde biyokütle içeriğine sahip atıklarla birlikte yüksek kalorifik değere sahip atıkları öncelikli olarak tercih eden Çimko’nun, 2025 yılında fabrikalara ait ağırlıklı ortalama alternatif yakıt ısıl ikame oranı yüzde 17,2 seviyesine ulaşırken, bu oran 2020 baz yılına kıyasla yaklaşık yüzde 63 artış gösterdi.
Şehitkamil’de 3 Mahalleye Yeni Sosyal Tesis Müjdesi
Şehitkamil Belediyesi, ilçenin farklı noktalarında vatandaşların sosyal, kültürel ve sportif ihtiyaçlarını karşılayacak yatırımları hayata geçirmeye devam ediyor. Bu kapsamda Atalar, Battal ve Işıklı mahallelerinde yapımına başlanan sosyal tesislerde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.
Dülük Antik Taş Ocağı'nda Muhteşem Defile! Tarih ve Moda Buluştu
Şehitkamil Belediyesi ile Gaziantep Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen 3. Moda ve Tasarım Haftası kapsamında gerçekleştirilen Cosplay ve Sürrealizm Defilesi, Dülük Antik Taş Ocağı’nın eşsiz atmosferinde büyük ilgi gördü. Tarihi dokunun sanatla buluştuğu etkinlikte, genç tasarımcıların özgün çalışmaları izleyenlerden tam not aldı.
AKEDAŞ’ta Bayram Coşkusu: Çalışanlar ve Yöneticiler Bayramlaştı
Kurban Bayramı dolayısıyla AKEDAŞ tarafından düzenlenen geleneksel bayramlaşma programı, kurum çalışanlarını ve yöneticilerini bir araya getirdi. AKEDAŞ yerleşkesinde gerçekleştirilen programda, bayramın birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu hep birlikte yaşandı.