BAKAN GÜL, BAŞKAN FATMA ŞAHİN’İ KUTLADI
GÜNDEMAdalet Bakanı Abdulhamit Gül, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri’ni kazanarak yeniden Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçilen Fatma Şahin’i kutladı, yeni dönemde başarı diledi.
Başkan Şahin, Büyükşehir Protokol Kapısı’nda karşıladığı bakan Gül’ü makamında ağırladı.
GÜL: GAZİANTEP’E MİNNETTARIZ
Hem Gazianteplilerle hem de birtakım etkinliklere katılmak üzere Gaziantep’e geldiğini hatırlatan Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, 31 Mart yerel seçimlerinde gösterdikleri büyük teveccüh için Gaziantep halkına teşekkür ederek, “AK Parti olarak hem merkezi hükümette, hem de yerel yönetimlerde Gaziantep’ten çok büyük bir destek gördük. Karşılığını vermek için gece gündüz tüm belediye başkanlarımız, tüm kadrolarımız çalışmaktadır. 31 Mart’ta vatandaşlarımız yine büyük bir teveccüh gösterdiler. Gaziantep için gece gündüz çalışan, büyük bir gayret gösteren değerli Fatma Şahin hanımefendiyi tekrar seçmişlerdir. Bundan dolayı biz de Gaziantep’e minnettarız. Oy veren, destek olan ve oy vermeyip yine Gaziantep’in büyümesi için beraber kalbimizin attığı tüm hemşerilerimize teşekkür ediyoruz, Gaziantep kazanmıştır.
GAZİANTEP’İN SORUNU BİZİM SORUNUMUZDUR
Sandıkta çıkan irade başımızın üstündedir. İnşallah, büyükşehir başkanımız tüm Gaziantep’in başkanı olarak Gaziantep’i daha fazla büyütmek, ulaşımda, trafikte, çevre sorunların ve diğer ana meseleleri çok iyi çalışılmış projeleri hayata geçirir. Bizler de hükümet olarak destek olacağız, bu güne kadar olduğu gibi tüm milletvekili arkadaşlarımızla her zaman Gaziantep’in yanında olacağız. Gaziantep’in ne sorunu varsa o bizim sorunumuzdur. Beraber bu sorunları çözerek daha müreffeh, daha güçlü bir Gaziantep’e işsizlik sorunlarının çözüldüğü, Gaziantep’in ana sorunlarının sonuçlandığı bir dönem arzusundayız. Gaziantep büyükşehir belediye, ilçe belediye başkanlığı ve belediye meclis üyeliği seçimlerinde hemşerilerimizin verdiği büyük desteğe çok teşekkür ediyorum. Bu yarışa katılan tüm adaylara da demokrasi yarışında olan tüm partilere de teşekkürlerimi sunuyorum. Çünkü, demokratik bir olgunluk içerisinde Gaziantep’te bir seçim geçirdik. Bu seçimin sonucunda milletin kararı ortaya çıktı. Şimdi millete mahcup olmadan milletin çözün dediği sorunları çözerek yolumuza devam etme zamanıdır” dedi.
ŞAHİN: VERDİĞİMİZ SÖZLERİ YERİNE GETİRECEĞİZ
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri’ndan sonra ilk kez Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ün büyükşehir belediyesini ziyaret ettiğini hatırlattı.
Şahin, şöyle konuştu: "Çok mutluyuz, çok gururluyuz. 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nden çıkan sonuç, yüce Mevla’mın büyük bir zaferle sonuçlandırmasıdır. Yüce Mevla’ya hamt ediyoruz, şükrediyoruz. Halkımıza, bütün hemşerilerimize, bize duydukları güvenden dolayı çok teşekkür ediyorum. Onların güvenlerine layık olmak için bütün arkadaşlarımızla, bütün belediye başkanlarımızla ve meclisimizle ustalık dönemimizde onlara verdiğimiz sözleri yerine getirmek için büyük bir gayretle çalışacağız, yolumuza devam edeceğiz. Ayrıca il başkanımızın başkanlığındaki teşkilatımızın kadın kollarına, gençlik kollarına ve tüm kademesine ayrıca teşekkür ediyorum. Teşekkürlerimizin en büyüğü bakanımıza, onun liderliğinde gerçekten çok başarılı bir seçim kampanyası geçirdik.
