Hatay’da Paskalya Bayramı kutlanıyor
GÜNDEM
HATAY (AA) Hatay Valisi Rahmi Doğan ve beraberindeki bazı kanaat önderleri, Paskalya Bayramı dolayısıyla Antakya Ortodoks Kilisesi'ni ziyaret etti.
Vali Doğan, ziyarette Hristiyan vatandaşların Paskalya Bayramı'nı tebrik ederek, üç semavi dinin bayramlarının aynı ay içerisine denk gelmesinin çok anlamlı olduğunu söyledi.
Hatay'ın mozaik bir şehir olduğunu belirten Doğan, "Hristiyan, Yahudi, Ermeni, Türk, Kürt, Arap, Alevi ve Sünni'siyle hepsi bu sokakların, toprakların evlatları. Yüzyıllardır bu topraklarda huzur içerisinde yaşamışlar ve yaşamaya devam edecekler." dedi.
Orta Doğu sorununa Hatay'ı örnek gösterdiklerini ifade eden Doğan, şöyle konuştu:
"Birileri Orta Doğu sorununu çözmek istiyorsa Hatay'a gelsinler, Hatay'daki bu ortamı, yaşantıyı görsünler ve Orta Doğu'da aynı ortamın sağlanabileceğini görsünler. Ancak birileri bunu istemiyor. İstemediği için kaos, kan, gözyaşı, savaş istiyor. Savaş makinelerinin çalışması lazım ki birilerine kaynak aktarabilsin ama bunu Hatay'da başaramadılar ve başaramayacaklar. Türkiye bu konuda birlik ve beraberlik içerisinde yoluna yürümeye devam edecek. Bayramınızı tebrik ediyorum. Nice bayramlar görürüz hep beraber inşallah. Memleket için birlikte üreteceğiz ve yol kat edeceğiz. Gelecek nesillere daha müreffeh bir Türkiye bırakabilmek adına da hep beraber gayret göstereceğiz."
Ziyaretçiler yumurta tokuşturdu
Antakya Ortodoks Kilisesi Cemaat Vakfı Başkanı Fadi Hurigil de tarih boyunca 13 medeniyete ev sahipliği yapmış kadim bir kent olan Hatay'da Paskalya Bayramı'nı kutlamanın coşkusunu ve mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.
Hurigil, Hatay'da yüzyıllardır üç semavi dine mensup insanların kardeşçe, barış ve huzur içerisinde yaşadığını anlattı.
Kutlamaya katılan Vali Doğan ve diğer kanaat önderleri, gelenek gereği birbirleriyle yumurta tokuşturdu.
Programa CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, Hatay Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Ataman, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Emrullah Büyük, İl Emniyet Müdürü Ahmet Arıbaş, İl Müftüsü Ömer Faruk Bilgili, Musevi Cemaati Başkanı Şaul Cenudioğlu, Antakya Ortodoks Kilisesi Pederi Jan Dellüller, Antakya Katolik Kilisesi Papazı Domanico Bertogli, bazı sivil toplum örgütü temsilcileri ve Hristiyan vatandaşlar katıldı.
İlginizi Çekebilir
Şehitkamil Belediyesi’nden Üniversite Öğrencilerine 200 Milyon TL Destek
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, üniversite öğrencilerine yönelik eğitim desteğini bu yıl da sürdürüyor. Birinci dönem 10 bin TL, ikinci dönem 10 bin TL olmak üzere toplam 20 bin TL eğitim desteği sağlayacak olan Şehitkamil Belediyesi, üniversiteli gençler için 200 milyon TL bütçe ayırdı. Başkan Yılmaz, “Bir öğrencinin hayaline, bir ailenin umuduna ortak olmak istiyoruz. Bizim sizlerden tek isteğimiz, derslerinize çalışmanız” dedi.
Bakan Kacır Ve Selçuk Bayraktar, SANKO Yürütücülüğünde Düzenlenen TEKNOFEST İnsanlık Yararına Teknolojiler Yarışmasını Ziyaret Etti
T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu ve TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, SANKO Holding Yürütücülüğünde düzenlenen TEKNOFEST İnsanlık Yararına Teknolojiler Yarışması’na katılan finalist öğrencileri ziyaret ederek, projeleri incelediler.
SANKO Üniversitesi Öğrencisi Avrupa Kardiyoloji Kongresi’nde Araştırma Sundu
SANKO Üniversitesi Rektör Danışmanı ve ABD Pittsburgh Üniversitesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Öğr. Üyesi Prof. Dr. Özlem Soran başkanlığında tıp fakültesi öğrencileri tarafından dokuz yıl önce başlatılan koroner arter hastalığından birincil koruma içerikli çalışmanın uzun dönem sonuçlarına ilişkin araştırma, Avrupa Kardiyoloji Kongresinde sunuma seçilerek, Tıp Fakültesi beşinci sınıf öğencisi Songül Merve Güven tarafından sunuldu.
SANKO Holding’den TEKNOFEST 2026’da Gençlere Teknoloji Desteği
SANKO Holding, ana paydaşlarından biri olduğu TEKNOFEST 2026’da yürütücülüğünü üstlendiği İnsanlık Yararına Teknolojiler Yarışması ile toplumsal ihtiyaçlara yönelik yenilikçi ve fayda odaklı teknoloji projelerinin geliştirilmesini teşvik ediyor.
Bilim Şehitkamil’den TEKNOFEST 2026’da Büyük Başarı
Şehitkamil Belediyesi Bilim Şehitkamil’de TEKNOFEST 2026 için hazırlanan 10 takım, 5 ayrı kategoride finale kalma başarısı gösterdi. Geleceğin bilim insanları geliştirdikleri projelerle TEKNOFEST 2026’da birincilik için yarışacak.
Şehitkamil Çamlıtepe’de ulaşım rahatladı: Yeni imar yolları asfaltla buluştu
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın ilçe genelinde daha güvenli, konforlu ve ulaşılabilir yollar oluşturma hedefi doğrultusunda yürütülen çalışmalar aralıksız devam ediyor. Çamlıtepe Mahallesi’nde yıllardır vatandaşların yaşadığı yol sorunu çözüme kavuşturulurken, yeni bölgelerde de asfalt serimi gerçekleşti.