© Haber Hanesi 2014 - 2025

Aycan’dan şeker pancarı çiftçisi için Meclis Araştırma Önergesi

Meclis’e girdiği günden itibaren çiftçinin her türlü sorununu gündeme getiren ve çözüm arayan MHP MYK Üyesi ve Kahramanmaraş Milletvekili Prof. Dr. Sefer Aycan, daha önce defalarca gündeme getirdiği şeker pancarı üreticisinin sorunlarının araştırılması için 20 arkadaşının imzasıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne teklif sundu.

Şeker pancarı çiftçisinin sorunları için Meclis Araştırması talebinde bulunan Aycan “Afşin, Elbistan ve Göksun’da şeker pancarı ile ilgili sorun kalmamıştır” denmesine rağmen, çiftçiden gelen yakınmaları öncelikli olarak  dikkate alarak Araştırma Önergesi verdiklerini belirtti.

Aycan “Şeker fabrikalarının özelleştirilmesinden sonra, fabrikalar şeker pancarı alımında kısıtlamaya gitmiştir. Kota uygulaması nedeniyle daralan şeker pancarı tarımı,alımında  yaşanan kısıtlama ayrıca yeni sorunlara neden olmuştur. Bu sorunların araştırılması ve çözüm getirilmesi çiftçimiz ve ülkemiz için zorunlu hale gelmiştir. Bu sebeplerden dolayı, şeker pancarı üreticilerinin girdi fiyatlarındaki artış, taban fiyat ve şeker fabrikalarının özelleştirilmesi işlemleri sonucuna bağlı olarak yaşadığı sorunları, bu sorunlarının nedenlerinin tespit edilmesi ve gerekli tedbirlerin alınması amacıyla 20 arkadaşımızın imzasıyla Meclis Araştırması açılmasını talep ettik.” dedi.

İlginizi Çekebilir

Çimko’nun 2024 Sürdürülebilirlik Raporu’na Stevie® Awards’tan Bronz Ödül

Çimko’nun "2024 Sürdürülebilirlik Raporu", uluslararası iş dünyasının ödül programlarından biri olan 23. Uluslararası İş Ödülleri’nde (The 23rd Annual International Business Awards®) "En İyi Sürdürülebilirlik Raporu" kategorisinde Bronz Stevie® Ödülü’ne layık görüldü.

30 Ağustos’un kadın kahramanları SANKO Üniversitesi’nde anıldı

SANKO Üniversitesi’nde 30 Ağustos Zafer Bayramı töreni düzenlendi. Programda Milli Mücadele’nin kadın kahramanları ve fedakârlıkları anlatıldı.

Başkan Dr. Yıldırım’dan 30 Ağustos Vurgusu: “Vatan Sevgisinin En Güçlü Yansıması”

Anadolu Sağlık İşletmeleri Derneği (ASİD) Genel Başkanı Dr. Yusuf Ziya Yıldırım, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.  

Şehitkamil Turnuvası’nda Büyük Heyecan: Gaziantep Basketbol Sahaya Çıkıyor

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, Şehitkamil Turnuvası kapsamında 29 Ağustos Cumartesi günü Gaziantep Basketbol ile Mersin Spor Kulübü arasında oynanacak karşılaşma öncesinde düzenlenecek kortej yürüyüşüne ve mücadeleye tüm Gazianteplileri davet etti.

Prof. Dr. Perihan Öztürk, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde Hasta Kabulüne Başladı

Cilt Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Perihan Öztürk, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.

Şehitkamil’de “Her Dilimde Vefa” Büyüyor: Şekabel Baklava Yeni Noktalarda

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın “Her Dilimde Vefa” sloganıyla hayata geçirdiği Şekabel Baklava, Kuzeyşehir ve Gazikent bölgelerinde de hizmet vermeye başladı.

TÜM HABERLER