BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ 12 ŞUBAT’TA TOPLANDI
GÜNDEMKahramanmaraş Büyükşehir Belediye Meclisi Şubat ayı olağan meclis toplantısında gündemindeki maddeleri görüştü.
Büyükşehir Belediye Meclis Başkanvekili Mehmet Akif Kahveci, bugünün çok anlamlı bir gün olduğunu ifade ederek, Büyükşehir Belediye Meclisi adına Kahramanmaraş Halkının 12 Şubat Kurtuluş Bayramını kutladıklarını ifade etti.
Daha sonra gündem dış gelen maddelerin gündeme alınması oybirliği ile kabul edilmesinin ardından gündem maddelerine geçildi.
Gündemin 1. Maddesinde İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığının, “Engelliler Şube Müdürlüğü” isminin “Engelli Hizmetleri Şube Müdürlüğü” olarak değiştirilmesi ile ilgili teklifi oybirliği ile kabul edildi.
Gündemin 2. Maddesinde Mali Hizmetler Dairesi Başkanlığının “Ödenek Aktarımı” ile ilgili teklifi oybirliği ile kabul edildi.
Gündemin 3. Maddesinden 6. Maddesine kadar olan teklifler Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.
Gündemin 7 ve 8. Maddeleri Hukuk Komisyonu Plan ve Bütçe Komisyonu ve Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Komisyonlarına havale edildi.
Gündemin 9 ve 10. Maddeleri Hukuk Komisyonuna havale edildi.
Gündemin 11. Maddesinde İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığının dolu kadro değişikliği ile ilgili teklifi oybirliği ile kabul edildi.
Gündemin 12. Maddesinden 17. Maddesine kadar olan teklifler Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.
Gündemin 18. Maddesinde Mezarlıklar Dairesi Başkanlığının Onikişubat ilçesi Ertuğrul Gazi Mahallesinde bulunan “Öğretmen Evleri Cami” binası altına “Taziye Evi” yapılması hususunda hibe talebi ile ilgili teklifi Çevre ve Sağlık Komisyonuna havale edildi.
Gündemin 19. Maddesinden 38. Maddesine kadar olan teklifler İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edildi.
Gündemin 39. Maddesinde İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının Türkoğlu Yavuzlar Mahallesi sınırları içerisinde bulunan Yavuzlar Sokağı isminin Şehit Serkan YILMAZ Caddesi olarak değiştirilmesi talebi ile ilgili teklifi Çevre ve Sağlık Komisyonuna havale edildi.
Gündemin 40. Maddesinden 55. Maddesine kadar olan teklifler İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edildi.
Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından İhtisas Komisyonlarından gelen raporların görüşülmesine geçildi.
İmar ve Bayındırlık Komisyonu Başkanı Sıddık Sezal komisyonun verdiği kararlara ilişkin bilgiler aktararak meclis üyelerini bilgilendirdi.
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Meclisi Başkanvekili Mehmet Akif Kahveci bir sonraki oturumun 18 Şubat Pazartesi günü saat 13.30’da yapılacağını duyurarak oturuma ara verdi.
İlginizi Çekebilir
SANKO Üniversitesi Rektörü Dağlı'dan YKS Tercihinde Kritik Tavsiyeler
SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı, Yükseköğretim Kurumları Sınav (YKS) sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte tercih yapacak adaylara yönelik mesaj yayımladı.
SANKO Üniversitesi Tanıtım Günleri 22 Temmuz'da Başlıyor
SANKO Üniversitesi tarafından, üniversite tercihi yapacak aday öğrencilere ve ailelerine yönelik Tanıtım Günleri düzenlenecek.
SANKO Üniversitesi Memnuniyet Sıralamasında Türkiye'nin Zirvesine Yükseldi
SANKO Üniversitesi, öğrenci ve mezun memnuniyetinde elde ettiği başarılarla Türkiye'nin en seçkin üniversiteleri arasındaki yerini daha da güçlendirdi.
Şehitkamil'den Gençlere Yaz Hediyesi: Ücretsiz Burnaz Plajı Kampı Başvuruları Başladı
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz'ın, lise öğrencileri ile yeni mezun gençlere karne hediyesi olarak hazırladığı Günübirlik Erzin Burnaz Plajı Deniz Kampı için başvurular başladı. Yaz tatilini hem eğlenceli hem de verimli geçirmeleri amacıyla hayata geçirilen proje kapsamında gençler, ücretsiz olarak denizle buluşma fırsatı yakalayacak.
Prof. Dr. Güner Dağlı: Gençlerimizi Milli ve Manevi Değerlerle Yetiştirmeliyiz
SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı,15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda "15 Temmuz, milletimizin devletine, vatanına ve millî iradesine sahip çıkma kararlılığını tüm dünyaya gösterdiği unutulmaz bir gündür" dedi.
Şehitkamil Belediyesi'nden KÜSGET Sanayi Bölgesi'nde Kapsamlı Temizlik
Şehitkamil Belediyesi, esnaf sahresi dolayısıyla faaliyetlerine ara verilen KÜSGET Sanayi Bölgesi'nde geniş kapsamlı bir temizlik çalışması gerçekleştirdi. İki gün boyunca aralıksız sürdürülen çalışmalar kapsamında bölgenin cadde ve sokakları baştan sona temizlenirken, Pazartesi günü iş yerlerini açan esnaf temiz ve düzenli bir çalışma ortamıyla güne başladı.