© Haber Hanesi 2014 - 2025

Aycan’dan şeker pancarı çiftçisi için Meclis Araştırma Önergesi

Meclis’e girdiği günden itibaren çiftçinin her türlü sorununu gündeme getiren ve çözüm arayan MHP MYK Üyesi ve Kahramanmaraş Milletvekili Prof. Dr. Sefer Aycan, daha önce defalarca gündeme getirdiği şeker pancarı üreticisinin sorunlarının araştırılması için 20 arkadaşının imzasıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne teklif sundu.

Şeker pancarı çiftçisinin sorunları için Meclis Araştırması talebinde bulunan Aycan “Afşin, Elbistan ve Göksun’da şeker pancarı ile ilgili sorun kalmamıştır” denmesine rağmen, çiftçiden gelen yakınmaları öncelikli olarak  dikkate alarak Araştırma Önergesi verdiklerini belirtti.

Aycan “Şeker fabrikalarının özelleştirilmesinden sonra, fabrikalar şeker pancarı alımında kısıtlamaya gitmiştir. Kota uygulaması nedeniyle daralan şeker pancarı tarımı,alımında  yaşanan kısıtlama ayrıca yeni sorunlara neden olmuştur. Bu sorunların araştırılması ve çözüm getirilmesi çiftçimiz ve ülkemiz için zorunlu hale gelmiştir. Bu sebeplerden dolayı, şeker pancarı üreticilerinin girdi fiyatlarındaki artış, taban fiyat ve şeker fabrikalarının özelleştirilmesi işlemleri sonucuna bağlı olarak yaşadığı sorunları, bu sorunlarının nedenlerinin tespit edilmesi ve gerekli tedbirlerin alınması amacıyla 20 arkadaşımızın imzasıyla Meclis Araştırması açılmasını talep ettik.” dedi.

İlginizi Çekebilir

SANKO Üniversitesi Rektörü Dağlı'dan YKS Tercihinde Kritik Tavsiyeler

SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı, Yükseköğretim Kurumları Sınav (YKS) sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte tercih yapacak adaylara yönelik mesaj yayımladı.

SANKO Üniversitesi Tanıtım Günleri 22 Temmuz'da Başlıyor

SANKO Üniversitesi tarafından, üniversite tercihi yapacak aday öğrencilere ve ailelerine yönelik Tanıtım Günleri düzenlenecek.

SANKO Üniversitesi Memnuniyet Sıralamasında Türkiye'nin Zirvesine Yükseldi

SANKO Üniversitesi, öğrenci ve mezun memnuniyetinde elde ettiği başarılarla Türkiye'nin en seçkin üniversiteleri arasındaki yerini daha da güçlendirdi.

Şehitkamil'den Gençlere Yaz Hediyesi: Ücretsiz Burnaz Plajı Kampı Başvuruları Başladı

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz'ın, lise öğrencileri ile yeni mezun gençlere karne hediyesi olarak hazırladığı Günübirlik Erzin Burnaz Plajı Deniz Kampı için başvurular başladı. Yaz tatilini hem eğlenceli hem de verimli geçirmeleri amacıyla hayata geçirilen proje kapsamında gençler, ücretsiz olarak denizle buluşma fırsatı yakalayacak.

Prof. Dr. Güner Dağlı: Gençlerimizi Milli ve Manevi Değerlerle Yetiştirmeliyiz

SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı,15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda "15 Temmuz, milletimizin devletine, vatanına ve millî iradesine sahip çıkma kararlılığını tüm dünyaya gösterdiği unutulmaz bir gündür" dedi.

Şehitkamil Belediyesi'nden KÜSGET Sanayi Bölgesi'nde Kapsamlı Temizlik

Şehitkamil Belediyesi, esnaf sahresi dolayısıyla faaliyetlerine ara verilen KÜSGET Sanayi Bölgesi'nde geniş kapsamlı bir temizlik çalışması gerçekleştirdi. İki gün boyunca aralıksız sürdürülen çalışmalar kapsamında bölgenin cadde ve sokakları baştan sona temizlenirken, Pazartesi günü iş yerlerini açan esnaf temiz ve düzenli bir çalışma ortamıyla güne başladı.  

TÜM HABERLER