Hatay’da EXPO alanındaki çalışmaların yüzde 99’u tamamlandı
GÜNDEM
HATAY (AA) Hatay'da, "Medeniyetler Bahçesi" temasıyla 1 Nisan29 Ekim'de gerçekleştirilecek EXPO alanındaki çalışmaların yüzde 99'u bitirildi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Antakya ilçesinde 105 bin dönümü yeşil olmak üzere 200 bin dönüm alanda yapımı süren EXPO alanında incelemede bulundu, buradaki gölete 300 balık bıraktı.
Savaş, gazetecilere, Antakya ve İskenderun ilçelerinde yapımı süren EXPO alanlarındaki çalışmalarda sona yaklaşıldığını söyledi.
Açılışını 1 Nisan'da yapacakları EXPO'nun tempolu, zevkli ve ahenkli geçmesini beklediklerini aktaran Savaş, şunları kaydetti:
"Şu anda hem Antakya'da hem İskenderun'daki EXPO alanlarımızın yüzde 99'u bitmiş durumda. Sadece dışarıdan gelen misafirlerimizin bahçelerinin yapımı var. Bunun dışında arkeoparkımız bitmek üzere. 1600 metrekarelik bir taban mozaiğimiz var. Bu mozaik Hatay'ın tarihsel sürecini, ilk zamanlardan bugüne kadarki süreci anlatıyor. Onun da şu anda üç ayrı noktada yapımına devam ediliyor. Onlar da bitti bitecek. Muhtemelen ocak ayı gelmeden onları da biz yerine yerleştirmiş olacağız. Bu taban mozaiği dünyanın en büyük mozaiği olarak da inşallah Guinness Rekorlar Kitabı'na girecek."
Savaş, EXPO'ya yerli ve yabancı 2 milyon ziyaretçi beklediklerini sözlerine ekledi.
İlginizi Çekebilir
Şehitkamil’de Kadınların El Emeği Göz Kamaştırdı: 550 Eser Sergilendi
Şehitkamil Belediyesi Aile Merkezlerinde eğitim gören kadınların 8 ay süren eğitimlerin sonunda ortaya çıkardığı eserlerden oluşan El Sanatlar Sergisi, yoğun katılımla açıldı. 550 eserden oluşan sergi büyük beğeni aldı.
KİÜ Öğrencileri TUSAŞ’ta Geleceğin Havacılık Uzmanları Olarak Yetişiyor
Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi (KİÜ) Airbus-TUSAŞ Havacılık Meslek Yüksekokulu öğrencileri, “İşletmede Mesleki Eğitim Programı” kapsamında havacılık ve savunma sanayiinin öncü kuruluşu TUSAŞ’ta uygulamalı eğitimlerine hız kesmeden devam ediyor.
Çimko’dan enerji dönüşümü ve alternatif yakıt kullanımına yönelik adımlar: Alternatif yakıt oranını 5 yılda %63 arttırdı
Çimko, 2025 Sürdürülebilirlik Raporu’nda enerji dönüşümü ve karbon yönetimi alanındaki uygulamalarına ve performans göstergelerine yer verdi. Alternatif yakıt tedarikinde biyokütle içeriğine sahip atıklarla birlikte yüksek kalorifik değere sahip atıkları öncelikli olarak tercih eden Çimko’nun, 2025 yılında fabrikalara ait ağırlıklı ortalama alternatif yakıt ısıl ikame oranı yüzde 17,2 seviyesine ulaşırken, bu oran 2020 baz yılına kıyasla yaklaşık yüzde 63 artış gösterdi.
Şehitkamil’de 3 Mahalleye Yeni Sosyal Tesis Müjdesi
Şehitkamil Belediyesi, ilçenin farklı noktalarında vatandaşların sosyal, kültürel ve sportif ihtiyaçlarını karşılayacak yatırımları hayata geçirmeye devam ediyor. Bu kapsamda Atalar, Battal ve Işıklı mahallelerinde yapımına başlanan sosyal tesislerde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.
Dülük Antik Taş Ocağı'nda Muhteşem Defile! Tarih ve Moda Buluştu
Şehitkamil Belediyesi ile Gaziantep Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen 3. Moda ve Tasarım Haftası kapsamında gerçekleştirilen Cosplay ve Sürrealizm Defilesi, Dülük Antik Taş Ocağı’nın eşsiz atmosferinde büyük ilgi gördü. Tarihi dokunun sanatla buluştuğu etkinlikte, genç tasarımcıların özgün çalışmaları izleyenlerden tam not aldı.
AKEDAŞ’ta Bayram Coşkusu: Çalışanlar ve Yöneticiler Bayramlaştı
Kurban Bayramı dolayısıyla AKEDAŞ tarafından düzenlenen geleneksel bayramlaşma programı, kurum çalışanlarını ve yöneticilerini bir araya getirdi. AKEDAŞ yerleşkesinde gerçekleştirilen programda, bayramın birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu hep birlikte yaşandı.