© Haber Hanesi 2014 - 2025

Antalya’da sivil toplum kuruluşlarından Kerkük açıklaması

ANTALYA (AA) Antalya'da Turan Eller Ocakları Derneği Başkanı Hamdi Su, derneği ve iş birliği yürüttüğü sivil toplum kuruluşları adına Irak'taki Türkmen kenti Kerkük'te merkezi yönetim ve Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi arasında alınan kararlara tepki gösterdi.

Dernek şubesinde yapılan basın toplantısına, Anadolu Hemşehri Dernekleri Genel Başkanı Deniz Akgün, Irak Türkmen Birliği ve Dayanışma Derneği Başkanı Dr. Kürşat Çavuşoğlu, Irak Akdeniz ve İslam Ülkeleri İş İnsanları Derneği Genel Başkanı Hikmet Yozgatlı, Türk Dünyası Antalya Dayanışma Birliği ve Cihan Avşar Beyleri temsilcileri katıldı.

Toplantıda konuşan Su, Türkmeneli halkının Kerkük'te çeşitli yönetimlerin idaresinde sürgüne ve şiddete maruz kaldıklarını dile getirdi.

Türkmeneli halkının bölgede yok sayıldığına dikkati çeken Su," Peşmerge ordusunun 20. tümeni petrol boru hatlarını terör örgütü DEAŞ'ten koruma bahanesiyle Irak Savunma Bakanlığına bağlandı. Peşmergeler Irak Savunma Bakanlığının bir kolu olarak devlet ordusu imajıyla istedikleri gibi hareket ederek Kerkük'te konuşlanacaklar. Devreye girecek bu planı asla kabul etmiyoruz. Şiddetle reddediyor ve kınıyoruz." diye konuştu.

Su, adına açıklamalarda bulunduğu 85 derneğin Türkmeneli halkının mücadelesine destek vermeyi sürdüreceğini belirterek şunları kaydetti:,

"Türkmen kardeşlerimizin her zaman yanında olacağız. Gerek devletimiz tarafından verilecek kutsal görevlere gerekse kendi imkanlarımız dahilinde gerçekleştireceğimiz hayırlı işlere daima hazırız. Kerkük'ten çıkan hiçbir feryadı kulak arkası etmeyeceğiz.Türkmen kardeşlerimizin sesi olmak için elimizden geleni yapacağız. Kerkük Türk'tür Türk kalacaktır."

Kürşat Çavuşoğlu da Irak Türkmenlerinin uzun yıllardır maruz kaldıkları baskıya rağmen kimliklerini, kültür ve varlıklarını koruduklarını vurguladı.

Kerkük'ün Irak Türkmenlerinin kalbi olduğunu belirten Çavuşoğlu, Türk devletlerine destek çağrısında bulundu.

Hikmet Yozgatlı ise Kerkük halkının huzuru bozacak, güven duygusunu sarsacak ve can kaybına yok açabilecek karara karşı, tüm güçleriyle mücadele edeceklerini aktardı.

İlginizi Çekebilir

Anadolu Kilimleri Tuvalde Yeniden Hayat Buluyor: Seda Kılıç’ın Özgün Sanat Tekniği

Geleneksel Anadolu kültürünü modern tuval resmiyle buluşturan sanatçı Seda Kılıç, her biri uzun, yorucu, yoğun ve titiz bir çalışma sürecinin ürünü olan özgün eserleriyle adından söz ettiriyor. Alaylı bir sanatçı olarak kendi geliştirdiği özgün tekniklerle dikkat çeken Kılıç, zanaat ile sanatı harmanladığı "Kilimnâme" koleksiyonunu sanatseverlerin beğenisine sunuyor.

SANKO Üniversitesi Hastanesi’nin çocuk sağlığı kadrosuna yeni uzman

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. İsmail Ersan Can, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.

TEKNOFEST'te Ortaokul Öğrencilerinin Gurur Gecesi! Dereceye Girenler Belli Oldu

TEKNOFEST’in ana paydaşlarından SANKO Holding’in yürütücülüğünü üstlendiği “İnsanlık Yararına Teknolojiler Yarışması”nın Ortaokul Seviyesi’nde dereceye giren takımlar ödüllendirildi.

İstanbul Başakşehir’de okulda korkutan saldırı: 8 öğrenci bıçakla yaralı

İstanbul Başakşehir’de bir ortaokulda bıçaklı saldırı yaşandı. 15 yaşındaki F.M.’nin saldırısında 8 öğrenci yaralandı, 3 öğrencinin durumu ağır.

SANKO Holding Başkanı Konukoğlu, TEKNOFEST’te Gençlerle Buluştu

SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST 2026 kapsamında Şanlıurfa GAP Havalimanı’nda düzenlenen festival alanını ziyaret ederek öğrencilerle bir araya gelip projelerini dinledi 

TEKNOFEST Güneydoğu’da önemli buluşma: SANKO Holding’den Milli Teknoloji Hamlesi vurgusu

TEKNOFEST’in ana paydaşlarından SANKO Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, TEKNOFEST Güneydoğu kapsamında Şanlıurfa GAP Havalimanı’ndaki festival alanında, TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar ve BAYKAR Genel Müdürü Haluk Bayraktar’ı ağırladı.

TÜM HABERLER