© Haber Hanesi 2014 - 2025

Ankara'nın Meşhur Çorbacısı Maraşlı Çorbacı

Maraş usulü kelle paça, işkembe, Beyran çorbaları ve haşlamasıyla ünlenen Maraşlı çorbacı, Ankara’nın uğrak yerlerinden oldu. Kahramanmaraşlı Kadir Akdaş işletiyor.

FavoriLezzetler'in haberine göre ; Hemşerimiz olan Kadir Aktaş'ın Mekanı " Maraşlı Çorbacı'ya uğramadan geçmeyin diyoruz. 

Maraş usulü kelle paça, işkembe, Beyran çorbaları ve haşlamasıyla ünlenen Maraşlı çorbacı, Ankara’nın uğrak yerlerinden oldu. Kahramanmaraşlı Kadir Akdaş işletiyor

Mekan K. Esat, Büklüm Sokak 2 numarada yeni mekanında hizmet veriyor.

Kadir usta, 4 yaşında babasının yanında işe başlamış, aldığı terbiye ve eğitimle işinde aynı özeni sürdürdüğünü vurgularken, “ Türkiye’de paça ve çorbalarda en iyisiyim ve iddialıyım. En doğal ve güzelini biz yapıyoruz” diyor.

Mekanda daha çok kelle paça ve Beyran çorbası tercih ediliyor. Ama bazıları da aklı kalmasın diye hepsinden karışık istiyor, buna da “Doping” diyorlar.

Paça, tamamen kemik suyunda Kahramanmaraş usulü sumak ekşili sarımsak ile kaynatılarak tereyağlı kına biberi ile süslenmesi sonrası servis ediliyor.

Mekanın kuzu haşlaması da tavsiye ediliyor. Yaklaşık 350-400 gram sunuluyor. Haşlama, kuzunun kemiği az olan bölgesi bel etinden hazırlanıyor ve kısık ateşte 5-6 saat pişiriliyor.

Bütün çalışanların da çok ilgili olduğu ve 7/24 açık olan Maraşlı Çorbacı’da 24 kişi hizmet veriyor. Her türlü kredi kartının da geçerli olduğu mekanın otopark sorunu vale yardımıyla çözümlenmiş. Mekanın düz ayak olması da güzel bir başka özellik. Kış günün de sıcak bir çorba iyi gelir diyenlere yolunuzu düşürmenizi öneririz, afiyet olsun.

Maraşlı Çorbacı
Büklüm sok. No: 2/6
Küçükesat-ANKARA
Tel: 0312-2290646

Takip etmek isteyenler için, instagram adı @maraslıcorbacı

İlginizi Çekebilir

SANKO Üniversitesi Rektörü Dağlı'dan YKS Tercihinde Kritik Tavsiyeler

SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı, Yükseköğretim Kurumları Sınav (YKS) sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte tercih yapacak adaylara yönelik mesaj yayımladı.

SANKO Üniversitesi Tanıtım Günleri 22 Temmuz'da Başlıyor

SANKO Üniversitesi tarafından, üniversite tercihi yapacak aday öğrencilere ve ailelerine yönelik Tanıtım Günleri düzenlenecek.

SANKO Üniversitesi Memnuniyet Sıralamasında Türkiye'nin Zirvesine Yükseldi

SANKO Üniversitesi, öğrenci ve mezun memnuniyetinde elde ettiği başarılarla Türkiye'nin en seçkin üniversiteleri arasındaki yerini daha da güçlendirdi.

Şehitkamil'den Gençlere Yaz Hediyesi: Ücretsiz Burnaz Plajı Kampı Başvuruları Başladı

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz'ın, lise öğrencileri ile yeni mezun gençlere karne hediyesi olarak hazırladığı Günübirlik Erzin Burnaz Plajı Deniz Kampı için başvurular başladı. Yaz tatilini hem eğlenceli hem de verimli geçirmeleri amacıyla hayata geçirilen proje kapsamında gençler, ücretsiz olarak denizle buluşma fırsatı yakalayacak.

Prof. Dr. Güner Dağlı: Gençlerimizi Milli ve Manevi Değerlerle Yetiştirmeliyiz

SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı,15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda "15 Temmuz, milletimizin devletine, vatanına ve millî iradesine sahip çıkma kararlılığını tüm dünyaya gösterdiği unutulmaz bir gündür" dedi.

Şehitkamil Belediyesi'nden KÜSGET Sanayi Bölgesi'nde Kapsamlı Temizlik

Şehitkamil Belediyesi, esnaf sahresi dolayısıyla faaliyetlerine ara verilen KÜSGET Sanayi Bölgesi'nde geniş kapsamlı bir temizlik çalışması gerçekleştirdi. İki gün boyunca aralıksız sürdürülen çalışmalar kapsamında bölgenin cadde ve sokakları baştan sona temizlenirken, Pazartesi günü iş yerlerini açan esnaf temiz ve düzenli bir çalışma ortamıyla güne başladı.  

TÜM HABERLER