© Haber Hanesi 2014 - 2025

BÜYÜKŞEHİR 14 ÜRÜNLE MÜRACAAT ETTİ

BÜYÜKŞEHİR 14 ÜRÜNLE MÜRACAAT ETTİ

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yapılan çalışma sonrası ‘Maraş Dondurması' Coğrafi İşaret Tescil Belgesi takdim töreni düzenlendi. Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Fuayesinde gerçekleştirilen iftar yemeğinde düzenlenen ödül takdim törenine Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Serdar Zabun ile milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile diğer ilgililer katıldı. Törende bir konuşma yapan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Maraş Dondurması’nın isminin tescillenmesinden oldukça mutlu olduklarını ifade ederek: “Kahramanmaraş’ımızın dünyaca ünlü, hatta ülkemizin ayyıldızlı gıda ürünlerinin başında gelen ve ülkemiz ekonomisine önemli katkıları bulunan Maraş Dondurması’nın tescillenmesi bizleri ziyadesiyle mutlu etmiştir. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi olarak el sanatlarımız ve Maraş yemeklerimizin ve ürünlerimizin tescillenmesi için Türk Patent Enstitüsüne 14 başvuru da bulunduk. Bunlardan 6 tanesi tescillendi, 8 tanesi de onay için bekleme aşamasında. Başta Maraş Burma Bileziği olmak üzere Hartlap Bıçağı, Oyma Çeyiz Sandığı ve Kahramanmaraş Yemenisi, Maraş File Nakışı, Maraş Sumak Ekşisi Akıtı ve Maraş Çöreğimiz patent enstitümüz tarafından onaylandı. Bunun haricinde geleneksel el sanatlarımızdan Maraş İşi Sim Sırma ile beraber Maraş lezzetlerinden Fıstık Ezmesi, Naturel Sızma Zeytinyağı, Maraş Parmak Peyniri, Ravanda Şerbeti, Sarı Çeltik Pirinci, Urmu Dutu, Kahramanmaraş Abbas İnciri gibi Kahramanmaraş’ımıza has ürünlerin coğrafi işaretlerin korunmasına yönelik tescil talebinde bulunduk. Burada Sayın Başkanımız Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan’a teşekkür ederek, diğer ürünlerimizin de tescillenmesinin hızlanması konusunda istirhamlarımı bildiriyorum” diye konuştu.

İlginizi Çekebilir

SANKO Üniversitesi Öğrencisi Avrupa Kardiyoloji Kongresi’nde Araştırma Sundu

SANKO Üniversitesi Rektör Danışmanı ve ABD Pittsburgh Üniversitesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Öğr. Üyesi Prof. Dr. Özlem Soran başkanlığında tıp fakültesi öğrencileri tarafından dokuz yıl önce başlatılan koroner arter hastalığından birincil koruma içerikli çalışmanın uzun dönem sonuçlarına ilişkin araştırma, Avrupa Kardiyoloji Kongresinde sunuma seçilerek, Tıp Fakültesi beşinci sınıf öğencisi Songül Merve Güven tarafından sunuldu.

SANKO Holding’den TEKNOFEST 2026’da Gençlere Teknoloji Desteği

SANKO Holding, ana paydaşlarından biri olduğu TEKNOFEST 2026’da yürütücülüğünü üstlendiği İnsanlık Yararına Teknolojiler Yarışması ile toplumsal ihtiyaçlara yönelik yenilikçi ve fayda odaklı teknoloji projelerinin geliştirilmesini teşvik ediyor.

Bilim Şehitkamil’den TEKNOFEST 2026’da Büyük Başarı

Şehitkamil Belediyesi Bilim Şehitkamil’de TEKNOFEST 2026 için hazırlanan 10 takım, 5 ayrı kategoride finale kalma başarısı gösterdi. Geleceğin bilim insanları geliştirdikleri projelerle TEKNOFEST 2026’da birincilik için yarışacak.

Şehitkamil Çamlıtepe’de ulaşım rahatladı: Yeni imar yolları asfaltla buluştu

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın ilçe genelinde daha güvenli, konforlu ve ulaşılabilir yollar oluşturma hedefi doğrultusunda yürütülen çalışmalar aralıksız devam ediyor. Çamlıtepe Mahallesi’nde yıllardır vatandaşların yaşadığı yol sorunu çözüme kavuşturulurken, yeni bölgelerde de asfalt serimi gerçekleşti.

Çimko’nun 2024 Sürdürülebilirlik Raporu’na Stevie® Awards’tan Bronz Ödül

Çimko’nun "2024 Sürdürülebilirlik Raporu", uluslararası iş dünyasının ödül programlarından biri olan 23. Uluslararası İş Ödülleri’nde (The 23rd Annual International Business Awards®) "En İyi Sürdürülebilirlik Raporu" kategorisinde Bronz Stevie® Ödülü’ne layık görüldü.

30 Ağustos’un kadın kahramanları SANKO Üniversitesi’nde anıldı

SANKO Üniversitesi’nde 30 Ağustos Zafer Bayramı töreni düzenlendi. Programda Milli Mücadele’nin kadın kahramanları ve fedakârlıkları anlatıldı.

TÜM HABERLER