Düden Şelalesi’ndeki kirlilik ve köpürme çevre platformlarınca araştırılıyor
GÜNDEM
ANTALYA (AA) Antalya'da bulunan Düden Şelalesi'ndeki kirlilik, köpürme ve balık ölümleriyle ilgili sivil toplum kuruluşlarınca araştırma yapılıyor.
Abdullah Sevimçok Sivil Toplum ve İnovasyon Merkezleri (ASSİM) Çevre Platformu üyeleri, kirlilik ile ilgili gerçekleştirdikleri araştırma sonuçlarını Erdal İnönü Kent Parkı'nda düzenledikleri basın toplantısında açıkladı.
Platform üyesi ve Akdeniz Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Güray Doğan, yaptığı açıklamada, platform olarak hiçbir kurum ve kuruluşla bağlantılı olmadıklarını söyledi.
Düden Şelalesi'ndeki kirliliğin nedenini araştırmak için ilgili uzmanlar eşliğinde bir araya geldiklerini dile getiren Doğan, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğünce ceza kesilen tesisler, Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ve Kızıllı Atık ve Entegre Tesisi'nde incelemelerde bulunduklarını belirtti.
Tesislerde herhangi bir sızdırma olup olmadığını araştırdıklarını belirten Doğan, şöyle konuştu:
"Elde ettiğimiz bulgular ceza kesilen tesislerin fiziken bölgeyi kirletemeyeceği yönünde oldu. Ancak burada izinsiz yer altı deşarj ve depolama var, bunların izni alınarak ve sızdırmazlığı kanıtlanmış şekilde depolanması gerekiyor. OSB'den de bir kirlilik kaynağı olsaydı, bunun da tüm bölgeye etki edeceği kanaatine vardık. Elimizdeki ihtimaller dahilinde en yüksek olasılığa sahip Kızıllı Atık Depolama Tesisi gibi duruyor. Tesisin borulama hattı sızdırmazlığının kontrol altına alındığı beyan edildi ancak buna rağmen buradan bir sızıntı olma ihtimalini ve sızıntının köpürmeye olanak sağlayacak yüzey aktif madde bakımından yoğun olduğunu düşünüyoruz. Dolayısıyla temel sorunumuz bu."
Doğan, ceza kesilen tesislerde izinsiz şekilde yer altına deşarj ve depolama olduğunu ifade ederek, bu konuda da gerekli önlemlerin alınması gerektiğini dile getirdi.
Platform üyesi Sağlık Yüksek Mühendisi Tokan Engin de kurumlar arası iş birliği ile sorunların üzerine gidilerek gerekli önlemlerin alınmasının önemine vurgu yaptı.
İlginizi Çekebilir
Çimko’nun 2024 Sürdürülebilirlik Raporu’na Stevie® Awards’tan Bronz Ödül
Çimko’nun "2024 Sürdürülebilirlik Raporu", uluslararası iş dünyasının ödül programlarından biri olan 23. Uluslararası İş Ödülleri’nde (The 23rd Annual International Business Awards®) "En İyi Sürdürülebilirlik Raporu" kategorisinde Bronz Stevie® Ödülü’ne layık görüldü.
30 Ağustos’un kadın kahramanları SANKO Üniversitesi’nde anıldı
SANKO Üniversitesi’nde 30 Ağustos Zafer Bayramı töreni düzenlendi. Programda Milli Mücadele’nin kadın kahramanları ve fedakârlıkları anlatıldı.
Başkan Dr. Yıldırım’dan 30 Ağustos Vurgusu: “Vatan Sevgisinin En Güçlü Yansıması”
Anadolu Sağlık İşletmeleri Derneği (ASİD) Genel Başkanı Dr. Yusuf Ziya Yıldırım, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.
Şehitkamil Turnuvası’nda Büyük Heyecan: Gaziantep Basketbol Sahaya Çıkıyor
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, Şehitkamil Turnuvası kapsamında 29 Ağustos Cumartesi günü Gaziantep Basketbol ile Mersin Spor Kulübü arasında oynanacak karşılaşma öncesinde düzenlenecek kortej yürüyüşüne ve mücadeleye tüm Gazianteplileri davet etti.
Prof. Dr. Perihan Öztürk, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde Hasta Kabulüne Başladı
Cilt Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Perihan Öztürk, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.
Şehitkamil’de “Her Dilimde Vefa” Büyüyor: Şekabel Baklava Yeni Noktalarda
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın “Her Dilimde Vefa” sloganıyla hayata geçirdiği Şekabel Baklava, Kuzeyşehir ve Gazikent bölgelerinde de hizmet vermeye başladı.