© Haber Hanesi 2014 - 2025

FUTBOLDA İSTİKRAR ABİDELERİ

FUTBOLDA İSTİKRAR ABİDELERİ

Avrupa’nın 5 büyük ligi içinde kendi takımında en uzun süre forma giyen futbolcunun Gianluigi Buffon olduğu ortaya çıktı. Interpress’in CIES Football Observatory verilerinden derlediği bilgilere göre, 40 yaşındaki tecrübeli eldivenin tam 17 sezon Juventus  forması giyerek bu alanda zirvede yer aldığı belirlendi. Kendi takımında en uzun süre forma giyen futbolcuların sıralandığı listeye göre, ikinci sırada Chievo’dan Sergio Pellissier 16,5 sezon ile yer alırken bu futbolcuyu Barcelona’dan Andrés Iniesta ve B.Dortmund takımından Roman Weidenfeller’in 16’şar sezonla takip ettiği tespit edildi. Takımlarında uzun süre forma giyen futbolcular arasında dikkat çeken isimlerden Lionel Messi Barcelona formasını 14 sezon, Frank Ribery Bayern Münih  formasını 11 sezon, Nuri Şahin B. Dortmund formasını 10,5 sezon ve Cristiano Ronaldo da Real Madrid formasını 9 sezon giyerek istikrarlı bir görüntü çizdiler.   Türkiye’de zirvede Volkan Demirel var …   Süper Lige bakıldığında takımının formasını en fazla terleten futbolcuların başında Fenerbahçe’nin kalecisi Volkan Demirel’in geldiği görüldü. Başarılı eldiven Fenerbahçe formasıyla tam 16 sezondur sahaya çıkarak bu alanda açık ara önde yer aldı. Volkan’ı Başakşehir’in orta saha oyuncusu Mahmut Taşdemir takip ederken Mahmut’un ilk önce İstanbul Büyükşehir Belediye ardından da Başakşehir olan takımının 12 sezondur formasını giydiği belirlendi. Listenin üçüncü sırasında Galatasaray’ın emektar sol beki Hakan Balta yer alırken her ne kadar şu sıralar forma şansı bulamasa da tecrübeli futbolcunun 11 sezon aralıksız Sarı Kırmızılı formayı giydiği tespit edildi. Trabzonspor kalesini koruyan Onur Recep Kıvrak’ın 10 yıl ve Beşiktaş alt yapısından yetişen Necip Uysal’ın da 9 yıldır takımları adına sahada mücadele ettikleri tespit edildi. Ayrıca Galatasaray’ın unutulmaz futbolcularından Sabri Sarıoğlu’nun alt yapısından yetiştiği ve ilk defa 2003 yılında ligde giydiği sarı kırmızılı formayı tam 14 yıl taşıdığı saptandı. Tecrübeli sağ bekin Göztepe’ye transfer olarak renkler aynı kalsa da ligde bir başka takım adına mücadele ederek kariyerini sürdürdüğü belirlendi.    

İlginizi Çekebilir

Çimko, Halep’te Yeni Entegre Çimento Fabrikası Yatırımını Hayata Geçirmeye Hazırlanıyor

SANKO Holding bünyesinde faaliyet gösteren yapı malzemeleri sektörünün öncü şirketlerinden Çimko, Suriye’nin Halep kentinde yaklaşık 200 milyon dolara varan değerde entegre çimento fabrikası yatırımı gerçekleştiriyor.

Şehitkamil’den Dülük Antik Kenti İçin Viyana Çıkarması! Mithras Tapınağı Dünya Gündeminde

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, beraberindeki heyetle birlikte, Dülük Antik Kenti kazıları ve Mithras Tapınağı’nın uluslararası tanıtımı kapsamında Avusturya’nın başkenti Viyana’da düzenlenen “Global Gods in Local Contexts” başlıklı uluslararası konferansa katıldı. Yılmaz, Avusturya halkını Dülük Antik Kenti’ni yerinde görmeye davet etti.

Şehitkamil Belediyesi’nden Üniversite Öğrencilerine 200 Milyon TL Destek

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, üniversite öğrencilerine yönelik eğitim desteğini bu yıl da sürdürüyor. Birinci dönem 10 bin TL, ikinci dönem 10 bin TL olmak üzere toplam 20 bin TL eğitim desteği sağlayacak olan Şehitkamil Belediyesi, üniversiteli gençler için 200 milyon TL bütçe ayırdı. Başkan Yılmaz, “Bir öğrencinin hayaline, bir ailenin umuduna ortak olmak istiyoruz. Bizim sizlerden tek isteğimiz, derslerinize çalışmanız” dedi.

Bakan Kacır Ve Selçuk Bayraktar, SANKO Yürütücülüğünde Düzenlenen TEKNOFEST İnsanlık Yararına Teknolojiler Yarışmasını Ziyaret Etti

T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu ve TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, SANKO Holding Yürütücülüğünde düzenlenen TEKNOFEST İnsanlık Yararına Teknolojiler Yarışması’na katılan finalist öğrencileri ziyaret ederek, projeleri incelediler.

SANKO Üniversitesi Öğrencisi Avrupa Kardiyoloji Kongresi’nde Araştırma Sundu

SANKO Üniversitesi Rektör Danışmanı ve ABD Pittsburgh Üniversitesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Öğr. Üyesi Prof. Dr. Özlem Soran başkanlığında tıp fakültesi öğrencileri tarafından dokuz yıl önce başlatılan koroner arter hastalığından birincil koruma içerikli çalışmanın uzun dönem sonuçlarına ilişkin araştırma, Avrupa Kardiyoloji Kongresinde sunuma seçilerek, Tıp Fakültesi beşinci sınıf öğencisi Songül Merve Güven tarafından sunuldu.

SANKO Holding’den TEKNOFEST 2026’da Gençlere Teknoloji Desteği

SANKO Holding, ana paydaşlarından biri olduğu TEKNOFEST 2026’da yürütücülüğünü üstlendiği İnsanlık Yararına Teknolojiler Yarışması ile toplumsal ihtiyaçlara yönelik yenilikçi ve fayda odaklı teknoloji projelerinin geliştirilmesini teşvik ediyor.

TÜM HABERLER