DULKADİROĞLU BELEDİYESİ 4’ÜNCÜ KONAĞINI RESTORE EDİYOR
GÜNDEMDulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay’ın kültürel dönüşüm projeleri arasında yer alan konak restorasyonu çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.
Dulkadiroğlu Belediyesi, Mutfak Müzesi, Somut Olmayan Kültürel Değerler Müzesi ve Üdürğücü konağının ardından Kahramanmaraş Araştırmalar Konağı’nın restorasyon çalışmalarında da sona gelindi.
Tarihi ve kültürel değerleri ön plana çıkarmak için çeşitli çalışmalar yapan Dulkadiroğlu Belediyesi, bu kapsamda ilçede bulunan tarihi konakları satın alarak restorasyon çalışmaları başlatmıştı. İlk restorasyon çalışmasını Mutfak Müzesi olarak tamamlayan Dulkadiroğlu Belediyesi, ardından ikinci konağını Somut Olmayan Kültürel Miras Müzesi olarak hizmete açtı. Daha sonra satın aldığı en büyük konaklardan biri olan Üdürgücü Konağını restore ederek hizmete sunan Dulkadiroğlu Belediyesi, Kahramanmaraş Araştırmalar Konağı için de restorasyon çalışmalarını sürdürüyor. Divanlı mahallesinde yer alan konağı en kısa zamanda hizmete sunmak için çalışmalar büyük bir hızla devam ettiklerini bildiren Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, konuyla ilgili şunları söyledi:
Bu kapsamda ilçede bulunan konakları restore ettiklerini hatırlatan Başkan Okay, göreve geldiklerinde 4 adet konağı satın aldıklarını hatırlattı.
Bu dört konağın üçünü restore ederek hizmete sunduklarını kaydeden Başkan Okay, 4’üncü konağın da restorasyon çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğunu aktararak sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Tarihi ve kültürel değerleriyle büyük bir zenginliğe sahip olan Dulkadiroğlu ilçemiz, bu özelliğini kullanarak hem turizmde arzu ettiği noktaya daha kolay gelebilir diye düşünüyoruz. Bu kapsamda bizlerde göreve geldiğimiz dönem 4 adet konağı satın alarak bu konaklar üzerinde çeşitli projeler yaptık. İlk çalışmamızı Mutfak Müzesi olarak tamamlayarak hizmete açtık. Bu çalışma Kahramanmaraş tarafından benimsendi ve büyük ilgi gördü. Bu ilgi bizleri son derece mutlu etti ve Somut Olmayan Kültürel Miras Müzesi’nin yapımında bizleri daha da kamçıladı. Nihayetinde bu müzemizi de tamamlayarak hizmete açtık. Hemen ardından Üdürgücü konağımızı restore ederek Kahramanmaraş’ımızın hizmetine sunduk. Dördüncü konağımızın da restorasyon çalışmalarına başlamıştık. Şuanda geldiğimiz notada çalışmalar tamamlanmak üzere. Bu alanı da restore ederek hizmete açacağız. Kahramanmaraş Araştırmalar Konağı olarak belirlediğimiz bu alanda şehrimize ait tarihi bilgi ve belgeleri vatandaşlarımız bulabilecekler. Ben şimdiden şehrimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.”
İlginizi Çekebilir
Şehitkamil Belediyesi'nden LGS Tercih Döneminde Ücretsiz Danışmanlık Desteği
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından tercih dönemine giren öğrenciler ve aileleri için 22-27 Temmuz tarihleri arasında ücretsiz tercih danışmanlığı hizmetini başlattıklarını duyurdu.
SANKO Üniversitesi Rektörü Dağlı'dan YKS Tercihinde Kritik Tavsiyeler
SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı, Yükseköğretim Kurumları Sınav (YKS) sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte tercih yapacak adaylara yönelik mesaj yayımladı.
SANKO Üniversitesi Tanıtım Günleri 22 Temmuz'da Başlıyor
SANKO Üniversitesi tarafından, üniversite tercihi yapacak aday öğrencilere ve ailelerine yönelik Tanıtım Günleri düzenlenecek.
SANKO Üniversitesi Memnuniyet Sıralamasında Türkiye'nin Zirvesine Yükseldi
SANKO Üniversitesi, öğrenci ve mezun memnuniyetinde elde ettiği başarılarla Türkiye'nin en seçkin üniversiteleri arasındaki yerini daha da güçlendirdi.
Şehitkamil'den Gençlere Yaz Hediyesi: Ücretsiz Burnaz Plajı Kampı Başvuruları Başladı
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz'ın, lise öğrencileri ile yeni mezun gençlere karne hediyesi olarak hazırladığı Günübirlik Erzin Burnaz Plajı Deniz Kampı için başvurular başladı. Yaz tatilini hem eğlenceli hem de verimli geçirmeleri amacıyla hayata geçirilen proje kapsamında gençler, ücretsiz olarak denizle buluşma fırsatı yakalayacak.
Prof. Dr. Güner Dağlı: Gençlerimizi Milli ve Manevi Değerlerle Yetiştirmeliyiz
SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı,15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda "15 Temmuz, milletimizin devletine, vatanına ve millî iradesine sahip çıkma kararlılığını tüm dünyaya gösterdiği unutulmaz bir gündür" dedi.