Hatay’da kavgada hayatını kaybeden gencin cenazesi Suriye’ye gönderildi
GÜNDEM
HATAY (AA) Hatay'ın Antakya ilçesinde kavgada bıçaklanarak hayatını kaybeden gencin cenazesi defnedilmek üzere Suriye'nin İdlib kentine gönderildi.
Narlıca Mahallesi'nde daha önce tartışma yaşadığı gruptakilerce 3 Eylül'de bıçaklanan ve kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren 17 yaşındaki Suriye uyruklu Faris Muhammed AlAli'nin cenazesi, Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden alınarak Antakya Mezarlık Kompleksi Camisi'ne götürüldü. Burada gencin yakınlarının da katılımıyla cenaze namazı kılındı.
Gencin cenazesi, daha sonra ailesinin yaşadığı Narlıca Mahallesi'ndeki evlerinin önüne getirildi. Burada kılınan cenaze namazına Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu Başkanı Salim elMuslat da katıldı.
Gencin naaşı, cenaze namazının ardından defnedilmek üzere Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan geçirilerek İdlib'e gönderildi.
Narlıca Mahallesi'nde Suriye uyruklu Faris Muhammed AlAli (17) ile daha önce tartışma yaşadığı grup arasında 3 Eylül'de kavga çıkmıştı. Kavgada bıçakla yaralanan genç, 112 Acil Sağlık ekiplerince kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti. Valilik, olayın faillerinin kısa sürede yakalandığını açıklamıştı.
İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım, yaşamını yitiren gencin Narlıca Mahallesi'nde yaşayan annesini ve kardeşlerini ziyaret etmiş, aileye başsağlığı dilemişti.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da Bülent Yıldırım'ı cep telefonundan arayarak aileyle görüşmüş, gencin annesi ve kardeşlerine başsağlığı dileklerini iletmişti.
İlginizi Çekebilir
Şehitkamil Belediyesi’nden Üniversite Öğrencilerine 200 Milyon TL Destek
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, üniversite öğrencilerine yönelik eğitim desteğini bu yıl da sürdürüyor. Birinci dönem 10 bin TL, ikinci dönem 10 bin TL olmak üzere toplam 20 bin TL eğitim desteği sağlayacak olan Şehitkamil Belediyesi, üniversiteli gençler için 200 milyon TL bütçe ayırdı. Başkan Yılmaz, “Bir öğrencinin hayaline, bir ailenin umuduna ortak olmak istiyoruz. Bizim sizlerden tek isteğimiz, derslerinize çalışmanız” dedi.
Bakan Kacır Ve Selçuk Bayraktar, SANKO Yürütücülüğünde Düzenlenen TEKNOFEST İnsanlık Yararına Teknolojiler Yarışmasını Ziyaret Etti
T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu ve TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, SANKO Holding Yürütücülüğünde düzenlenen TEKNOFEST İnsanlık Yararına Teknolojiler Yarışması’na katılan finalist öğrencileri ziyaret ederek, projeleri incelediler.
SANKO Üniversitesi Öğrencisi Avrupa Kardiyoloji Kongresi’nde Araştırma Sundu
SANKO Üniversitesi Rektör Danışmanı ve ABD Pittsburgh Üniversitesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Öğr. Üyesi Prof. Dr. Özlem Soran başkanlığında tıp fakültesi öğrencileri tarafından dokuz yıl önce başlatılan koroner arter hastalığından birincil koruma içerikli çalışmanın uzun dönem sonuçlarına ilişkin araştırma, Avrupa Kardiyoloji Kongresinde sunuma seçilerek, Tıp Fakültesi beşinci sınıf öğencisi Songül Merve Güven tarafından sunuldu.
SANKO Holding’den TEKNOFEST 2026’da Gençlere Teknoloji Desteği
SANKO Holding, ana paydaşlarından biri olduğu TEKNOFEST 2026’da yürütücülüğünü üstlendiği İnsanlık Yararına Teknolojiler Yarışması ile toplumsal ihtiyaçlara yönelik yenilikçi ve fayda odaklı teknoloji projelerinin geliştirilmesini teşvik ediyor.
Bilim Şehitkamil’den TEKNOFEST 2026’da Büyük Başarı
Şehitkamil Belediyesi Bilim Şehitkamil’de TEKNOFEST 2026 için hazırlanan 10 takım, 5 ayrı kategoride finale kalma başarısı gösterdi. Geleceğin bilim insanları geliştirdikleri projelerle TEKNOFEST 2026’da birincilik için yarışacak.
Şehitkamil Çamlıtepe’de ulaşım rahatladı: Yeni imar yolları asfaltla buluştu
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın ilçe genelinde daha güvenli, konforlu ve ulaşılabilir yollar oluşturma hedefi doğrultusunda yürütülen çalışmalar aralıksız devam ediyor. Çamlıtepe Mahallesi’nde yıllardır vatandaşların yaşadığı yol sorunu çözüme kavuşturulurken, yeni bölgelerde de asfalt serimi gerçekleşti.