© Haber Hanesi 2014 - 2025

Antalya’da başarılı öğrencilere ”Noter Amca Ödülleri” verildi

Ödüle layık görülen 37 öğrenciden birinci ve ikincilere ikişer çeyrek altın, üçüncülere birer çeyrek altın verildi

ANTALYA (AA) Antalya'nın Akseki ilçesinde, Çanakkale 1. Noterliğinden emekli avukat Faik Bozkurt tarafından okullarını dereceyle bitirecek ilk ve ortaokul ile lise öğrencileri altınla ödüllendirildi.

"Noter Amca Ödülleri" olarak bilinen ve bu yıl 17'incisi gerçekleştirilen ödül töreni, HasanAli Çoşkun Kardeşler Ortaokulu Konferans Salonu'nda yapıldı.

Programa Faik Bozkurt ve ailesinin yanı sıra Kaymakam Volkan Hülür, Belediye Başkanı İbrahim Özkan, İlçe Milli Eğitim Müdürü İmdat Mithat Bağcı, İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Onur Yaldırak, İlçe Emniyet Amiri Ali Arslan, öğretmen ve öğrenciler ile velileri katıldı.

Törende, birincilik, ikincilik ve üçüncülük derecesiyle mezun olan 11 okuldan 37 öğrenciye Bozkurt tarafından "Noter Amca Ödülleri" verildi. Birinci ve ikinciler ikişer çeyrek altın, üçüncüler ise tek çeyrek altınla ödüllendirildi.

Bozkurt, yaptığı konuşmada, ödülleri öğrencileri çalışmaya, başarıya ve yarışmaya teşvik etmek amacıyla verdiğini söyledi.

Hemşehrilerini yardıma muhtaç çalışkan öğrencilere yardımda bulunmaya da teşvik etmeye çalıştığını belirten Bozkurt, "İnsanlara 'Değirmenlikli Halis Onbaşının Faik, başarılı öğrencilere yardım ediyormuş biz niye etmeyelim' dedirtebiliyorsam, bu benim amaçlarımdan biridir. Bunu gerçekleştirebilirsem ne mutlu bana." dedi.

Faik Bozkurt'un kızı Prof. Dr. Çağla Bozkurt Güzel ise öğrencilere seslenerek, "Nasıl ki babam Değirmenlik köyünden İstanbul’a gidip zor şartlar altında eğitimini tamamlayıp avukat noter olmuşsa ben de nasıl üniversitemde profesör olduysam, sizler de isterseniz, çabalarsanız, azmederseniz en az bizler kadar ileri gidebilirsiniz ve başarılı olabilirsiniz. Aileniniz ve Akseki’nin gururu olursunuz." diye konuştu.

Kaymakamı Hülür de çocukları geleceğe hazırlamak için gece gündüz emek verdiklerini belirtti.

Ödül alan Ervanur Gökmen, "Bu ödüller bizim çalışmamızı daha çok teşvik ediyor ödüller için noter amcamıza teşekkür ederiz." dedi.

Dereceye giren öğrencilere altının yanı sıra plaket ve başka hediyeler de verildi.

Ödül töreninden sonra öğrenciler ve aileleri için yemek programı düzenlendi.


İlginizi Çekebilir

Çimko’nun 2024 Sürdürülebilirlik Raporu’na Stevie® Awards’tan Bronz Ödül

Çimko’nun "2024 Sürdürülebilirlik Raporu", uluslararası iş dünyasının ödül programlarından biri olan 23. Uluslararası İş Ödülleri’nde (The 23rd Annual International Business Awards®) "En İyi Sürdürülebilirlik Raporu" kategorisinde Bronz Stevie® Ödülü’ne layık görüldü.

30 Ağustos’un kadın kahramanları SANKO Üniversitesi’nde anıldı

SANKO Üniversitesi’nde 30 Ağustos Zafer Bayramı töreni düzenlendi. Programda Milli Mücadele’nin kadın kahramanları ve fedakârlıkları anlatıldı.

Başkan Dr. Yıldırım’dan 30 Ağustos Vurgusu: “Vatan Sevgisinin En Güçlü Yansıması”

Anadolu Sağlık İşletmeleri Derneği (ASİD) Genel Başkanı Dr. Yusuf Ziya Yıldırım, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.  

Şehitkamil Turnuvası’nda Büyük Heyecan: Gaziantep Basketbol Sahaya Çıkıyor

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, Şehitkamil Turnuvası kapsamında 29 Ağustos Cumartesi günü Gaziantep Basketbol ile Mersin Spor Kulübü arasında oynanacak karşılaşma öncesinde düzenlenecek kortej yürüyüşüne ve mücadeleye tüm Gazianteplileri davet etti.

Prof. Dr. Perihan Öztürk, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde Hasta Kabulüne Başladı

Cilt Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Perihan Öztürk, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.

Şehitkamil’de “Her Dilimde Vefa” Büyüyor: Şekabel Baklava Yeni Noktalarda

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın “Her Dilimde Vefa” sloganıyla hayata geçirdiği Şekabel Baklava, Kuzeyşehir ve Gazikent bölgelerinde de hizmet vermeye başladı.

TÜM HABERLER