Darp sonucu yüzde 69 engelli kalan kişiyi yaralayanlara 5 yıl 7 ay 15 gün hapis
GÜNDEMAntalya’da Halil Hüseyin Kayalı’yı darbederek engelli kalmasına neden oldukları gerekçesiyle ”kasten öldürmeye teşebbüs” suçundan yargılanan 3 sanıktan 2’si 5 yıl 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı Mağdur Halil Hüseyin Kayalı: ”Benim hayatım, darp sonucunda tam tersi olarak değişti. Şu anda yüzde 69 engelliyim” Avukat Mesut Oğuz: ”Sanıklar hakkında yapılan indirimler hukuka aykırıdır. Dosyayı istinafa taşıyarak takipçisi olacağız”
ANTALYA (AA) Antalya'da darbedilmesi sonucu yüzde 69 engelli kalan Halil Hüseyin Kayalı'yı ağır yaraladıkları iddiasıyla "kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan yargılanan 3 sanıktan 2'si, 5 yıl 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı.
1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, tutuklu sanık A.A, tutuklu bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katılırken, tutuksuz sanıklar H.B.B. ve H.B.A. katılmadı. Duruşma salonunda müşteki Halil Hüseyin Kayalı ve taraf avukatları hazır bulundu.
Duruşmada söz verilen sanık A.A. öldürmek gibi bir amaç ve kastının olmadığını savunarak, "Pişmanım." dedi.
Mahkeme heyeti, A.A. ve H.B.B'yi "kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan 9 yıl hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme, sanıkların kız arkadaşına mağdurun laf attığı iddiasıyla cezayı önce 6 yıl 9 ay'a, sanıkların geçmişi, sosyal ilişkileri, fiilden sonraki ve yargılama sürecindeki davranışları nedeniyle de 5 yıl 7 ay 15 güne indirdi.
Sanık H.B.A'nın ise beraatına karar verildi.
"Hayatım iyi bir şekilde gitmiyor"
Duruşma sonrası gazetecilere açıklama yapan müşteki Halil Hüseyin Kayalı, davasının 4 yıl önce sulh ceza mahkemesinde başladığını, mahkemenin görevsizlik kararıyla Antalya 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde "Kasten öldürmeye teşebbüs" suçlamasıyla yargılamanın yapıldığını söyledi.
Sanıklara verilen 5 yıl 7 ay 15 günlük cezanın beklediğinin çok altında olduğunu ifade eden Kayalı, "Benim hayatım, darp sonucunda tam tersi olarak değişti. Şu anda yüzde 69 engelliyim. En basitinden bastona mahkum kaldım. Bu durum benim için çok zor oldu. İşimi yapamıyorum. Güzel bir gelirim yok. Artık hayatım iyi bir şekilde gitmiyor." dedi.
Avukat Mesut Oğuz da müebbet hapis cezası istenen sanıkların, 5 yıl 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldığını belirterek, "Sanıkların iyi hali ya da geçmiş durumu baz alınarak indirim yapılmışsa da GBT (Genel Bilgi Toplama) kayıtlarına baktığımızda çarşaf çarşaf haklarında dosyalar vardır. Sanıklar hakkında yapılan indirimler hukuka aykırıdır. Dosyayı istinafa taşıyarak takipçisi olacağız." dedi.
Olay
Muratpaşa ilçesinde Güvenlik Mahallesi'nde 5 Şubat 2019'da evine gitmek üzere işten çıkan 39 yaşındaki Kayalı, iddiaya göre tanımadığı kişilerce laf atma meselesi yüzünden darbedildi.
İki kişi tarafından plastik boru ve tekmeyle dakikalarca darbedilen Kayalı, uzun süre yoğun bakımda tedavi gördü. Aldığı darbeler nedeniyle konuşmak ve yürümekte zorlanan Kayalı'ya yüzde 69 engelli raporu verildi.
Olayla ilgili ilk olarak sanık H.B.B. hakkında "basit yaralama" suçundan Antalya 2. Asliye Ceza Mahkemesinde dava açıldı. Olaya ilişkin güvenlik kamerası görüntülerini ve sağlık raporunu dikkate alan mahkeme, "görevsizlik" kararı vererek dosyayı Antalya 1. Ağır Ceza Mahkemesine gönderdi.
Ağır Ceza Mahkemesi, H.B.B'nin yanı sıra olaya karıştığı belirlenen A.A. ve H.B.A. hakkında da "kasten öldürmeye teşebbüs" suçlamasıyla dava açılması için savcılığa suç duyurusunda bulunmuştu.
İlginizi Çekebilir
SANKO Üniversitesi Öğrencisi Avrupa Kardiyoloji Kongresi’nde Araştırma Sundu
SANKO Üniversitesi Rektör Danışmanı ve ABD Pittsburgh Üniversitesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Öğr. Üyesi Prof. Dr. Özlem Soran başkanlığında tıp fakültesi öğrencileri tarafından dokuz yıl önce başlatılan koroner arter hastalığından birincil koruma içerikli çalışmanın uzun dönem sonuçlarına ilişkin araştırma, Avrupa Kardiyoloji Kongresinde sunuma seçilerek, Tıp Fakültesi beşinci sınıf öğencisi Songül Merve Güven tarafından sunuldu.
SANKO Holding’den TEKNOFEST 2026’da Gençlere Teknoloji Desteği
SANKO Holding, ana paydaşlarından biri olduğu TEKNOFEST 2026’da yürütücülüğünü üstlendiği İnsanlık Yararına Teknolojiler Yarışması ile toplumsal ihtiyaçlara yönelik yenilikçi ve fayda odaklı teknoloji projelerinin geliştirilmesini teşvik ediyor.
Bilim Şehitkamil’den TEKNOFEST 2026’da Büyük Başarı
Şehitkamil Belediyesi Bilim Şehitkamil’de TEKNOFEST 2026 için hazırlanan 10 takım, 5 ayrı kategoride finale kalma başarısı gösterdi. Geleceğin bilim insanları geliştirdikleri projelerle TEKNOFEST 2026’da birincilik için yarışacak.
Şehitkamil Çamlıtepe’de ulaşım rahatladı: Yeni imar yolları asfaltla buluştu
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın ilçe genelinde daha güvenli, konforlu ve ulaşılabilir yollar oluşturma hedefi doğrultusunda yürütülen çalışmalar aralıksız devam ediyor. Çamlıtepe Mahallesi’nde yıllardır vatandaşların yaşadığı yol sorunu çözüme kavuşturulurken, yeni bölgelerde de asfalt serimi gerçekleşti.
Çimko’nun 2024 Sürdürülebilirlik Raporu’na Stevie® Awards’tan Bronz Ödül
Çimko’nun "2024 Sürdürülebilirlik Raporu", uluslararası iş dünyasının ödül programlarından biri olan 23. Uluslararası İş Ödülleri’nde (The 23rd Annual International Business Awards®) "En İyi Sürdürülebilirlik Raporu" kategorisinde Bronz Stevie® Ödülü’ne layık görüldü.
30 Ağustos’un kadın kahramanları SANKO Üniversitesi’nde anıldı
SANKO Üniversitesi’nde 30 Ağustos Zafer Bayramı töreni düzenlendi. Programda Milli Mücadele’nin kadın kahramanları ve fedakârlıkları anlatıldı.