BEKLENEN ATAMA GERÇEKLEŞTİ
GÜNDEMKahramanmaraş İstiklal Üniversitesi Rektörlüğüne Atama gerçekleşti.
Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan tarafından Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi Rektörlüğüne 27.12.2018 tarih ve 30638 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan 2018/264 sayılı Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sami Özgül atandı.
Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sami Özgül, ilk ziyaretini KSÜ Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can’a gerçekleştirdi. KSÜ Rektörlük Makamında gerçekleştirilen ziyaret kapsamında Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi Rektörlüğünü vekâleten yürüten üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi ile ilgili yetkilerini Prof. Dr. Sami Özgül’e devretti.
Prof. Dr. Özgül’ü tebrik eden Rektör Can, “Kahramanmaraş’ımızın yetiştirdiği önemli isimlerden biri olan ve mesleğinin zirvesinde bir hocamızın Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi Rektörlüğüne atanması bizi bahtiyar etti. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi olarak yeni kurulan üniversitemize her türlü desteği vermeye hazırız. Prof. Dr. Sami Özgül hocamızla birlikte Kahramanmaraş’ın iki üniversitesini Türkiye’nin en iyi üniversiteleri arasına taşımak için gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.
Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sami Özgül ise kendilerini bu göreve layık gören Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ve Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesinin kurulmasında emeği geçen başta Kahramanmaraş Milletvekilleri olmak üzere katkı sunanlara teşekkür etti. Rektör Özgül “Devlet büyüklerimiz, siyasetçilerimiz ve Kahramanmaraş’ımızın desteğiyle üniversitemize, memleketimize önemli katkılar sunacağız. Önümüzde uzun yıllar var. Kadromuzu kurup en iyi şekilde ilerleyeceğiz.” şeklinde konuştu.
Çağımızın ihtiyaçlarını en iyi şekilde analiz ederek, ihtiyaçlar doğrultusunda Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi bünyesinde yeni fakülte ve yüksekokul kurmak istediklerini belirten Rektör Özgül, bölgeye bilim ve teknoloji alanında yön verecek Ar-Ge merkezi kurmanın da hedefleri arasında yer aldığını söyledi.
İlginizi Çekebilir
Şehitkamil’de 3 Mahalleye Yeni Sosyal Tesis Müjdesi
Şehitkamil Belediyesi, ilçenin farklı noktalarında vatandaşların sosyal, kültürel ve sportif ihtiyaçlarını karşılayacak yatırımları hayata geçirmeye devam ediyor. Bu kapsamda Atalar, Battal ve Işıklı mahallelerinde yapımına başlanan sosyal tesislerde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.
Dülük Antik Taş Ocağı'nda Muhteşem Defile! Tarih ve Moda Buluştu
Şehitkamil Belediyesi ile Gaziantep Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen 3. Moda ve Tasarım Haftası kapsamında gerçekleştirilen Cosplay ve Sürrealizm Defilesi, Dülük Antik Taş Ocağı’nın eşsiz atmosferinde büyük ilgi gördü. Tarihi dokunun sanatla buluştuğu etkinlikte, genç tasarımcıların özgün çalışmaları izleyenlerden tam not aldı.
AKEDAŞ’ta Bayram Coşkusu: Çalışanlar ve Yöneticiler Bayramlaştı
Kurban Bayramı dolayısıyla AKEDAŞ tarafından düzenlenen geleneksel bayramlaşma programı, kurum çalışanlarını ve yöneticilerini bir araya getirdi. AKEDAŞ yerleşkesinde gerçekleştirilen programda, bayramın birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu hep birlikte yaşandı.
Şehitkamil Belediyesi Haziran Meclisi’nde Gündem Yoğundu
Şehitkamil Belediyesi Haziran ayı Meclis Toplantısı’nın 1. birleşimi Başkan Vekili Hakan Aslansoy başkanlığında gerçekleşti. Gündemdeki 8 maddenin oybirliği ile komisyonlara sevk edildiği toplantıda gündem dışı 3 madde de gündeme alındı.
Şehitkamil’den Gençlere Tarih Yolculuğu: Ankara Gezisi Gerçekleşti
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın, kendisini makamında ziyaret eden Süleyman Şah Anadolu Lisesi öğrencilerine verdiği Ankara gezisi sözü yerine getirildi. Başkent’i görme fırsatı bulan öğrenciler, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna tanıklık eden tarihi mekanları ziyaret ederek unutulmaz bir deneyim yaşadı.
Şehitkamil’de Bayram Boyunca Yoğun Temizlik Mesaisi
Şehitkamil Belediyesi ekipleri tarafından Kurban Bayramı süresince ilçenin dört bir yanında yoğun bir temizlik mesaisi yürütüldü. Bayram öncesinde kurban satış ve kesim alanlarında başlayan çalışmalar, vatandaşların sağlıklı ve hijyenik bir ortamda bayram geçirebilmesi adına gece gündüz devam etti.