© Haber Hanesi 2014 - 2025

Antalya’da kullanılmayan okul binası ”Köy Yaşam Merkezi”ne dönüştürüldü

ANTALYA (AA) Kumluca ilçesinde kullanılmayan okul binası, "Köy Yaşam Merkezi" olarak hizmet vermeye başladı.

Milli Eğitim Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı iş birliğiyle yürütülen "Köy Yaşam Merkezleri Projesi"yle kullanılmayan Ortaköy ilkokulunun binası, tadilat ve bakıma alındı.

Çalışmanın ardından "Köy Yaşam Merkezi"ne dönüştürülen okul binasında, 46 yaş grubundaki çocuklara anasınıfı eğitimi verilirken, çocuklar ve gençler de kütüphaneden faydalanıyor.

Mahalledeki yetişkin kadınlar ise Halk Eğitim Merkezince düzenlenen kurslarda eğitim görmeye başladı.

"Proje mutluluğu, yaşam kalitesini ve yaşam sevincini arttıracak"

Köy Yaşam Merkezini ziyaret eden AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, yaşam merkezinde kadınların, çocukların mahalle halkının birlik beraberlik içinde bir araya geldiğini söyledi.

Yaşam merkezinde çocukların anaokuluna devam etme imkanı bulduğunu ifade eden Uslu, "Gençler gençlik kurslarına devam ediyor. Kadınlarımız halk eğitimin açtığı kurslara katılıyor. Hem çocuklar mutlu hem kadınlar mutlu hem gençler mutlu. Bu proje mutluluğu, yaşam kalitesini ve yaşam sevincini arttıracak." dedi.

Ortaköy Mahalle Muhtarı Halime Kaya ise yıllardır kapalı bulunan okullarının yaşam merkezine dönüştürülmesinden dolayı çok mutlu olduklarını dile getirdi.

Kumluca Portakal Çiçeği Anaokulu tarafından Yaşam Merkezinde kurulan kamp ateşi AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu ve katılanlar tarafından yakıldı.

İlginizi Çekebilir

Çimko’dan enerji dönüşümü ve alternatif yakıt kullanımına yönelik adımlar: Alternatif yakıt oranını 5 yılda %63 arttırdı

Çimko, 2025 Sürdürülebilirlik Raporu’nda enerji dönüşümü ve karbon yönetimi alanındaki uygulamalarına ve performans göstergelerine yer verdi. Alternatif yakıt tedarikinde biyokütle içeriğine sahip atıklarla birlikte yüksek kalorifik değere sahip atıkları öncelikli olarak tercih eden Çimko’nun, 2025 yılında fabrikalara ait ağırlıklı ortalama alternatif yakıt ısıl ikame oranı yüzde 17,2 seviyesine ulaşırken, bu oran 2020 baz yılına kıyasla yaklaşık yüzde 63 artış gösterdi. 

Şehitkamil’de 3 Mahalleye Yeni Sosyal Tesis Müjdesi

Şehitkamil Belediyesi, ilçenin farklı noktalarında vatandaşların sosyal, kültürel ve sportif ihtiyaçlarını karşılayacak yatırımları hayata geçirmeye devam ediyor. Bu kapsamda Atalar, Battal ve Işıklı mahallelerinde yapımına başlanan sosyal tesislerde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.

Dülük Antik Taş Ocağı'nda Muhteşem Defile! Tarih ve Moda Buluştu

Şehitkamil Belediyesi ile Gaziantep Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen 3. Moda ve Tasarım Haftası kapsamında gerçekleştirilen Cosplay ve Sürrealizm Defilesi, Dülük Antik Taş Ocağı’nın eşsiz atmosferinde büyük ilgi gördü. Tarihi dokunun sanatla buluştuğu etkinlikte, genç tasarımcıların özgün çalışmaları izleyenlerden tam not aldı.

AKEDAŞ’ta Bayram Coşkusu: Çalışanlar ve Yöneticiler Bayramlaştı

Kurban Bayramı dolayısıyla AKEDAŞ tarafından düzenlenen geleneksel bayramlaşma programı, kurum çalışanlarını ve yöneticilerini bir araya getirdi. AKEDAŞ yerleşkesinde gerçekleştirilen programda, bayramın birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu hep birlikte yaşandı.

Şehitkamil Belediyesi Haziran Meclisi’nde Gündem Yoğundu

Şehitkamil Belediyesi Haziran ayı Meclis Toplantısı’nın 1. birleşimi Başkan Vekili Hakan Aslansoy başkanlığında gerçekleşti. Gündemdeki 8 maddenin oybirliği ile komisyonlara sevk edildiği toplantıda gündem dışı 3 madde de gündeme alındı.

Şehitkamil’den Gençlere Tarih Yolculuğu: Ankara Gezisi Gerçekleşti

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın, kendisini makamında ziyaret eden Süleyman Şah Anadolu Lisesi öğrencilerine verdiği Ankara gezisi sözü yerine getirildi. Başkent’i görme fırsatı bulan öğrenciler, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna tanıklık eden tarihi mekanları ziyaret ederek unutulmaz bir deneyim yaşadı.

TÜM HABERLER