CHP Genel Başkan Yardımcısı Salıcı, partisinin Antalya bölge toplantısında konuştu:
GÜNDEM”Küresel iklim değişikliğiyle mücadele için dünyanın bir an önce tedbir alması gerekiyor. Bir ülkenin tedbir alması yetmiyor, aynı dünyada yaşıyoruz. Hep beraber tedbir alıyor olmamız gerekiyor”
ANTALYA (AA) CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, küresel iklim değişikliğiyle mücadele için dünyanın bir an önce tedbir alması gerektiğini belirterek "Bir ülkenin tedbir alması yetmiyor, aynı dünyada yaşıyoruz. Hep beraber tedbir alıyor olmamız gerekiyor." dedi.
CHP tarafından, Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde bir otelde Antalya, Burdur, Isparta, Konya'nın CHP milletvekilleri, belediye başkanları ve parti yöneticilerinin katılımıyla bölge toplantısı düzenlendi.
Salıcı, burada yaptığı konuşmada, Antalya'nın yazın yangınlarla boğuştuğunu aktararak söndürme çalışmalarına destek verenlere teşekkür etti. Türkiye'nin yazın küresel iklim değişikliğinin de tetiklediği yangınlar ve sel baskınlarıyla uğraştığını anlatan Salıcı, şunları söyledi:
"Bunlar küresel iklim değişikliğinin bizim içinde bulunduğumuz Akdeniz havzasına yaşatmış olduğu sorunlar. Dolayısıyla küresel iklim değişikliğiyle mücadele için dünyanın bir an önce tedbir alması gerekiyor. Bir ülkenin tedbir alması yetmiyor, aynı dünyada yaşıyoruz. Hep beraber tedbir alıyor olmamız gerekiyor. Bu nedenle yıllarca 'Paris İklim Anlaşması'nı imzalayalım' dedim. Geçtiğimiz haftalarda Paris İklim Anlaşması Meclise geldi ve TBMM tarafından onaylandı. Daha önce adım atmış olsak belki küresel iklim değişikliği gibi sorunları daha az yaşayacağız."
"Biz hazırlıklıyız, fikirlerimiz var"
Yazın ciddi bir kuraklık olduğunu, bunun sebze ve meyvelerde rekoltede düşüş, fiyatlarda artışa neden olduğunu dile getiren Salıcı, erken seçim istediklerini belirtti. Parti olarak iktidara hazır olduklarını vurgulayan Salıcı, "Bu toplantılar, CHP'nin bugününü konuşacağımız toplantılar değil. Bugünü analiz edeceğiz ama önümüzdeki dönemi nasıl kuracağımızı, hangi kadrolarla kuracağımızı ve bu mücadelemizi nasıl başarıya götüreceğimizi konuşacağımız bir toplantı. Biz hazırlıklıyız, fikirlerimiz var." dedi.
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek de partileri için bölge toplantılarının önemli olduğunu, 2023'e hazır olduklarını kaydetti.
Toplantı basına kapalı devam etti.
İlginizi Çekebilir
Şehitkamil’de Kadınların El Emeği Göz Kamaştırdı: 550 Eser Sergilendi
Şehitkamil Belediyesi Aile Merkezlerinde eğitim gören kadınların 8 ay süren eğitimlerin sonunda ortaya çıkardığı eserlerden oluşan El Sanatlar Sergisi, yoğun katılımla açıldı. 550 eserden oluşan sergi büyük beğeni aldı.
KİÜ Öğrencileri TUSAŞ’ta Geleceğin Havacılık Uzmanları Olarak Yetişiyor
Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi (KİÜ) Airbus-TUSAŞ Havacılık Meslek Yüksekokulu öğrencileri, “İşletmede Mesleki Eğitim Programı” kapsamında havacılık ve savunma sanayiinin öncü kuruluşu TUSAŞ’ta uygulamalı eğitimlerine hız kesmeden devam ediyor.
Çimko’dan enerji dönüşümü ve alternatif yakıt kullanımına yönelik adımlar: Alternatif yakıt oranını 5 yılda %63 arttırdı
Çimko, 2025 Sürdürülebilirlik Raporu’nda enerji dönüşümü ve karbon yönetimi alanındaki uygulamalarına ve performans göstergelerine yer verdi. Alternatif yakıt tedarikinde biyokütle içeriğine sahip atıklarla birlikte yüksek kalorifik değere sahip atıkları öncelikli olarak tercih eden Çimko’nun, 2025 yılında fabrikalara ait ağırlıklı ortalama alternatif yakıt ısıl ikame oranı yüzde 17,2 seviyesine ulaşırken, bu oran 2020 baz yılına kıyasla yaklaşık yüzde 63 artış gösterdi.
Şehitkamil’de 3 Mahalleye Yeni Sosyal Tesis Müjdesi
Şehitkamil Belediyesi, ilçenin farklı noktalarında vatandaşların sosyal, kültürel ve sportif ihtiyaçlarını karşılayacak yatırımları hayata geçirmeye devam ediyor. Bu kapsamda Atalar, Battal ve Işıklı mahallelerinde yapımına başlanan sosyal tesislerde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.
Dülük Antik Taş Ocağı'nda Muhteşem Defile! Tarih ve Moda Buluştu
Şehitkamil Belediyesi ile Gaziantep Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen 3. Moda ve Tasarım Haftası kapsamında gerçekleştirilen Cosplay ve Sürrealizm Defilesi, Dülük Antik Taş Ocağı’nın eşsiz atmosferinde büyük ilgi gördü. Tarihi dokunun sanatla buluştuğu etkinlikte, genç tasarımcıların özgün çalışmaları izleyenlerden tam not aldı.
AKEDAŞ’ta Bayram Coşkusu: Çalışanlar ve Yöneticiler Bayramlaştı
Kurban Bayramı dolayısıyla AKEDAŞ tarafından düzenlenen geleneksel bayramlaşma programı, kurum çalışanlarını ve yöneticilerini bir araya getirdi. AKEDAŞ yerleşkesinde gerçekleştirilen programda, bayramın birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu hep birlikte yaşandı.