© Haber Hanesi 2014 - 2025

Antalya’da ”Kaş Kapya Hasat Şenliği” yapıldı

Şenlikte 2 dakikada 188 gram acı biber yiyen yarışmacı birinci oldu

ANTALYA (AA) Antalya'nın Kaş ilçesinde yapılan "Kaş Kapya Hasat Şenliği"nde çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.

Kaş Belediyesi tarafından Kasaba Mahallesi'nde organize edilen şenlikte, acı biber yarışması renkli görüntülere sahne oldu. 5 kişinin katılmaya cesaret edebildiği yarışmada, tabaklara 800 gram acı biber konuldu.

Yarışmacılardan Yusuf Karaman verilen 2 dakikalık sürede biberlerin 188 gramını yemeyi başararak birinci oldu. Mustafa Davuloğlu 160 gram acı biberle ikinci, Ali Aksoy ise 116 gramla üçüncü sırada yer aldı.

Karaman, yarışmayı kazandığı için sevinçli olduğunu dile getirerek, "Acı yemeyi seviyorum. Acıyı yediğinde göz yaşarmazsa acı sayılmaz. Acıdan dolayı şu anda bir sıkıntım yok." ifadelerini kullandı.

Yemek yarışmasında ise Büşra Büyükmetin "mehir çorbası"yla birinciliği kazandı. Mukaddes Edirneli "kapya tatlısı"yla ikinci, Leyla Yeşilbursa da "acılı cheesecake"le üçüncü sırada yer aldı.

Yarışmalarda derece girenlere ödülleri, protokol üyelerince verildi.

Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş, yaptığı konuşmada, ilçede 2019'da kapya şenliğini başlattıklarını söyledi.

Turizm merkezi Kaş'ın aynı zamanda tarım şehri de olduğuna dikkati çeken Ulutaş, şöyle devam etti:

"İlçe nüfusunun yüzde 6570'i gelirini tarımsal üretimden elde ediyor. Karadağ, Dirgenler, Kasaba, Uğrar ve civardaki diğer yerleşim yerlerimizle beraber bu bölgemizde 35 bin dönümlük tarımsal alan var. Burada ciddi tarımsal üretim yapılıyor. Kapya biber bizim için stratejik bir ürün, çünkü en güzel bu bölgede yetişiyor. Buradaki üretimin daha çok artması ve sonrasında pazarın daha iyi olması için kapya biberin tanıtımını yapacağız."

Halk oyunları gösterilerinin sunulduğu şenlikte, açılan stantlarda yöresel ürünler tanıtıldı.

"Kaş Kapya Hasat Şenliği", yarın düzenlenecek etkinliklerin ardından sonra erecek.

İlginizi Çekebilir

Şehitkamil’de Kadınların El Emeği Göz Kamaştırdı: 550 Eser Sergilendi

Şehitkamil Belediyesi Aile Merkezlerinde eğitim gören kadınların 8 ay süren eğitimlerin sonunda ortaya çıkardığı eserlerden oluşan El Sanatlar Sergisi, yoğun katılımla açıldı. 550 eserden oluşan sergi büyük beğeni aldı.

KİÜ Öğrencileri TUSAŞ’ta Geleceğin Havacılık Uzmanları Olarak Yetişiyor

Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi (KİÜ) Airbus-TUSAŞ Havacılık Meslek Yüksekokulu öğrencileri, “İşletmede Mesleki Eğitim Programı” kapsamında havacılık ve savunma sanayiinin öncü kuruluşu TUSAŞ’ta uygulamalı eğitimlerine hız kesmeden devam ediyor.

Çimko’dan enerji dönüşümü ve alternatif yakıt kullanımına yönelik adımlar: Alternatif yakıt oranını 5 yılda %63 arttırdı

Çimko, 2025 Sürdürülebilirlik Raporu’nda enerji dönüşümü ve karbon yönetimi alanındaki uygulamalarına ve performans göstergelerine yer verdi. Alternatif yakıt tedarikinde biyokütle içeriğine sahip atıklarla birlikte yüksek kalorifik değere sahip atıkları öncelikli olarak tercih eden Çimko’nun, 2025 yılında fabrikalara ait ağırlıklı ortalama alternatif yakıt ısıl ikame oranı yüzde 17,2 seviyesine ulaşırken, bu oran 2020 baz yılına kıyasla yaklaşık yüzde 63 artış gösterdi. 

Şehitkamil’de 3 Mahalleye Yeni Sosyal Tesis Müjdesi

Şehitkamil Belediyesi, ilçenin farklı noktalarında vatandaşların sosyal, kültürel ve sportif ihtiyaçlarını karşılayacak yatırımları hayata geçirmeye devam ediyor. Bu kapsamda Atalar, Battal ve Işıklı mahallelerinde yapımına başlanan sosyal tesislerde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.

Dülük Antik Taş Ocağı'nda Muhteşem Defile! Tarih ve Moda Buluştu

Şehitkamil Belediyesi ile Gaziantep Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen 3. Moda ve Tasarım Haftası kapsamında gerçekleştirilen Cosplay ve Sürrealizm Defilesi, Dülük Antik Taş Ocağı’nın eşsiz atmosferinde büyük ilgi gördü. Tarihi dokunun sanatla buluştuğu etkinlikte, genç tasarımcıların özgün çalışmaları izleyenlerden tam not aldı.

AKEDAŞ’ta Bayram Coşkusu: Çalışanlar ve Yöneticiler Bayramlaştı

Kurban Bayramı dolayısıyla AKEDAŞ tarafından düzenlenen geleneksel bayramlaşma programı, kurum çalışanlarını ve yöneticilerini bir araya getirdi. AKEDAŞ yerleşkesinde gerçekleştirilen programda, bayramın birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu hep birlikte yaşandı.

TÜM HABERLER