© Haber Hanesi 2014 - 2025

Akkuyu Nükleer AŞ, Mersin’de balıkçılık turnuvası düzenledi

MERSİN (AA) Akkuyu Nükleer AŞ'nin Mersin'in Silifke ilçesinde organize ettiği turnuvada balıkçılar, en büyük ve ağır balığı yakalamak için yarıştı.

Akkuyu Nükleer AŞ tarafından Boğsak koyu ile Dana Adası arasında düzenlenen turnuvaya, 12 amatör balıkçı katıldı.

Balıkçılar, bilgilendirmenin ardından hazırlıklarını tamamladıkları tekneleriyle denize açıldı.

Katılımcıların tuttukları balıklar, hakem heyetince tartılıp sonraki yıllarda düzenlenecek etkinliklerde karşılaştırma yapılabilmesi için radyasyon ölçümünden geçirildi.

Yarışmada, en büyük balığı yakalayan Erkan Dölek ile en ağır balığı tutan Özkan Tanacıoğlu birinci olarak Rusya'da 2023'te düzenlenecek Uluslararası Balıkçılık Turnuvası'na katılmaya hak kazandı.

Dereceye giren amatör balıkçılara ödüllerini Silifke Kaymakamı Abdullah Aslaner ve Silifke Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Koçak verdi.

Akkuyu Nükleer AŞ Genel Müdürü Anastasia Zoteeva, yazılı açıklamasında, turnuvanın geleneksel hale gelmesinden memnuniyet duyduklarını belirterek, "Balıklar burada tutuldu, tutuluyor ve tutulmaya da devam edecek. Akkuyu Nükleer Güç Santrali devreye girdikten sonra da burada düzenli olarak etkinlikler gerçekleştirmeye devam edilecek. Bu şekilde, nükleer enerjinin çevre dostu olduğunu daha net bir şekilde gösterebiliriz." ifadesini kullandı.

İlginizi Çekebilir

Bakan Kacır Ve Selçuk Bayraktar, SANKO Yürütücülüğünde Düzenlenen TEKNOFEST İnsanlık Yararına Teknolojiler Yarışmasını Ziyaret Etti

T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu ve TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, SANKO Holding Yürütücülüğünde düzenlenen TEKNOFEST İnsanlık Yararına Teknolojiler Yarışması’na katılan finalist öğrencileri ziyaret ederek, projeleri incelediler.

SANKO Üniversitesi Öğrencisi Avrupa Kardiyoloji Kongresi’nde Araştırma Sundu

SANKO Üniversitesi Rektör Danışmanı ve ABD Pittsburgh Üniversitesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Öğr. Üyesi Prof. Dr. Özlem Soran başkanlığında tıp fakültesi öğrencileri tarafından dokuz yıl önce başlatılan koroner arter hastalığından birincil koruma içerikli çalışmanın uzun dönem sonuçlarına ilişkin araştırma, Avrupa Kardiyoloji Kongresinde sunuma seçilerek, Tıp Fakültesi beşinci sınıf öğencisi Songül Merve Güven tarafından sunuldu.

SANKO Holding’den TEKNOFEST 2026’da Gençlere Teknoloji Desteği

SANKO Holding, ana paydaşlarından biri olduğu TEKNOFEST 2026’da yürütücülüğünü üstlendiği İnsanlık Yararına Teknolojiler Yarışması ile toplumsal ihtiyaçlara yönelik yenilikçi ve fayda odaklı teknoloji projelerinin geliştirilmesini teşvik ediyor.

Bilim Şehitkamil’den TEKNOFEST 2026’da Büyük Başarı

Şehitkamil Belediyesi Bilim Şehitkamil’de TEKNOFEST 2026 için hazırlanan 10 takım, 5 ayrı kategoride finale kalma başarısı gösterdi. Geleceğin bilim insanları geliştirdikleri projelerle TEKNOFEST 2026’da birincilik için yarışacak.

Şehitkamil Çamlıtepe’de ulaşım rahatladı: Yeni imar yolları asfaltla buluştu

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın ilçe genelinde daha güvenli, konforlu ve ulaşılabilir yollar oluşturma hedefi doğrultusunda yürütülen çalışmalar aralıksız devam ediyor. Çamlıtepe Mahallesi’nde yıllardır vatandaşların yaşadığı yol sorunu çözüme kavuşturulurken, yeni bölgelerde de asfalt serimi gerçekleşti.

Çimko’nun 2024 Sürdürülebilirlik Raporu’na Stevie® Awards’tan Bronz Ödül

Çimko’nun "2024 Sürdürülebilirlik Raporu", uluslararası iş dünyasının ödül programlarından biri olan 23. Uluslararası İş Ödülleri’nde (The 23rd Annual International Business Awards®) "En İyi Sürdürülebilirlik Raporu" kategorisinde Bronz Stevie® Ödülü’ne layık görüldü.

TÜM HABERLER