© Haber Hanesi 2014 - 2025

Antalya’da ”28 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası” farkındalık etkinliği

ANTALYA (AA) Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV), Antalya'da 28 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası kapsamında farkındalık etkinliği düzenledi.

Konyaaltı Sahili'ndeki programa iyileşen çocuklar, aileleri, vakfın bağışçıları ve gönüllüleri katıldı.

Etkinlik büyükşehir belediyesi önünden hareket eden LÖSEV gönüllüleri ve vatandaşlardan oluşan kortej ile başladı.

Muratpaşa ilçesinde dolaşan kortej, Konyaaltı Sahili'nde oluşturulan etkinlik alanında son buldu.

"Maskemi atarım hayalime koşarım" sloganıyla çeşitli aktivitelerin gerçekleştiği etkinlikte, müzik ve dans gösterileri eşliğinde eğlenen çocuklar keyifli dakikalar yaşadı.

Vakfın Antalya İl Koordinatörü Ercan Karalar, etkinliğin açılışında yaptığı konuşmada, Lösemili Çocuklar Haftası dolayısıyla yapılan farkındalık etkinliklerine destek veren katılımcılara teşekkür etti.

LÖSEV'in çocuklara yönelik faaliyetlerine her geçen gün daha da büyük bir çabayla devam ettiğini dile getiren Karalar, şöyle konuştu:

"Hepimizin bir hayali var. Bizimde hayalimiz çocuklarımızın yüzünü güldürmek, geçirdiğimiz salgın sürecinin sonrasında en az kayıpla hayata devam etmelerini ve hayallerine kavuşmalarını sağlamak. Hafta boyunca çocuklar için sayısız etkinlik düzenledik. Onları hayallerine yaklaştırmak için çabaladık. Çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Antalya'ya Ankara bulunan kampüsümüzden kurmak istiyoruz. Bunun için de var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Bizim hedeflerimiz büyük, sizlerin desteğiyle çok güzel işler başaracağız."

İlginizi Çekebilir

Şehitkamil’de Kadınların El Emeği Göz Kamaştırdı: 550 Eser Sergilendi

Şehitkamil Belediyesi Aile Merkezlerinde eğitim gören kadınların 8 ay süren eğitimlerin sonunda ortaya çıkardığı eserlerden oluşan El Sanatlar Sergisi, yoğun katılımla açıldı. 550 eserden oluşan sergi büyük beğeni aldı.

KİÜ Öğrencileri TUSAŞ’ta Geleceğin Havacılık Uzmanları Olarak Yetişiyor

Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi (KİÜ) Airbus-TUSAŞ Havacılık Meslek Yüksekokulu öğrencileri, “İşletmede Mesleki Eğitim Programı” kapsamında havacılık ve savunma sanayiinin öncü kuruluşu TUSAŞ’ta uygulamalı eğitimlerine hız kesmeden devam ediyor.

Çimko’dan enerji dönüşümü ve alternatif yakıt kullanımına yönelik adımlar: Alternatif yakıt oranını 5 yılda %63 arttırdı

Çimko, 2025 Sürdürülebilirlik Raporu’nda enerji dönüşümü ve karbon yönetimi alanındaki uygulamalarına ve performans göstergelerine yer verdi. Alternatif yakıt tedarikinde biyokütle içeriğine sahip atıklarla birlikte yüksek kalorifik değere sahip atıkları öncelikli olarak tercih eden Çimko’nun, 2025 yılında fabrikalara ait ağırlıklı ortalama alternatif yakıt ısıl ikame oranı yüzde 17,2 seviyesine ulaşırken, bu oran 2020 baz yılına kıyasla yaklaşık yüzde 63 artış gösterdi. 

Şehitkamil’de 3 Mahalleye Yeni Sosyal Tesis Müjdesi

Şehitkamil Belediyesi, ilçenin farklı noktalarında vatandaşların sosyal, kültürel ve sportif ihtiyaçlarını karşılayacak yatırımları hayata geçirmeye devam ediyor. Bu kapsamda Atalar, Battal ve Işıklı mahallelerinde yapımına başlanan sosyal tesislerde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.

Dülük Antik Taş Ocağı'nda Muhteşem Defile! Tarih ve Moda Buluştu

Şehitkamil Belediyesi ile Gaziantep Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen 3. Moda ve Tasarım Haftası kapsamında gerçekleştirilen Cosplay ve Sürrealizm Defilesi, Dülük Antik Taş Ocağı’nın eşsiz atmosferinde büyük ilgi gördü. Tarihi dokunun sanatla buluştuğu etkinlikte, genç tasarımcıların özgün çalışmaları izleyenlerden tam not aldı.

AKEDAŞ’ta Bayram Coşkusu: Çalışanlar ve Yöneticiler Bayramlaştı

Kurban Bayramı dolayısıyla AKEDAŞ tarafından düzenlenen geleneksel bayramlaşma programı, kurum çalışanlarını ve yöneticilerini bir araya getirdi. AKEDAŞ yerleşkesinde gerçekleştirilen programda, bayramın birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu hep birlikte yaşandı.

TÜM HABERLER