Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın telefonla görüştüğü afetzede kadın yaşadıklarını anlattı
GÜNDEM75 yaşındaki Zülfiye Ceylan: ”Sel sularıyla seralardaki pislikler ve tomruklar da gelmeye başladı. Köprü tıkandı ve sular taşmaya başladı. Çok korktum” ”Yalnız olmadığımızı ve devletin desteğinin arkamızda olduğunu hissettim. Vatanımıza, milletimize, yeni nesillere her zaman dua ediyorum”
ANTALYA (AA) SÜLEYMAN ELÇİN Antalya'nın Kumluca ilçesindeki sel felaketinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın telefonla konuşarak "geçmiş olsun" dileğini ilettiği Zülfiye Ceylan, devletin desteğini arkasında hissettiğini söyledi.
Sel sonrası ilçede incelemeler yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu aracılığıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan ile telefonda konuşan 75 yaşındaki Ceylan, yaşadıklarını AA muhabirine anlattı.
Narenciye Mahallesi'nde ikamet eden Ceylan, 53 yıldır aynı yerde oturduğunu ve ilk kez bu kadar büyük bir sel felaketi gördüğünü dile getirdi.
Derenin yükselmeye başlamasıyla kardeşlerine telefon açarak, "Dua edin. Afet olacak sanırım." dediğini anlatan Ceylan, "Sel sularıyla seralardaki pislikler ve tomruklar da gelmeye başladı. Köprü tıkandı ve sular taşmaya başladı. Çok korktum. Evimin altındaki dükkanımın önündeki sandalyelerin sularla gittiğini gördüm. Sonra arabalar da sürüklenmeye başladı. Evimde tek başıma çaresiz ve korkuyla sabaha kadar bekledim." diye konuştu.
"Evimden çıktığımda karşımda Bakan Soylu'yu gördüm"
Ertesi gün sular çekilince çaresizce evinden çıktığında karşısında Bakan Soylu'yu gördüğünü belirten Ceylan, sözlerini şöyle sürdürdü:
"O anda Bakanımızı kalbime katacaktım, o derece çok mutlu oldum, sevindim. Allah razı olsun. Cumhurbaşkanımızla da konuştum. O da dünya durdukça dursun. Biraz daha rahatladım. Cumhurbaşkanımız Türkiye'ye büyük hizmetler verdi. Yalnız olmadığımızı ve devletin desteğinin arkamızda olduğunu hissettim. Vatanımıza, milletimize, yeni nesillere her zaman dua ediyorum."
Zülfiye Ceylan, Kumluca'nın her yerinde selin izlerinin silinmesi için çalışmalar yapıldığını görünce duygulandığını söyledi.
İlginizi Çekebilir
Çimko’nun 2024 Sürdürülebilirlik Raporu’na Stevie® Awards’tan Bronz Ödül
Çimko’nun "2024 Sürdürülebilirlik Raporu", uluslararası iş dünyasının ödül programlarından biri olan 23. Uluslararası İş Ödülleri’nde (The 23rd Annual International Business Awards®) "En İyi Sürdürülebilirlik Raporu" kategorisinde Bronz Stevie® Ödülü’ne layık görüldü.
30 Ağustos’un kadın kahramanları SANKO Üniversitesi’nde anıldı
SANKO Üniversitesi’nde 30 Ağustos Zafer Bayramı töreni düzenlendi. Programda Milli Mücadele’nin kadın kahramanları ve fedakârlıkları anlatıldı.
Başkan Dr. Yıldırım’dan 30 Ağustos Vurgusu: “Vatan Sevgisinin En Güçlü Yansıması”
Anadolu Sağlık İşletmeleri Derneği (ASİD) Genel Başkanı Dr. Yusuf Ziya Yıldırım, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.
Şehitkamil Turnuvası’nda Büyük Heyecan: Gaziantep Basketbol Sahaya Çıkıyor
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, Şehitkamil Turnuvası kapsamında 29 Ağustos Cumartesi günü Gaziantep Basketbol ile Mersin Spor Kulübü arasında oynanacak karşılaşma öncesinde düzenlenecek kortej yürüyüşüne ve mücadeleye tüm Gazianteplileri davet etti.
Prof. Dr. Perihan Öztürk, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde Hasta Kabulüne Başladı
Cilt Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Perihan Öztürk, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.
Şehitkamil’de “Her Dilimde Vefa” Büyüyor: Şekabel Baklava Yeni Noktalarda
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın “Her Dilimde Vefa” sloganıyla hayata geçirdiği Şekabel Baklava, Kuzeyşehir ve Gazikent bölgelerinde de hizmet vermeye başladı.