© Haber Hanesi 2014 - 2025

ÇAĞIN EĞİTİM ATEŞİ ÜLKÜ OCAKLARI’NDA YANIYOR

ÇAĞIN EĞİTİM ATEŞİ ÜLKÜ OCAKLARI’NDA YANIYOR

Ülkü Ocakları Kahramanmaraş İl Başkanlığı, Dönüklü Mahallesi’de bulunan Fatih Sultan Mehmet İlkokulu/Ortaokulu’na Elife DEMİRBANKA Kütüphane’si kurdu. Yapılan kütüphaneye aynı zamanda kitap bağışında bulunan Ülkü Ocakları Kahramanmaraş İl Başkanlığı okul bahçesine de Ali DEMİRBANKA Çeşmesi yaptırdı.   Fatih Sultan Mehmet İlkokulu/Ortaokulu tarafından düzenlenen “Siyer-i Nebi Bilgi Yarışması” ödül töreninin ardından kütüphane ve çeşme açılışı gerçekleşti. Aziz şehitlerimiz anısına Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program, Kuran-ı Kerim tilaveti ile devam etti.  Programda ödül alan öğrencilere hediyelerini Ülkü Ocakları Kahramanmaraş İl Başkanı Hüseyin KAYIŞ takdim etti.   Ödül töreninin ardından kurdele kesimi Ülkü Ocakları Kahramanmaraş İl Başkanı Hüseyin KAYIŞ, kütüphane-çeşme yapımına destek olan ve kitap bağışında bulunan Eğitimci Ülkücü Hakan DEMİRBANKA, Fatih Sultan Mehmet İlkokulu/Ortaokulu Müdürü İsa PAMUK tarafından gerçekleştirildi.   Ülkü Ocakları Kahramanmaraş İl Başkanı Hüseyin KAYIŞ çocuklara hitabında: “Sizler bu ülkenin geleceğisiniz. Bu ülkeyi daha aydınlık yarınlara taşımak önce biz ağabeylerinizin daha sonra siz gençlerimizin görevidir. En büyük mücadeleniz cehaletle olsun. Cehalete karşı daima ilim ve irfanla donanmış, üstün ahlak sahibi bireyler olmayı gaye edinin. Gelecekte başarı görmek isteyen her genç okuyarak kendini geliştirmelidir. Sizlerde bu vatana hayırlı bireyler olarak kendinizi  dinimizin ilk emri olan Oku ile geliştirin. Unutmayın ki bedenlerin gıdası yiyecek içektir, akıl ve ruhun gıdası ise ilim ve hikmettir.”   KAYIŞ sözlerine: “Okumayan beyinler susuz toprak gibidir. Susuz toprakta hiçbir fidan yetişmez. Ülkü Ocakları bu milletin gençlik aşısıdır. Gençlikte bu milletin istikbalidir. Biz Türk Gençliğinden yanayız. Sizler de birer Aziz SANCAR olacaksınız” şeklinde devam etti.   “MÜREKKEBİN AKMADIĞI YERDE KAN AKIYOR”   Gençliğin, bir milletin gelecekte aynası olduğunu hatırlatan KAYIŞ; “Mürekkebin akmadığı yerde maalesef kan akıyor. Okumaya ve gelişmeye engel olan başta uyuşturucu ve madde bağımlılığı olmak üzere tüm kötü alışkanlıklardan gençlerimizi uzak tutmak, bu millete duyulan ahde vefayı ortaya koymaktır. Dün bu topraklar için mücadele ederek toprağa düşenlere vefa borcumuzu bu şekilde ödeyebiliriz. Aydınlık gelecek için; tarihine ve kültürüne sahip çıkan, milli-manevi değerlerine bağlı gençler yetiştirmenin mücadelesini vereceğiz. Kütüphane ve çeşme yapımı gibi böylesi güzel bir hayra vesile olan başta Eğitimci Ülkücü Hakan DEMİRBANKA olmak üzere Fatih Sultan Mehmet İlkokulu/Ortaokulu Müdürü İsa PAMUK ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

İlginizi Çekebilir

Şehitkamil Belediyesi’nden Üniversite Öğrencilerine 200 Milyon TL Destek

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, üniversite öğrencilerine yönelik eğitim desteğini bu yıl da sürdürüyor. Birinci dönem 10 bin TL, ikinci dönem 10 bin TL olmak üzere toplam 20 bin TL eğitim desteği sağlayacak olan Şehitkamil Belediyesi, üniversiteli gençler için 200 milyon TL bütçe ayırdı. Başkan Yılmaz, “Bir öğrencinin hayaline, bir ailenin umuduna ortak olmak istiyoruz. Bizim sizlerden tek isteğimiz, derslerinize çalışmanız” dedi.

Bakan Kacır Ve Selçuk Bayraktar, SANKO Yürütücülüğünde Düzenlenen TEKNOFEST İnsanlık Yararına Teknolojiler Yarışmasını Ziyaret Etti

T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu ve TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, SANKO Holding Yürütücülüğünde düzenlenen TEKNOFEST İnsanlık Yararına Teknolojiler Yarışması’na katılan finalist öğrencileri ziyaret ederek, projeleri incelediler.

SANKO Üniversitesi Öğrencisi Avrupa Kardiyoloji Kongresi’nde Araştırma Sundu

SANKO Üniversitesi Rektör Danışmanı ve ABD Pittsburgh Üniversitesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Öğr. Üyesi Prof. Dr. Özlem Soran başkanlığında tıp fakültesi öğrencileri tarafından dokuz yıl önce başlatılan koroner arter hastalığından birincil koruma içerikli çalışmanın uzun dönem sonuçlarına ilişkin araştırma, Avrupa Kardiyoloji Kongresinde sunuma seçilerek, Tıp Fakültesi beşinci sınıf öğencisi Songül Merve Güven tarafından sunuldu.

SANKO Holding’den TEKNOFEST 2026’da Gençlere Teknoloji Desteği

SANKO Holding, ana paydaşlarından biri olduğu TEKNOFEST 2026’da yürütücülüğünü üstlendiği İnsanlık Yararına Teknolojiler Yarışması ile toplumsal ihtiyaçlara yönelik yenilikçi ve fayda odaklı teknoloji projelerinin geliştirilmesini teşvik ediyor.

Bilim Şehitkamil’den TEKNOFEST 2026’da Büyük Başarı

Şehitkamil Belediyesi Bilim Şehitkamil’de TEKNOFEST 2026 için hazırlanan 10 takım, 5 ayrı kategoride finale kalma başarısı gösterdi. Geleceğin bilim insanları geliştirdikleri projelerle TEKNOFEST 2026’da birincilik için yarışacak.

Şehitkamil Çamlıtepe’de ulaşım rahatladı: Yeni imar yolları asfaltla buluştu

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın ilçe genelinde daha güvenli, konforlu ve ulaşılabilir yollar oluşturma hedefi doğrultusunda yürütülen çalışmalar aralıksız devam ediyor. Çamlıtepe Mahallesi’nde yıllardır vatandaşların yaşadığı yol sorunu çözüme kavuşturulurken, yeni bölgelerde de asfalt serimi gerçekleşti.

TÜM HABERLER