Antalya’daki Mervenur Polat cinayeti sanıklarının yargılanmasına başlandı
GÜNDEMÖldürülen Mervenur Polat’ın annesi Güler Polat: ”En ağır cezayı alsalar da benim içim soğumaz. 6 yaşında torunumu annesiz bıraktılar, benden ciğerimi kopardılar”
ANTALYA (AA) Antalya'da 4,5 aydır kayıp olarak aranan 20 yaşındaki Mervenur Polat'ın ölü bulunmasıyla ilgili 4'ü tutuklu 6 sanığın yargılanmasına başlandı.
Antalya 4. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Cüneyt A, Gökhan H, Ferdi T. ve Aziz K, yeni tip koronavirüs (Kovid19) tedbirleri kapsamında Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katılırken, tutuksuz sanıklar Halil İbrahim Ş, Süleyman G, müştekiler ve taraf avukatları salonda hazır bulundu.
Sanıklardan Cüneyt A, cinayeti kabul ettiğini, bunun cezasını ölene kadar çekeceğini belirtti.
Mervenur Polat'a yönelik cinsel istismarı kabul etmediğini aktaran Cüneyt A, şunları kaydetti:
"Mervenur sabah evime geldiğinde ağlıyordu. Herkes günahını kabul etmek yerine suçu birbirine atıyor. Mervenur bana küfür etti. O anda sinirlerim bozuldu ve olay gerçekleşti. Sonra evde bulunan çarşaf, streç ve folyoyla iyice sardım ve Mervenur'un cesedini mutfak dolabının altına koydum. Bir süre sonra arkadaşımı arayarak motosikletle cesedi ailemin yaşadığı apartmana götürüp üst kattaki boşluk yere bıraktım."
Diğer sanıklar haklarındaki suçlamaları kabul etmedi.
Mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı erteledi.
"Benden ciğerimi kopardılar"
Öldürülen Mervenur Polat'ın annesi Güler Polat, duruşma sonrası gazetecilere, adalete güvendiğini, sanıkların en ağır şekilde cezalandırılacağına inandığını söyledi.
Mahkemede bütün sanıkların birbirini suçladığını ama kızının ölümünde bütün sanıkların parmağının olduğunu düşündüğünü belirten Polat, "Kızım beni olay günü aradı, 'Anne ağzımdan, burnumdan kan geliyor. Beni yanına getirsinler.' dedi ve telefon kapandı. Beni aradığı telefonu geri aradım ama bir daha ulaşamadım. En ağır cezayı alsalar da benim içim soğumaz. 6 yaşındaki torunumu annesiz bıraktılar, Benden ciğerimi kopardılar." diyerek gözyaşı döktü.
Müşteki avukatı Buğra Kağan Oğuz da Mervenur Polat'ın aylarca bulunamadığını, sanıkların ise aylarca cinayeti saklamak için fikir birliği yaptığını ve cinayette işbirliği halinde olduklarını savundu.
Antalya'da, 19 Ekim 2020'de evden ayrıldıktan sonra kendisinden haber alınamayan bir çocuk annesi Mervenur Polat'ın cesedi, 8 Mart'ta bir evin çatısında bulunmuş, 7 şüpheli gözaltına alınmıştı. Şüphelilerden biri salıverilmiş, 4'ü tutuklanmış, 2'si adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.
İlginizi Çekebilir
Şehitkamil’de Kadınların El Emeği Göz Kamaştırdı: 550 Eser Sergilendi
Şehitkamil Belediyesi Aile Merkezlerinde eğitim gören kadınların 8 ay süren eğitimlerin sonunda ortaya çıkardığı eserlerden oluşan El Sanatlar Sergisi, yoğun katılımla açıldı. 550 eserden oluşan sergi büyük beğeni aldı.
KİÜ Öğrencileri TUSAŞ’ta Geleceğin Havacılık Uzmanları Olarak Yetişiyor
Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi (KİÜ) Airbus-TUSAŞ Havacılık Meslek Yüksekokulu öğrencileri, “İşletmede Mesleki Eğitim Programı” kapsamında havacılık ve savunma sanayiinin öncü kuruluşu TUSAŞ’ta uygulamalı eğitimlerine hız kesmeden devam ediyor.
Çimko’dan enerji dönüşümü ve alternatif yakıt kullanımına yönelik adımlar: Alternatif yakıt oranını 5 yılda %63 arttırdı
Çimko, 2025 Sürdürülebilirlik Raporu’nda enerji dönüşümü ve karbon yönetimi alanındaki uygulamalarına ve performans göstergelerine yer verdi. Alternatif yakıt tedarikinde biyokütle içeriğine sahip atıklarla birlikte yüksek kalorifik değere sahip atıkları öncelikli olarak tercih eden Çimko’nun, 2025 yılında fabrikalara ait ağırlıklı ortalama alternatif yakıt ısıl ikame oranı yüzde 17,2 seviyesine ulaşırken, bu oran 2020 baz yılına kıyasla yaklaşık yüzde 63 artış gösterdi.
Şehitkamil’de 3 Mahalleye Yeni Sosyal Tesis Müjdesi
Şehitkamil Belediyesi, ilçenin farklı noktalarında vatandaşların sosyal, kültürel ve sportif ihtiyaçlarını karşılayacak yatırımları hayata geçirmeye devam ediyor. Bu kapsamda Atalar, Battal ve Işıklı mahallelerinde yapımına başlanan sosyal tesislerde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.
Dülük Antik Taş Ocağı'nda Muhteşem Defile! Tarih ve Moda Buluştu
Şehitkamil Belediyesi ile Gaziantep Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen 3. Moda ve Tasarım Haftası kapsamında gerçekleştirilen Cosplay ve Sürrealizm Defilesi, Dülük Antik Taş Ocağı’nın eşsiz atmosferinde büyük ilgi gördü. Tarihi dokunun sanatla buluştuğu etkinlikte, genç tasarımcıların özgün çalışmaları izleyenlerden tam not aldı.
AKEDAŞ’ta Bayram Coşkusu: Çalışanlar ve Yöneticiler Bayramlaştı
Kurban Bayramı dolayısıyla AKEDAŞ tarafından düzenlenen geleneksel bayramlaşma programı, kurum çalışanlarını ve yöneticilerini bir araya getirdi. AKEDAŞ yerleşkesinde gerçekleştirilen programda, bayramın birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu hep birlikte yaşandı.