Burdur’da tüm hastanelerde ”Yaşlı Dostu Hastane” konseptine geçildi
GÜNDEM
BURDUR (AA) Burdur'daki tüm hastanelerde uygulamaya konulan "Yaşlı Dostu Hastane" konseptiyle yaşlılara ayrıcalıklı hizmeti verilmeye başlandı.
Kentte ilk olarak Bucak Devlet Hastanesinde başlatılan proje, yaygınlaştırılarak kent merkezi, Gölhisar, Yeşilova devlet hastaneleri ile Burdur Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nde uygulandı.
Bu kapsamda kent, tüm ikinci basamak sağlık tesisleriyle "Yaşlı Dostu Hastane" konseptine sahip tek il olma özelliğine sahip oldu.
İl Sağlık Müdürü Sırrı Şenbayram, Bucak Devlet Hastanesinde gazetecilere, TÜİK verilerine göre ildeki yaşlı nüfusu oranının 15,81 olduğunu söyledi. Bundan dolayı ildeki yaşlılara farklı bir hizmet politikası geliştirdiklerini aktaran Şenbayram, yaşlıların daha nitelikli sağlık hizmeti almaları adına böyle bir projeyi başlattıklarını dile getirdi.
Şenbayram, il genelindeki tüm yataklı tedavi kurumlarında "Yaşlı Dostu Hastane" projesini uyguladıklarını kaydetti.
Tedavi hizmeti almakta zorlanan 65 yaş üstü vatandaşlara hastanelerde özel alanlar oluşturduklarını ifade eden Şenbayram, "Bu konsepti tüm hastanelerinde uygulayan Türkiye'de ilk il olduk. Yaşlı Dostu Hastane, yaşlılarımızın kapıdan girdikleri anda çağrı zilini çalmasıyla başlayan tedavi ve tahlil sürecini de kapsayan yaşlılarla ilgili her şeyi düşündüğümüz özel bir konsept." ifadelerini kullandı.
"Pozitif ayrımcılık sağlıyoruz"
Hastaneye gelen yaşlıları sahiplenerek her adımda onların yanında olarak tedavi işlemlerini kolaylaştırdıklarını vurgulayan Şenbayram, şöyle konuştu:
"Yaşlılarımız sıra beklemeden ilgili personel vasıtasıyla onlar için ayrılmış özel tedavi ve hizmet alanına yönlendiriliyor. Bu alanda sadece onlara hizmet veriliyor. Böylelikle tedavileri daha hızlı yapılıyor. Yaşlılara hastanelerimizde pozitif ayrımcılık sağlıyoruz. Yaşlı hastalarımızın tedavisi hem hızlı yapılıyor hem de adeta özel bir otele veya ofise gelmiş gibi kendilerini evlerindeki rahatlıkta hissediyorlar. Sadece tedavi hizmeti değil aynı zamanda danışmanlık hizmeti de veriyoruz. İhtiyaçlarına göre sağlıklı yaşam merkezlerine yönlendiriyoruz. Beslenme ve egzersiz önerilerinde bulunuyoruz."
"Yaşlı Dostu Hastane" hizmeti alan 65 yaşındaki Abdullah Yüce de konseptten çok memnun kaldığını, otel konforunda hizmet aldığını anlattı.
Rahatlıkla sıra beklemeden muayene olduğunu belirten Yüce, "Güler yüzlü bir şekilde tahlillerimizi yaptılar, röntgenimizi, tomografimizi çektiler, özel ilgi gösterdiler ve çok memnun kaldık." dedi.
İlginizi Çekebilir
Bakan Kacır Ve Selçuk Bayraktar, SANKO Yürütücülüğünde Düzenlenen TEKNOFEST İnsanlık Yararına Teknolojiler Yarışmasını Ziyaret Etti
T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu ve TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, SANKO Holding Yürütücülüğünde düzenlenen TEKNOFEST İnsanlık Yararına Teknolojiler Yarışması’na katılan finalist öğrencileri ziyaret ederek, projeleri incelediler.
SANKO Üniversitesi Öğrencisi Avrupa Kardiyoloji Kongresi’nde Araştırma Sundu
SANKO Üniversitesi Rektör Danışmanı ve ABD Pittsburgh Üniversitesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Öğr. Üyesi Prof. Dr. Özlem Soran başkanlığında tıp fakültesi öğrencileri tarafından dokuz yıl önce başlatılan koroner arter hastalığından birincil koruma içerikli çalışmanın uzun dönem sonuçlarına ilişkin araştırma, Avrupa Kardiyoloji Kongresinde sunuma seçilerek, Tıp Fakültesi beşinci sınıf öğencisi Songül Merve Güven tarafından sunuldu.
SANKO Holding’den TEKNOFEST 2026’da Gençlere Teknoloji Desteği
SANKO Holding, ana paydaşlarından biri olduğu TEKNOFEST 2026’da yürütücülüğünü üstlendiği İnsanlık Yararına Teknolojiler Yarışması ile toplumsal ihtiyaçlara yönelik yenilikçi ve fayda odaklı teknoloji projelerinin geliştirilmesini teşvik ediyor.
Bilim Şehitkamil’den TEKNOFEST 2026’da Büyük Başarı
Şehitkamil Belediyesi Bilim Şehitkamil’de TEKNOFEST 2026 için hazırlanan 10 takım, 5 ayrı kategoride finale kalma başarısı gösterdi. Geleceğin bilim insanları geliştirdikleri projelerle TEKNOFEST 2026’da birincilik için yarışacak.
Şehitkamil Çamlıtepe’de ulaşım rahatladı: Yeni imar yolları asfaltla buluştu
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın ilçe genelinde daha güvenli, konforlu ve ulaşılabilir yollar oluşturma hedefi doğrultusunda yürütülen çalışmalar aralıksız devam ediyor. Çamlıtepe Mahallesi’nde yıllardır vatandaşların yaşadığı yol sorunu çözüme kavuşturulurken, yeni bölgelerde de asfalt serimi gerçekleşti.
Çimko’nun 2024 Sürdürülebilirlik Raporu’na Stevie® Awards’tan Bronz Ödül
Çimko’nun "2024 Sürdürülebilirlik Raporu", uluslararası iş dünyasının ödül programlarından biri olan 23. Uluslararası İş Ödülleri’nde (The 23rd Annual International Business Awards®) "En İyi Sürdürülebilirlik Raporu" kategorisinde Bronz Stevie® Ödülü’ne layık görüldü.