© Haber Hanesi 2014 - 2025

Hatay’da 160 kişi hafızlık eğitimini tamamladı

HATAY (AA) Hatay'da İl Müftülüğüne bağlı Kur'an kurslarında eğitimlerini tamamlayan 160 kursiyer için Hafızlık İcazet Töreni düzenlendi.

Antakya Spor Salonu'nda gerçekleştirilen törende, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Kur'anı Kerim tilavetinin ardından genç hafızlar, Kur'an'dan sureler okudu.

Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafız Osman Şahin, törende yaptığı konuşmada, Kur'an'ın insanları karanlıktan aydınlığa çıkaran, huzur vesilesi bir kitap olduğunu söyledi.

Hafızların Kur'anı Kerim'i muhafaza ettiklerini anlatan Şahin, "İnsanlık ve ümmeti Muhammed adına o sorumluluğu bizim üzerimizden alan işte bu kıymetli hafızlarımızdır. Onları canıgönülden tebrik ediyorum." dedi.

Şahin, Türkiye'de 70'li yıllardan beri yapılan hafızlık sınavlarında belge alıp kendini hafız diye tescillendirenlerin sayısının 200 bine yaklaştığını dile getirerek şöyle konuştu:

"Bu sene ise daha özel bir durum var. Türkiye tarihinde ilk defa 12 binli rakamlarla bu sene hafızlarımız icazetlerini aldılar. Bu seneki hafızlık icazetini alanların sayısı en yüksek rakamdır. Allah'a hamdolsun. Diyanet İşleri Başkanlığımız artık 46 yaşlardan başlayarak ölünceye kadar herkese Kur'an hizmeti sunuyor. Camilerimizde, kurslarımızda ve istendiği zaman devletin her kurumunda sınıflar açmak suretiyle isteyen herkese Kur'an öğretiyoruz. Artık Kur'an okumayı bilmeyen kalmasın."

İl Müftüsü Ömer Faruk Bilgili de hafızlık belgesi almaya hak kazanan gençleri ve onları yetiştiren ailelerini tebrik etti.

Konuşmaların ardından, hafızlığını tamamlayan 160 öğrenciye protokoldekilerce icazet belgesi ve çeşitli hediyeler verildi.

Törene, Hatay Vali Yardımcısı Emin Sait Karahaliloğlu, ilçe müftüleri, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.

İlginizi Çekebilir

SANKO Üniversitesi Öğrencisi Avrupa Kardiyoloji Kongresi’nde Araştırma Sundu

SANKO Üniversitesi Rektör Danışmanı ve ABD Pittsburgh Üniversitesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Öğr. Üyesi Prof. Dr. Özlem Soran başkanlığında tıp fakültesi öğrencileri tarafından dokuz yıl önce başlatılan koroner arter hastalığından birincil koruma içerikli çalışmanın uzun dönem sonuçlarına ilişkin araştırma, Avrupa Kardiyoloji Kongresinde sunuma seçilerek, Tıp Fakültesi beşinci sınıf öğencisi Songül Merve Güven tarafından sunuldu.

SANKO Holding’den TEKNOFEST 2026’da Gençlere Teknoloji Desteği

SANKO Holding, ana paydaşlarından biri olduğu TEKNOFEST 2026’da yürütücülüğünü üstlendiği İnsanlık Yararına Teknolojiler Yarışması ile toplumsal ihtiyaçlara yönelik yenilikçi ve fayda odaklı teknoloji projelerinin geliştirilmesini teşvik ediyor.

Bilim Şehitkamil’den TEKNOFEST 2026’da Büyük Başarı

Şehitkamil Belediyesi Bilim Şehitkamil’de TEKNOFEST 2026 için hazırlanan 10 takım, 5 ayrı kategoride finale kalma başarısı gösterdi. Geleceğin bilim insanları geliştirdikleri projelerle TEKNOFEST 2026’da birincilik için yarışacak.

Şehitkamil Çamlıtepe’de ulaşım rahatladı: Yeni imar yolları asfaltla buluştu

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın ilçe genelinde daha güvenli, konforlu ve ulaşılabilir yollar oluşturma hedefi doğrultusunda yürütülen çalışmalar aralıksız devam ediyor. Çamlıtepe Mahallesi’nde yıllardır vatandaşların yaşadığı yol sorunu çözüme kavuşturulurken, yeni bölgelerde de asfalt serimi gerçekleşti.

Çimko’nun 2024 Sürdürülebilirlik Raporu’na Stevie® Awards’tan Bronz Ödül

Çimko’nun "2024 Sürdürülebilirlik Raporu", uluslararası iş dünyasının ödül programlarından biri olan 23. Uluslararası İş Ödülleri’nde (The 23rd Annual International Business Awards®) "En İyi Sürdürülebilirlik Raporu" kategorisinde Bronz Stevie® Ödülü’ne layık görüldü.

30 Ağustos’un kadın kahramanları SANKO Üniversitesi’nde anıldı

SANKO Üniversitesi’nde 30 Ağustos Zafer Bayramı töreni düzenlendi. Programda Milli Mücadele’nin kadın kahramanları ve fedakârlıkları anlatıldı.

TÜM HABERLER