BAŞKAN GÜRKAN: ÇOCUKLARIMIZIN EĞİTİMİNE BÜYÜK ÖNEM VERİLMELİ
GÜNDEM23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri çerçevesinde Sümer İlköğretim Okulu 4. sınıf öğrencisi Zeynep Neva Gitmez, Belediye Başkanlığı görevini sembolik olarak Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’dan bir süreliğine devraldı.
Devir teslim sırasında kısa bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “Çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum. Bugün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle Büyükşehir Belediye Başkanlığı Makamını Zeynep Neva Gitmez’e devrettik. Geleceğimizin teminatı çocuklarımızı temsili de olsa böyle makamlarda görmek bizleri mutlu etmektedir. Eğitime büyük önem vermeli çocuklarımızı gelişen teknolojiye ayak uyduracak şekilde yetiştirmeliyiz. İnşallah öğrencimiz ileride ülkemize, memleketimize ve şehrimize güzel hizmetler üretir” dedi.
Tüm çocukların ve öğrencilerin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlayan Zeynep Neva Gitmez, Malatya’daki bütün çocuklar adına konuştuğunu belirterek, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’a teşekkür etti.
Gitmez, “Dünyada hiçbir ülkede çocuklara armağan edilen bir bayram yok. Bizlere bu bayramı hediye eden Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e minnettarız. Ülkemizdeki ve dünyadaki bütün çocukların kardeşçe, mutlu, huzurlu ve sevdikleri ile birlikte güzel günler geçirmelerini diliyor, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramlarını kutluyorum” dedi.
Konuşmasının ardından Belediye Başkanı olarak yapacağı çalışmalar hakkında da bilgiler veren Gitmez, Malatya’daki çocuklar için oyun alanlarının ve yeşil alanların artırılması gibi çalışmalara önem vereceklerini belirtti.
Zeynep Neva Gitmez, Daha sonra Yol ve Altyapı Daire Başkanlığını arayarak bazı talimatlarda bulundu.
Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, günün anısına öğrenci Zeynep Neva Gitmez’e, Okul Müdürü Hulusi Arıkan ile öğretmen Fatma Zehra Dursun’a çeşitli hediyeler verdi.
İlginizi Çekebilir
Çimko’dan enerji dönüşümü ve alternatif yakıt kullanımına yönelik adımlar: Alternatif yakıt oranını 5 yılda %63 arttırdı
Çimko, 2025 Sürdürülebilirlik Raporu’nda enerji dönüşümü ve karbon yönetimi alanındaki uygulamalarına ve performans göstergelerine yer verdi. Alternatif yakıt tedarikinde biyokütle içeriğine sahip atıklarla birlikte yüksek kalorifik değere sahip atıkları öncelikli olarak tercih eden Çimko’nun, 2025 yılında fabrikalara ait ağırlıklı ortalama alternatif yakıt ısıl ikame oranı yüzde 17,2 seviyesine ulaşırken, bu oran 2020 baz yılına kıyasla yaklaşık yüzde 63 artış gösterdi.
Şehitkamil’de 3 Mahalleye Yeni Sosyal Tesis Müjdesi
Şehitkamil Belediyesi, ilçenin farklı noktalarında vatandaşların sosyal, kültürel ve sportif ihtiyaçlarını karşılayacak yatırımları hayata geçirmeye devam ediyor. Bu kapsamda Atalar, Battal ve Işıklı mahallelerinde yapımına başlanan sosyal tesislerde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.
Dülük Antik Taş Ocağı'nda Muhteşem Defile! Tarih ve Moda Buluştu
Şehitkamil Belediyesi ile Gaziantep Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen 3. Moda ve Tasarım Haftası kapsamında gerçekleştirilen Cosplay ve Sürrealizm Defilesi, Dülük Antik Taş Ocağı’nın eşsiz atmosferinde büyük ilgi gördü. Tarihi dokunun sanatla buluştuğu etkinlikte, genç tasarımcıların özgün çalışmaları izleyenlerden tam not aldı.
AKEDAŞ’ta Bayram Coşkusu: Çalışanlar ve Yöneticiler Bayramlaştı
Kurban Bayramı dolayısıyla AKEDAŞ tarafından düzenlenen geleneksel bayramlaşma programı, kurum çalışanlarını ve yöneticilerini bir araya getirdi. AKEDAŞ yerleşkesinde gerçekleştirilen programda, bayramın birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu hep birlikte yaşandı.
Şehitkamil Belediyesi Haziran Meclisi’nde Gündem Yoğundu
Şehitkamil Belediyesi Haziran ayı Meclis Toplantısı’nın 1. birleşimi Başkan Vekili Hakan Aslansoy başkanlığında gerçekleşti. Gündemdeki 8 maddenin oybirliği ile komisyonlara sevk edildiği toplantıda gündem dışı 3 madde de gündeme alındı.
Şehitkamil’den Gençlere Tarih Yolculuğu: Ankara Gezisi Gerçekleşti
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın, kendisini makamında ziyaret eden Süleyman Şah Anadolu Lisesi öğrencilerine verdiği Ankara gezisi sözü yerine getirildi. Başkent’i görme fırsatı bulan öğrenciler, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna tanıklık eden tarihi mekanları ziyaret ederek unutulmaz bir deneyim yaşadı.