© Haber Hanesi 2014 - 2025

Düşen yangın söndürme uçağında yaşamını yitiren orman mühendisi Aydın, Mersin’de toprağa verildi

Mut ilçesinde düzenlenen cenazeye, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli de katıldı

MERSİN (AA) Kahramanmaraş'ta Orman Genel Müdürlüğü hizmetinde kullanılan yangın söndürme uçağının düşmesiyle hayatını kaybeden orman mühendisi Oğuz Avşar Aydın, memleketi Mersin'de son yolcuğuna uğurlandı.

Mut Devlet Hastanesi morgundan alınan Aydın'ın (48) naaşı, törenin yapılacağı Şehit Eyüp Kahraman Camisi'ne götürüldü.

Burada düzenlenen törene, Aydın'ın babası Salih, annesi Emine, eşi Hacer, çocukları Bahadır ve Bilge, kardeşleri Afşın ve Asım ile Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Vali Ali İhsan Su, Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, bazı milletvekilleri, kent protokolü üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Bakan Pakdemirli, baba Salih Aydın'ı teskin etti.

Aydın'ın bazı yakınları törende ayakta durmakta güçlük çekti, bazıları ise tabuta sarılıp gözyaşı döktü.

İl Müftüsü Şaban Kondi'nin kıldırdığı namazın ardından Aydın'ın Türk bayrağına sarılı naaşı, tören mangasınca omuzlarda taşınarak cenaze aracına konuldu.

Aydın'ın cenazesi, Mut Şehir Mezarlığı'ndaki şehitliğe defnedilmek üzere son yolculuğuna uğurlandı.

Yangın söndürme helikopterinin düşmesi

Kahramanmaş'ın Onikişubat ilçesi Ilıca Mahallesi Almalı mevkisindeki ormanlık alanda yıldırım isabet etmesi sonucu yangın çıkmış, Orman Genel Müdürlüğü tarafından Rusya'dan kiralanan ve Adana Orman Bölge Müdürlüğü hizmetinde kullanılan yangın söndürme uçağı düşmüştü.

Arazinin sarp olduğu bölgeye kara yolu ulaşımının bulunmaması nedeniyle Milli Savunma Bakanlığının görevlendirdiği helikopterle Beşen Mahallesi Kısık Vadisi'ndeki olay yerine ulaşan ekipler, 8 kişinin naaşına ulaşmıştı.

Hayatını kaybedenlerden Oğuz Avşar Aydın'ın, 1998'den beri Orman Genel Müdürlüğü'nde çeşitli görevlerde yer aldığı, evli ve 2 çocuğunun olduğu belirtilmişti.

İlginizi Çekebilir

SANKO Üniversitesi'nde Rektörlük Görevine Prof. Dr. Güner Dağlı Yeniden Atandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmî Gazete'de yayımlanan karar kapsamında sekiz üniversiteye rektör ataması gerçekleştirildi.

Şehitkamil Belediyesi'nden LGS Tercih Döneminde Ücretsiz Danışmanlık Desteği

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından tercih dönemine giren öğrenciler ve aileleri için 22-27 Temmuz tarihleri arasında ücretsiz tercih danışmanlığı hizmetini başlattıklarını duyurdu.

SANKO Üniversitesi Rektörü Dağlı'dan YKS Tercihinde Kritik Tavsiyeler

SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı, Yükseköğretim Kurumları Sınav (YKS) sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte tercih yapacak adaylara yönelik mesaj yayımladı.

SANKO Üniversitesi Tanıtım Günleri 22 Temmuz'da Başlıyor

SANKO Üniversitesi tarafından, üniversite tercihi yapacak aday öğrencilere ve ailelerine yönelik Tanıtım Günleri düzenlenecek.

SANKO Üniversitesi Memnuniyet Sıralamasında Türkiye'nin Zirvesine Yükseldi

SANKO Üniversitesi, öğrenci ve mezun memnuniyetinde elde ettiği başarılarla Türkiye'nin en seçkin üniversiteleri arasındaki yerini daha da güçlendirdi.

Şehitkamil'den Gençlere Yaz Hediyesi: Ücretsiz Burnaz Plajı Kampı Başvuruları Başladı

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz'ın, lise öğrencileri ile yeni mezun gençlere karne hediyesi olarak hazırladığı Günübirlik Erzin Burnaz Plajı Deniz Kampı için başvurular başladı. Yaz tatilini hem eğlenceli hem de verimli geçirmeleri amacıyla hayata geçirilen proje kapsamında gençler, ücretsiz olarak denizle buluşma fırsatı yakalayacak.

TÜM HABERLER