Antalya’da ”Otizmli Çiftçiler Üretiyor” projesi başladı
GÜNDEM
ANTALYA (AA) Antalya'da otizmli bireylere tarımsal üretimi tanıtmak amacıyla düzenlenen "Otizmli Çiftçiler Üretiyor" projesi başladı.
Akdeniz Üniversitesi, Akdeniz Otizm Spor Kulübü Derneği ve Antalya Özgecan Aslan Gençlik Merkezi işbirliğiyle düzenlenen projenin ilk etkinliği Ziraat Fakültesinde gerçekleşti.
Otizmli bireylere tarımsal üretimin nasıl gerçekleştiğini göstermek ve faaliyetlere katılımını sağlamayı amaçlayan proje kapsamında bir araya gelen bireyler, sebze fidelerini toprakla buluşturdu.
Etkinliğe, AK Parti Antalya milletvekilleri Mustafa Köse ve Kemal Çelik, Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cengiz Toker, Ziraat Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Bülent Uzun, Akdeniz Otizm Spor Kulübü Derneği Başkanı Demet Çileli, Özgecan Aslan Gençlik Merkezi üyeleri, otizmli bireyler ve aileleri katıldı.
Etkinlikte konuşan Toker, otizmli bireylerin, ailelerin ihtiyaçlarını karşılamak ve bireysel gelişimlerine katkı sağlamaya yönelik çalışmalarını sürdüreceklerini dile getirdi.
Bu tür etkinliklerin farkındalık oluşturmak açısından önemli taşıdığını ifade eden milletvekili Çelik ise, bireylerin gelişim, sağlık ve gelecek gibi konularda yaşayacakları sorunlarla toplumun her kesiminin ilgilenmesi gerektiğini belirtti.
Etkinliğe katılmaktan büyük mutluluk duyduğunu dile getiren milletvekili Mustafa Köse de, projeye katkı sunan gönüllü kuruluşlara teşekkür etti.
Akdeniz Otizm Spor Kulübü Derneği Başkanı Demet Çileli ise, proje süresince otizmli bireylerin aile üyelerinin de Özgecan Aslan Gençlik Merkezi’nde psikolojik destek uygulamalarına katılacaklarını bildirdi.
İlginizi Çekebilir
Çimko’dan enerji dönüşümü ve alternatif yakıt kullanımına yönelik adımlar: Alternatif yakıt oranını 5 yılda %63 arttırdı
Çimko, 2025 Sürdürülebilirlik Raporu’nda enerji dönüşümü ve karbon yönetimi alanındaki uygulamalarına ve performans göstergelerine yer verdi. Alternatif yakıt tedarikinde biyokütle içeriğine sahip atıklarla birlikte yüksek kalorifik değere sahip atıkları öncelikli olarak tercih eden Çimko’nun, 2025 yılında fabrikalara ait ağırlıklı ortalama alternatif yakıt ısıl ikame oranı yüzde 17,2 seviyesine ulaşırken, bu oran 2020 baz yılına kıyasla yaklaşık yüzde 63 artış gösterdi.
Şehitkamil’de 3 Mahalleye Yeni Sosyal Tesis Müjdesi
Şehitkamil Belediyesi, ilçenin farklı noktalarında vatandaşların sosyal, kültürel ve sportif ihtiyaçlarını karşılayacak yatırımları hayata geçirmeye devam ediyor. Bu kapsamda Atalar, Battal ve Işıklı mahallelerinde yapımına başlanan sosyal tesislerde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.
Dülük Antik Taş Ocağı'nda Muhteşem Defile! Tarih ve Moda Buluştu
Şehitkamil Belediyesi ile Gaziantep Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen 3. Moda ve Tasarım Haftası kapsamında gerçekleştirilen Cosplay ve Sürrealizm Defilesi, Dülük Antik Taş Ocağı’nın eşsiz atmosferinde büyük ilgi gördü. Tarihi dokunun sanatla buluştuğu etkinlikte, genç tasarımcıların özgün çalışmaları izleyenlerden tam not aldı.
AKEDAŞ’ta Bayram Coşkusu: Çalışanlar ve Yöneticiler Bayramlaştı
Kurban Bayramı dolayısıyla AKEDAŞ tarafından düzenlenen geleneksel bayramlaşma programı, kurum çalışanlarını ve yöneticilerini bir araya getirdi. AKEDAŞ yerleşkesinde gerçekleştirilen programda, bayramın birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu hep birlikte yaşandı.
Şehitkamil Belediyesi Haziran Meclisi’nde Gündem Yoğundu
Şehitkamil Belediyesi Haziran ayı Meclis Toplantısı’nın 1. birleşimi Başkan Vekili Hakan Aslansoy başkanlığında gerçekleşti. Gündemdeki 8 maddenin oybirliği ile komisyonlara sevk edildiği toplantıda gündem dışı 3 madde de gündeme alındı.
Şehitkamil’den Gençlere Tarih Yolculuğu: Ankara Gezisi Gerçekleşti
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın, kendisini makamında ziyaret eden Süleyman Şah Anadolu Lisesi öğrencilerine verdiği Ankara gezisi sözü yerine getirildi. Başkent’i görme fırsatı bulan öğrenciler, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna tanıklık eden tarihi mekanları ziyaret ederek unutulmaz bir deneyim yaşadı.