BÜYÜKŞEHİR’DEN ÇİFTÇİLERE ZEYTİN FİDANI
GÜNDEMKahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarımsal üretime destek kapsamında çiftçilere yönelik yürüttüğü fidan dağıtımına devam ediyor.
Kahramanmaraş Fuar Merkezi önünde fidanları çiftçilere dağıtan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi bu çalışmalarına devam ediyor.
Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Mehmet Pişkin, çiftçilere desteklerinin devam edeceğini söyledi. Daire Başkanı Pişkin yaptığı açıklamada: “2015’ten bu yana devam ettiğimiz Kahramanmaraş’ta zeytin ve ceviz fidanı dağıtımı üçüncüsünü yapmaktayız. Şu anda verdiğimiz zeytinler 1 lira 75 kuruştan çiftçimize veriyoruz. Bunu 3 yıl boyunca sabit fiyattan vereceğiz. İnanın şu zeytinin piyasa fiyatı şu anda 10 lira 11 lira biz bunu 1 lira 75 kuruştan veriyoruz. Sebebi zeytinle- ceviz Kahramanmaraş’ta stratejik bir üründür. Her yıl 200.000 zeytin, 60.000 ceviz fidanı dağıtıyoruz, toprakla buluşturuyoruz. Amacımız köylümüzün, çiftçimizin yerinde doyması ve üretime katkı sağlaması. Yani bu şekilde Kahramanmaraş hala zeytin ve zeytinyağını yüzde 60’sını karşılamaktadır. Amacımız yüzde 100’ünü hatta daha fazlasını üretilerek ülkemize katkı sağlamaktır. Cevizde üretimimiz iyi ancak ülkemizin açığı var. Cevizde de ülkemize katkı sağlıyoruz. Halk arasında bir deyim vardır: bedavadan ucuz diye. Şu anda bedava versek bunu başına kalkarız ama 1 lira 75 kuruş gibi çok ucuzdan verdiğimiz için kimse başına kalkamıyor. Bedavadan ucuz tabiri bu olsa gerek diye düşünüyorum. Önümüzde ki yıl sonbaharda da aynı fiyattan vermeye devam edeceğiz. Fakat belirtmek istediğim bir- iki konu var. Biz bu fidanları verirken kapama bahçe kuran çiftçilerimize veriyoruz. 3 dönüm ile 15 dönüm bahçe kuran çiftçilerimize dekara 30 adet zeytin ve 10 adet ceviz veriyoruz. Bunun amacı çiftçimiz kendi ihtiyacını karşılasın. Ekonomik olarak geçimini sağlasın. Dışarıya muhtaç olmasın. Daha fazlasına vermiyoruz, daha azına da vermiyoruz. Çünkü bu ölçülerin dışına çıktığımız zaman ekonomik olarak kar sağlamak isteyenler oluyor. Bizde bunların önünü kesmek için tapu parselini soruyoruz- ada parselini soruyoruz ve her yıl kontrol ediyoruz ve yerini buluyor” diye konuştu.
Güzelyurt Mahallesi’nden fidan almak için geldiğini belirten çiftçi Mehmet Uğur ise yapılan hizmetten oldukça memnun olduklarını kaydederek başta Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ettiklerini belirtti.
İlginizi Çekebilir
Çimko’nun 2024 Sürdürülebilirlik Raporu’na Stevie® Awards’tan Bronz Ödül
Çimko’nun "2024 Sürdürülebilirlik Raporu", uluslararası iş dünyasının ödül programlarından biri olan 23. Uluslararası İş Ödülleri’nde (The 23rd Annual International Business Awards®) "En İyi Sürdürülebilirlik Raporu" kategorisinde Bronz Stevie® Ödülü’ne layık görüldü.
30 Ağustos’un kadın kahramanları SANKO Üniversitesi’nde anıldı
SANKO Üniversitesi’nde 30 Ağustos Zafer Bayramı töreni düzenlendi. Programda Milli Mücadele’nin kadın kahramanları ve fedakârlıkları anlatıldı.
Başkan Dr. Yıldırım’dan 30 Ağustos Vurgusu: “Vatan Sevgisinin En Güçlü Yansıması”
Anadolu Sağlık İşletmeleri Derneği (ASİD) Genel Başkanı Dr. Yusuf Ziya Yıldırım, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.
Şehitkamil Turnuvası’nda Büyük Heyecan: Gaziantep Basketbol Sahaya Çıkıyor
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, Şehitkamil Turnuvası kapsamında 29 Ağustos Cumartesi günü Gaziantep Basketbol ile Mersin Spor Kulübü arasında oynanacak karşılaşma öncesinde düzenlenecek kortej yürüyüşüne ve mücadeleye tüm Gazianteplileri davet etti.
Prof. Dr. Perihan Öztürk, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde Hasta Kabulüne Başladı
Cilt Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Perihan Öztürk, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.
Şehitkamil’de “Her Dilimde Vefa” Büyüyor: Şekabel Baklava Yeni Noktalarda
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın “Her Dilimde Vefa” sloganıyla hayata geçirdiği Şekabel Baklava, Kuzeyşehir ve Gazikent bölgelerinde de hizmet vermeye başladı.