Antalya’da turizmdeki hareketlilik sektörü sevindirdi
GÜNDEMAntalya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Davut Çetin: ”Rusya pazarının açılması kurtarıcı oldu, umarım Almanya pazarı daha iyiye gider ve İngiltere de açılır. Turizmde canlanma bütün şirketlerimize nefes aldıracaktır” ”Önümüzde bayram tatili gibi fırsatlar da var. Biz de tanıtım ve reklam çalışmalarımızı yoğunlaştıracağız. Rusya’dan, Almanya’dan, İstanbul’dan, Türkiye’nin her yerinden insanlar Antalya’ya daha çok gelecek”
ANTALYA (AA) Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Davut Çetin, turizmde yaşanan hareketliliğin sektörü mutlu ettiğini belirterek, Rusya pazarının açılmasının kurtarıcı olduğunu, bu durumun tüm şirketlere nefes aldıracağını söyledi.
Çetin, ATSO Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı'nda, odanın uluslararası ilişkilerinin geliştiğini, Danimarka, Romanya ve Macaristan büyükelçileri ile dış temaslarda bulunduklarını söyledi.
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun ev sahipliğinde gerçekleştirilen "Antalya Diplomasi Forumu"nun önemine işaret eden Çetin, forumun geleneksel hale gelmesi gerektiğini, gelecekte "diplomasi ve ekonomi" forumuna dönüşebileceğini vurguladı.
Oda bünyesinde yürütülen proje çalışmalarına "dijital pazarlama" ile devam edeceklerini aktaran Çetin, "Bu kapsamda Ankara, İstanbul, Almanya ve Rusya'da dijital pazarlama çalışması başlatıyoruz. Önümüzdeki birkaç günde internetten reklamlar başlayacak. Böylece hem iç hem dış turizmde önemli pazarlarda kentimizin reklamını yapacağız. Sonraki aşamada İngiltere gibi ülkelere ve diğer büyük illerimize de yöneleceğiz." dedi.
Çetin, "dijital pazarlama" ile kısa sürede milyonlarca kişiye ulaşmanın mümkün olduğunu, tanıtımla yüz binlerce kişiyi bu sezonda kent merkezine çekmek istediklerini dile getirdi.
"Turizmdeki canlanma şirketlere nefes aldıracak"
Türkiye ekonomisindeki gelişmelere de değinen Çetin, "Geçen yıl en büyük 500 sanayi firmasında ortalama yüzde 55 kar artışı oldu. Beş aylık ihracat hem Türkiye hem Antalya olarak yüzde 3738 oranında arttı. Haziran ayında da bu artış devam etti. Bazı firmalar ihracata mal yetiştiremiyor, konteyner sıkıntısı yaşanmaya devam ediyor." diye konuştu.
Çetin, Rusya'nın uçuş kısıtlamasını kaldırmasıyla turizm sektöründe hareketlenme yaşanmasının sektörü mutlu ettiğini belirterek, güzel bir sezon olmasını temenni etti.
Turizmin birçok sektörü de etkilediğine dikkati çeken Çetin, "Rusya pazarının açılması kurtarıcı oldu, umarım Almanya pazarı daha iyiye gider ve İngiltere de açılır. Turizmde canlanma bütün şirketlerimize nefes aldıracaktır. Önümüzde bayram tatili gibi fırsatlar da var. Biz de tanıtım ve reklam çalışmalarımızı yoğunlaştıracağız. Rusya'dan, Almanya'dan, İstanbul'dan, Türkiye'nin her yerinden insanlar Antalya'ya daha çok gelecek." ifadelerini kullandı.
İlginizi Çekebilir
Çimko’dan enerji dönüşümü ve alternatif yakıt kullanımına yönelik adımlar: Alternatif yakıt oranını 5 yılda %63 arttırdı
Çimko, 2025 Sürdürülebilirlik Raporu’nda enerji dönüşümü ve karbon yönetimi alanındaki uygulamalarına ve performans göstergelerine yer verdi. Alternatif yakıt tedarikinde biyokütle içeriğine sahip atıklarla birlikte yüksek kalorifik değere sahip atıkları öncelikli olarak tercih eden Çimko’nun, 2025 yılında fabrikalara ait ağırlıklı ortalama alternatif yakıt ısıl ikame oranı yüzde 17,2 seviyesine ulaşırken, bu oran 2020 baz yılına kıyasla yaklaşık yüzde 63 artış gösterdi.
Şehitkamil’de 3 Mahalleye Yeni Sosyal Tesis Müjdesi
Şehitkamil Belediyesi, ilçenin farklı noktalarında vatandaşların sosyal, kültürel ve sportif ihtiyaçlarını karşılayacak yatırımları hayata geçirmeye devam ediyor. Bu kapsamda Atalar, Battal ve Işıklı mahallelerinde yapımına başlanan sosyal tesislerde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.
Dülük Antik Taş Ocağı'nda Muhteşem Defile! Tarih ve Moda Buluştu
Şehitkamil Belediyesi ile Gaziantep Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen 3. Moda ve Tasarım Haftası kapsamında gerçekleştirilen Cosplay ve Sürrealizm Defilesi, Dülük Antik Taş Ocağı’nın eşsiz atmosferinde büyük ilgi gördü. Tarihi dokunun sanatla buluştuğu etkinlikte, genç tasarımcıların özgün çalışmaları izleyenlerden tam not aldı.
AKEDAŞ’ta Bayram Coşkusu: Çalışanlar ve Yöneticiler Bayramlaştı
Kurban Bayramı dolayısıyla AKEDAŞ tarafından düzenlenen geleneksel bayramlaşma programı, kurum çalışanlarını ve yöneticilerini bir araya getirdi. AKEDAŞ yerleşkesinde gerçekleştirilen programda, bayramın birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu hep birlikte yaşandı.
Şehitkamil Belediyesi Haziran Meclisi’nde Gündem Yoğundu
Şehitkamil Belediyesi Haziran ayı Meclis Toplantısı’nın 1. birleşimi Başkan Vekili Hakan Aslansoy başkanlığında gerçekleşti. Gündemdeki 8 maddenin oybirliği ile komisyonlara sevk edildiği toplantıda gündem dışı 3 madde de gündeme alındı.
Şehitkamil’den Gençlere Tarih Yolculuğu: Ankara Gezisi Gerçekleşti
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın, kendisini makamında ziyaret eden Süleyman Şah Anadolu Lisesi öğrencilerine verdiği Ankara gezisi sözü yerine getirildi. Başkent’i görme fırsatı bulan öğrenciler, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna tanıklık eden tarihi mekanları ziyaret ederek unutulmaz bir deneyim yaşadı.