GAZİANTEP MODELİ, SANDIĞA YANSIDI
Toplumun her kesimini kucaklayacak, herkesi kapsayacak bir Gaziantep modeli oluşturduk. Gaziantep modeli sevgi, kardeşlik, iyilik ve birlikte kalkınma modelidir. Ortaya konulan Gaziantep modeli sandığa yansıdı, bu zor coğrafyada, zor şartlarda modelimiz, halkımız tarafından nasıl kıymetli bulunduğu sandığa yansıdı. Yüzde 54 gibi büyükşehirde ve ilçelerde de çok güzel başarı elde edildi. Bizim başarımızın en büyük farklarından birisi de en yakın rakibimizin iki katına çıkmış olmamız, açık ara bu yarışı bitirmiş olmamızdır. Biz de buradan aldığımız ilhamla, güçle, cesaretle halkımıza verdiğimiz sözleri yerine getirmek için büyük bir gayret gösteriyoruz, göstereceğiz. Beyannamemizi halkımıza açıkladık, Cumhurbaşkanımız şehrimize geldiğinde beyannamede hükümetimizle olan kısmını halkımızla paylaştı. Yine burada en büyük gücümüz, bakanımız ve vekillerimiz. Biz çok güçlü ve çok büyük bir aileyiz. Özellikle genel yönetimle yerel yönetim, yani Ankara ile Gaziantep ne kadar güçlü olursa, ne kadar birlik ve beraberlik içeresinde çalışırsa o kadar hızlı hizmete ulaşılıyor, bunu bundan önceki dönemlerde de gördük. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bakanımızın takibiyle vekillerimizin toplu gayretiyle Allah’ın izniyle halkımıza verdiğimiz her sözü yerine getirerek 2023’e hazır hale geleceğiz. Bize göre 2023 yarın, zaman çok hızlı geçiyor o yüzden seçimden bir gün sonra sanki yakında bir seçim varmış gibi çalışmalarımızı hızlandırdık, durmadan dinlenmeden tüm arkadaşlarımızla il ve ilçe teşkilatımız sorumluluğumuzun ve emanetimizin farkında olarak yolumuza devam ediyoruz. 2 milyonun emaneti var üzerimizde ve bize oy verenlerin de vermeyenlerin de başkanıyız. Medeniyetimiz, bize ‘İşi ehline ver adaletli ol’ emrini veriyor. Bu emirden aldığımız güçle de medeniyet kodlarımıza uygun olarak dönemimizi tamamlayacağız. Hayırlı eserlerle bu dönemi bitirmenin gururunu yaşayacağız. Bu başarıda emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.”
Konuşmaların ardından günün anısına toplu fotoğraf çektirildi.
İlginizi Çekebilir
Anadolu Kilimleri Tuvalde Yeniden Hayat Buluyor: Seda Kılıç’ın Özgün Sanat Tekniği
Geleneksel Anadolu kültürünü modern tuval resmiyle buluşturan sanatçı Seda Kılıç, her biri uzun, yorucu, yoğun ve titiz bir çalışma sürecinin ürünü olan özgün eserleriyle adından söz ettiriyor. Alaylı bir sanatçı olarak kendi geliştirdiği özgün tekniklerle dikkat çeken Kılıç, zanaat ile sanatı harmanladığı "Kilimnâme" koleksiyonunu sanatseverlerin beğenisine sunuyor.
SANKO Üniversitesi Hastanesi’nin çocuk sağlığı kadrosuna yeni uzman
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. İsmail Ersan Can, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.
TEKNOFEST'te Ortaokul Öğrencilerinin Gurur Gecesi! Dereceye Girenler Belli Oldu
TEKNOFEST’in ana paydaşlarından SANKO Holding’in yürütücülüğünü üstlendiği “İnsanlık Yararına Teknolojiler Yarışması”nın Ortaokul Seviyesi’nde dereceye giren takımlar ödüllendirildi.
İstanbul Başakşehir’de okulda korkutan saldırı: 8 öğrenci bıçakla yaralı
İstanbul Başakşehir’de bir ortaokulda bıçaklı saldırı yaşandı. 15 yaşındaki F.M.’nin saldırısında 8 öğrenci yaralandı, 3 öğrencinin durumu ağır.
SANKO Holding Başkanı Konukoğlu, TEKNOFEST’te Gençlerle Buluştu
SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST 2026 kapsamında Şanlıurfa GAP Havalimanı’nda düzenlenen festival alanını ziyaret ederek öğrencilerle bir araya gelip projelerini dinledi
TEKNOFEST Güneydoğu’da önemli buluşma: SANKO Holding’den Milli Teknoloji Hamlesi vurgusu
TEKNOFEST’in ana paydaşlarından SANKO Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, TEKNOFEST Güneydoğu kapsamında Şanlıurfa GAP Havalimanı’ndaki festival alanında, TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar ve BAYKAR Genel Müdürü Haluk Bayraktar’ı ağırladı.